Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

Τσεκούρι στο κοινωνικό μέρισμα: Ξεχάστε ποσά των 1000 ευρώ!

Σας αφορά όλους!

15 Νοεμβρίου 2019 07:40
Τσεκούρι στο κοινωνικό μέρισμα: Ξεχάστε ποσά των 1000 ευρώ!
Follow us on Google News

Κοινωνικό Μέρισμα 2019:ίες είναι οι εξελίξεις με το τσεκούρι που αναμένεται να πέσει να είναι μεγάλο! Ποια ποσά θα δοθούν;

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να παρθούν οριστικές αποφάσεις για την παροχή κοινωνικού μερίσματος. Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή την προηγούμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την παροχή του κοντά στα Χριστούγεννα αλλά δεν προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με τους δικαιούχους και τα ποσά. Μάχη για το κοινωνικό μέρισμα: Πότε θα καταβληθεί; Εκεί κρίνεται - Ποια τα ποσά;

Τόνισε ότι το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Το δεδομένο είναι ένα. Το φετινό κοινωνικό μέρισμα θα είναι απείρως χαμηλότερο από τα ποσά πoυ δόθηκαν πέρσι και πρόπερσι. Συγκεκριμένα, πέρσι το κονδύλι που δόθηκε για την παροχή κοινωνικού μερίσματος ξεπέρασε τα 800 εκατ. ευρώ ενώ φέτος με δυσκολία το ποσό θα φτάσει τα 400 εκατ. Αυτό σημαίνει ότι αυτό θα έχει επιπτώσεις σε δικαιούχους και ποσά.

Κοινωνικό Μέρισμα 2019

Υπάρχει ακόμα ένα δεδομένο. Η κυβέρνηση έχει τονίσει ότι και φέτος θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα. Δεν έχει μιλήσει ούτε για δικαιούχους, ούτε για ποσά. Συνεπώς, υπάρχει ακόμα βαθύ σκοτάδι για τις λεπτομέρειες που θα το συνοδεύουν. Τα διάφορα sites προχωρούν σε fake πληροφορίες. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να παρθούν την επόμενη εβδομάδα, όπως είπε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Κοινωνικό Μέρισμα: Αυτά είναι τα ποσά που θα δοθούν! Πως μπορείτε να πάρετε τα 400 ευρώ και άνω;

Κοινωνικό Μέρισμα 2019: 1.800 ευρώ στους λογαριασμούς σας!

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι των 1.800 ευρώ; Έρχεται το Κοινωνικό Μέρισμα που θα "δώσει" ανάσα σε χιλιάδες πολίτες.

Με την ευκαιρία διαβάστε: Τεράστια ανάσα: Επίδομα 350 ευρώ στους λογαριασμούς σας στις 28 Νοεμβρίου!

"Το μέρισμα ανάπτυξης θα μοιραστεί με δίκαιο τρόπο. Μετά από 10 χρόνια κρίσης δεν θα ανεχτώ με τη νέα ανάπτυξη που έχουμε να δημιουργηθούν νέες ανισότητες. Θα υπάρχει υπερπλεόνασμα το 2019. Θα πάει στοχευμένα στους πιο αδύναμους. Θα δούμε πού. Δεν θα δώσουμε λίγα σε πολλούς. Θέλω αυτά που θα δώσω να πιάσουν τόπο", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Πάμε να δούμε αναλυτικά:

Ο βασικός σχεδιασμός είναι το κοινωνικό μέρισμα να χορηγηθεί:

1. Στους χαμηλοσυνταξιούχους

2. Στους κοινωνικά και οικονομικά ασθενέστερους, χαμηλόμισθους, δικαιούχους του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης.

Κοινωνικό Μέρισμα κριτήρια

Ποια είναι τα κριτήρια;

Το δεύτερο σημείο ουσιαστικά αποκαλύπτει ότι υπάρχει σκέψη να υιοθετηθούν τα κριτήρια του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στο σύστημα χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος.

Από την 1η Νοεμβρίου του 2018 ισχύει ένας νέος κανονισμός για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, φέρνοντας πιο στοχευμένα κριτήρια για τους δικαιούχους.

Τα κριτήρια είναι εισοδηματικά και καθορίζονται από την κινητή και ακίνητη περιουσία κάθε νοικοκυριού.

Συγκεκριμένα, βάσει της Κ.Υ.Α. Δ13/οικ./33475/1935/2018 ισχύουν οι εξής προϋποθέσεις:

Ακίνητη περιουσία: Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 90.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως 150.000 ευρώ. Με την ευκαιρία διαβάστε: Αυθαίρετα: Βαριά πρόστιμα και παράταση μέχρι τον Ιούνιο του 2020!

Κινητή περιουσία:

α) Η αντικειμενική δαπάνη της κινητής περιουσίας του νοικοκυριού (επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα ή και δίκυκλα) δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της το ποσό των 6.000 ευρώ.

β) Το συνολικό ύψος εισοδήματος ή καταθέσεων του νοικοκυριού ή/και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.λπ. δεν μπορεί να υπερβαίνουν το εξής ποσό, έως έξι μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης:

-Μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 1.200 ευρώ.

-Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος, 1.800 ευρώ.

-Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη, 2.100 ευρώ.

-Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη, το όριο που τίθεται είναι τα 2.400 ευρώ.

-Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη, το όριο αυξάνεται στα 2.700 ευρώ.

-Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη, το όριο φτάνει στα 3.000 ευρώ.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share