Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τεράστια ανάσα: Επίδομα 350 ευρώ στους λογαριασμούς σας στις 28 Νοεμβρίου!

Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι το δικαιούνται;

14 Νοεμβρίου 2019 08:04
Τεράστια ανάσα: Επίδομα 350 ευρώ στους λογαριασμούς σας στις 28 Νοεμβρίου!

Επίδομα ανάσα θα καταβληθεί στις 28 Νοεμβρίου από τον ΟΠΕΚΑ! Οι δικαιούχοι θα δουν στους λογαριασμούς το ποσό των 350 ευρώ! Υπάρχουν βέβαια κριτήρια για να πάρετε όλο το ποσό! Μαζί με το ΚΕΑ αναμένεται να πληρωθεί και το επίδομα ενοικίου.

Η πληρωμή του ΚΕΑ πραγματοποιείται με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Συγκεκριμένα το ΚΕΑ θα καταβληθεί στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 31 Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Το ποσό του ΚΕΑ σήμερα διαμορφώνεται ως εξής:

200 ευρώ το μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό

100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 50% προστίθεται στο βασικό ποσό)

50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 25% προστίθεται στο βασικό ποσό).

Επίδομα Γέννας: Ξεκινά η καταβολή από τις αρχές του 2020!

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δήλωσε πως το επίδομα γέννας θα αρχίσει να καταβάλλεται από τις αρχές του 2020, τόνισε βέβαια πως στους δικαιούχους δεν θα περιλαμβάνονται μόνο οι γονείς με πολύ υψηλά εισοδήματα.

Επίδομα ανάσα: 350 ευρώ μέχρι την Παρασκευή!

«Μόνο το 10% των πλουσιότερων Ελλήνων δεν θα το πάρει», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Οπως τόνισε η υφυπουργός το επίδομα θα δοθεί είτε σε τρεις δόσεις ως εξής: Η α΄ δόση που θα είναι ίση με το μισό του συνολικού ποσού, να δοθεί αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού, η β΄ στον τρίτο μήνα και η γ΄δόση στον έκτο μήνα.

Είτε σε δύο δόσεις ως εξής: η α΄ στον πρώτο μήνα και η β΄ στον έκτο μήνα και ετσι θα ευνοηθούν πολίτες με μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

Οπως σημείωσε το προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει την χορήγηση επιδόματος ύψους 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Το συνολικό ποσό που προϋπολογίζεται για το επίδομα του κάθε παιδιού που γεννιέται στις νέες οικογένειες, ανέρχεται στα 123 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 12 εκατ. αναμένεται να κοστίσει η μετάπτωση στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ για τα είδη βρεφικής ηλικίας και για τα κράνη ασφαλείας.

Επίσης η υφυπουργός επανέλαβε ότι κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού και πρόσθεσε ότι «από το 2020 για κάθε παιδί που δεν βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό, θα χορηγείται μηνιαίο κουπόνι 180 ευρώ», για χρήση σε βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής των γονέων.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share