Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019

Κοινωνικό Μέρισμα και ΚΕΑ: Αλλάζει και ανεβάζει τα ποσά η νέα κυβέρνηση! Πάνω από 1.000 ευρώ

Σας αφορά όλους! Η μεγάλη απόφαση

12 Ιουλίου 2019 08:04
Κοινωνικό Μέρισμα και ΚΕΑ: Αλλάζει και ανεβάζει τα ποσά η νέα κυβέρνηση! Πάνω από 1.000 ευρώ

Μεγάλες αλλαγές έως τον Δεκέμβριο ετοιμάζει ο Γιάννης Βρούτσης στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), με τα σενάρια να αναφέρουν και αλλαγές στο κοινωνικό μέρισμα, οι οποίες θα ανακοινωθούν

Το ΚΕΑ θα μετονομαστεί και πάλι σε Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, όπως ήταν πριν αλλάξει την ονομασία του η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. ΟΑΕΔ: Νέα προγράμματα αυτοπασχόλησης για 10.000 ανέργους!

Το κονδύλι για το ΚΕΑ θα αυξηθεί σημαντικά, καθώς θα διαμορφωθεί στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ για το 2020, από 760 εκατομμύρια που είναι σήμερα.

Αυτό σημαίνει ότι θα αυξηθούν τόσο τα ποσά για τους δικαιούχους, όσο και ο αριθμός των δικαιούχων.

Παράλληλα, η κυβέρνηση θέλει να συνδυάσει τον νέο ΚΕΑ με πρωτοβουλίες για εργασία στους δικαιούχους. Ανάμεσα σε αυτές είναι η χορήγηση μικρών δανείων με πολύ ευνοϊκούς όρους, ώστε να κινητοποιηθούν πολλοί δικαιούχοι, δημιουργώντας μικρές επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της χορήγησης του ΚΕΑ έχουν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και άλλες πρωτοβουλίες για τους δικαιούχους, όπως δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφαλίστων και κοινωνικά τιμολόγια.

undefined

ΕΦΚΑ: Πώς θα γίνουν οι πληρωμές των εισφορών 2018;

Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά και πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι ασφαλισμένοι του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) πώς θα γίνουν οι πληρωμές! Έως τις 30 Αυγούστου είναι η διορία για την πληρωμή της πρώτης δόσης της εκκαθάρισης εισφορών 2018 του ΕΦΚΑ με χρεωστικά εκκαθαριστικά. Ο ΕΦΚΑ έχει δώσει σαφές οδηγίες για να μπορείτε να υπολογίσετε σωστά τις συντάξεις σας!

Οι ασφαλισµένοι θα πρέπει να αποπληρώσουν τα οφειλόµενα σε 5 µηνιαίες δόσεις, ενώ τα οφειλόµενα του 2018 µπορούν να ενταχθούν στη ρύθµιση των 120 δόσεων, µετά τη βεβαίωση του χρεωστικού υπολοίπου της εκκαθάρισης στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Τι γίνεται όμως έχουν πιστωτικό υπόλοιπο;

Όσον αφορά τους ασφαλισμένους με πιστωτικό υπόλοιπο, χωρίζονται σε όσους έχουν επιστροφή μέχρι 50 ευρώ και όσους έχουν επιστροφή άνω των 50 ευρώ.

Όσοι έχουν πιστωτικό υπόλοιπο έως 50 ευρώ, αυτό συµψηφίζεται αυτόµατα µε επόµενες εισφορές.

Όσοι έχουν πιστωτικό υπόλοιπο από 50,01 ευρώ και άνω, µπορούν να το συµψηφίσουν µε επόµενες ασφαλιστικές εισφορές ή να εισπράξουν εφάπαξ το ποσό.

Όσοι επιλέξουν τον συµψηφισµό πρέπει να υποβάλουν αίτηση έως τις 30 Αυγούστου στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ.

Μετά τις 30 Αυγούστου, το ποσό θα πιστωθεί σε κάθε περίπτωση στον τραπεζικό λογαριασµό που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share