Τρίτη, 07 Απριλίου 2020

Επίδομα 2.000 ευρώ: Ποιους αφορά;

Μάθετε αναλυτικά!

24 Αυγούστου 2019 10:15
Επίδομα 2.000 ευρώ: Ποιους αφορά;

Ποιους αφορά το επίδομα τον 2000 ευρώ; Διαβάστε εδώ αναλυτικά!

Νέα μέτρα για τη στήριξη της οικογένειας περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του δημογραφικού. 787,612 και 437 ευρώ: Αυτοί θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα!

Γι αυτό το σκοπό:

-Καθιερώνουν επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα.
-Αυξάνουν το όριο του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

επίδομα παιδιού
-Επαναφέρουν το επίδομα παιδιού για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες στο επίπεδο πριν από τις μειώσεις του 2018 (ν. 4512/2018).
-Κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού: Για κάθε παιδί που δεν βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό, θα χορηγείται μηνιαίο κουπόνι 180 ευρώ, για χρήση σε βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής των γονέων.
-Ως ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται το συνολικό, πραγματικό ή τεκμαρτό, εισόδημα από κάθε πηγή ημεδαπής και αλλοδαπής προέλευσης προ φόρων, μετά την αφαίρεση των εισφορών για κοινωνική ασφάλιση, εξαιρουμένων των επιδομάτων που δεν προσμετρώνται στο φορολογητέο εισόδημα, όλων των μελών της οικογένειας, διαιρούμενο με την λεγόμενη κλίμακα ισοδυναμίας.

Επίδομα 240 ευρώ σε ανέργους! Σας αφορά!

Ποιοι δικαιούχοι θα πάρουν επίδομα 240 ευρώ; Διαβάστε όσα πρέπει να ξέρετε!

Ειδικό επίδομα σε ανέργους έπειτα από τρίμηνη παραμονή στο Μητρώο Ανέργων. Όσοι δεν διαθέτουν ή δεν συγκεντρώνουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για το τακτικό επίδομα ανεργίας αλλά παραμένουν άνεργοι επί τρεις μήνες δικαιούνται ειδικό βοήθημα από τον Οργανισμό. Εκλογές 2019: Ποιοι δικαιούνται αποζημιώσεις λόγω καθυστερήσεων ή ακυρώσεων;

Το ύψος της επιδότησης ισούται με 15 ημερήσια επιδόματα ανεργίας και ”αγγίζει” τα 240 ευρώ.

επιδόματα ΟΑΕΔ

Προϋποθέσεις χορήγησης του βοηθήματος

-Τουλάχιστον 60 ημέρες εργασίας στο έτος που προηγείται της έναρξης του τριμήνου.
-Να μην υπάγεται ο ωφελούμενος σε κατηγορίες επαγγελματικών κλάδων όπως οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές, εργαζόμενοι σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα.
-Το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημά του να μην υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσό, όπως αυτό αποδεικνύεται από το πλέον πρόσφατα διαθέσιμο έγγραφο της οικείας οικονομικής εφορίας (Για το έτος 2019 το ποσό αυτό ανέρχεται σε 11.738,81 ευρώ).

επιδόματα ΟΑΕΔ

Διαδικασία αίτησης

Αυτοπροσώπως στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Οργανισμού του τόπου κατοικίας τους. Ή της τελευταίας απασχόλησής τους, εφόσον η αίτηση υποβάλλεται ταυτόχρονα με την έκδοση του δελτίου ανεργίας.
Ηλεκτρονικά, μέσω του e-services. Μέσω των ΚΕΠ. Πληρωμή ενοικίων μέσω των τραπεζών εξετάζει το Υπ. Οικονομικών!

Απαραίτητα δικαιολογητικά

-Πρόσφατο εκκαθαριστικό ή αντίγραφο
-Δελτίο ανεργίας σε ισχύ
-ΙΒΑΝ δικαιούχου

Ο ασφαλισμένος στην περίπτωση που συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος περισσότερες από μία φορά στο ίδιο ημερολογιακό έτος, δεν απαιτείται η προϋπόθεση των 60 ημερομισθίων που απαιτείται μόνο κατά την πρώτη καταβολή του βοηθήματος.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

ΔΕΗ: Προς κατάργηση η έκπτωση συνέπειας 10%!

120 δόσεις: Τα κέρδη και οι παγίδες!

Δείτε όλα τα νέα για την οικονομία στο Athensmagazine.gr

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share