Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πληρωμή ενοικίων μέσω των τραπεζών εξετάζει το Υπ. Οικονομικών!

Σας αφορά!

21 Αυγούστου 2019 17:10
Πληρωμή ενοικίων μέσω των τραπεζών εξετάζει το Υπ. Οικονομικών!

Ρύθμιση για την πληρωμή ενοικίων μόνο μέσω των τραπεζών σχεδιάζει η κυβέρνηση. Σε διαφορετική περίπτωση, θα προβλέπονται τσουχτερά πρόστιμα τόσο στον ιδιοκτήτη όσο και στον ενοικιαστή. Στο κόκκινο οι τιμές ενοικίασης γραφείων και καταστημάτων! Ποιες ήταν οι τιμές το 2018;

Την υποχρεωτική εξόφληση των ενοικίων μέσω τραπεζών, είτε ηλεκτρονικά είτε στο γκισέ, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με το σχέδιο ο ενοικιαστής θα υποχρεώνεται να εξοφλεί το ενοίκιο με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του ιδιοκτήτη ή ηλεκτρονικά. Εφόσον δεν το κάνει δεν θα θεωρείται ότι το ενοίκιο έχει εξοφληθεί, ενώ θα αποτελεί και φορολογική παράβαση τόσο για τον ενοικιαστή όσο και για τον ιδιοκτήτη και θα επιβάλλεται πρόστιμο.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι με την πληρωμή των ενοικίων μέσω του τραπεζικού συστήματος θα περιοριστεί σημαντικά η φοροδιαφυγή στις τάξεις των ιδιοκτητών ακινήτων, αρκετοί από τους οποίους αποκρύβουν τα εισοδήματα από τα ακίνητα, καθώς οι φόροι είναι τσουχτεροί.

ΔΕΗ: Προς κατάργηση η έκπτωση συνέπειας 10%!

Στα εξεταζόμενα μέτρα για τη διάσωση της ΔΕΗ συμπεριλαμβάνεται και η τύχη της έκπτωσηςσυνέπειας 10% που απολαμβάνουν οι συνεπείς στις πληρωμές των λογαριασμών τους πελάτες της εταιρείας. ΔΕΗ: Κλειδώνουν οι αλλαγές στα τιμολόγια!

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται το μπόνους της μείωσης που δίνεται σε όσους καταβάλλουν εμπρόθεσμα τα ποσά των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος να καταργηθεί, ή στην καλύτερη των περιπτώσεων να ψαλιδιστεί κι άλλο.

Με την κατάργηση ή τη συρρίκνωση της έκπτωσης, η εταιρεία μπορεί να ενισχύσει τα έσοδά της έως και 180 εκατ. ευρώ ετησίως. Κεντρικός στόχος της νέας τιμολογιακής πολιτικής της εταιρείας είναι η τελική αξία του λογαριασμού (ανταγωνιστικές και ρυθμιζόμενες χρεώσεις) να μη μεταβληθεί, παρά τις όποιες μεταβολές αποφασιστούν στις τιμές της κιλοβατώρας, αναφέρουν αρμόδιες πηγές, επιβεβαιώνοντας πως στο τραπέζι βρίσκεται και η κατάργηση της έκπτωσης συνέπειας.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share