Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Τέλος το Κοινωνικό Μέρισμα: Τι ισχύει για 601 έως 1000 ευρώ;

Σας αφορά όλους!

12 Ιουνίου 2019 08:15
Τέλος το Κοινωνικό Μέρισμα: Τι ισχύει για 601 έως 1000 ευρώ;

Κοινωνικό Μέρισμα τέλος: Μην περιμένετε την κυβέρνηση να δώσει φέτος, αφού χάνει τις εκλογές! Από που θα αποσπάσετε χρήματα;

Πότε θα πληρωθεί το επίδομα ενοικίου, το κοινωνικό εισόδημα αλλλεγγύης (ΚΕΑ), η πληρωμή συντάξεων ΝΑΤ. Κοινωνικό μέρισμα με τη μορφή που το ξέρουμε δεν αναμένεται να δοθεί φέτος από την κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες. ΟΑΕΔ: Μεγάλη ανάσα για 10.580 ανέργους!

Να αναφερθεί αρχικά ότι δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση για καταβολή για το κοινωνικό μέρισμα.

Πληρωμή συντάξεων Ιουλίου 2019.

Για συντάξεις από 601-1000 ευρώ η 13 σύνταξη θα ανέλθει στο 50%.
Το μέτρο αυτό αφορά 600.000 συνταξιούχους.

Η 13η σύνταξη» υπολογίζεται µε βάση τη µεικτή κύρια σύνταξη του ΕΦΚΑ.

Η επικουρική του ΕΤΕΑΕΠ δεν παίζει ρόλο στη διαµόρφωση του ποσού.

Δικαιούχοι δεν θα είναι μόνο οι συνταξιούχοι (δηλαδή οι δικαιούχοι σύνταξης γήρατος, αναπηρίας αλλά και χηρείας) αλλά και οι ανασφάλιστοι υπερήλικες οι οποίοι λαμβάνουν επίδομα από το κράτος.

Να θυμίσουμε πως για το επίδομα ενοικίου όσων οι αιτήσεις εγκριθούν εντός του Απριλίου, θα λάβουν περίπου στις 20-25 Μαΐου 2019 (στόχος είναι οι πληρωμές να γίνονται κοντά στις 22 κάθε μήνα), το επίδομα μηνός Μαΐου, καθώς και αναδρομικά για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο.

Πότε αναμένονται οι πληρωμές ΚΕΑ. Κοινωνικός τουρισμός ΟΑΕΔ: Η διάρκεια των διακοπών και οι δικαιούχοι!

Επανέρχεται η 13η σύνταξη για 2,52 εκατομμύρια συνταξιούχους.

13η σύνταξη: Για κύριες συντάξεις άνω των 1.000,01 ευρώ, επίδομα ίσο με το 30% της σύνταξης.
Ξεκίνησαν οι πληρωμές του ΟΠΕΚΑ για τα προνοιακά επιδόματα και το επίδομα παιδιού Α21.

Για το επίδομα ενοικίου, η πλατφόρμα θα παραμείνει κλειστή μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και να γίνουν οι πληρωμές για την πρώτη διμηνιαία δόση για το 2019.

Στη συνέχεια, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου και θα δέχεται νέες αιτήσεις έως τις 15 Ιανουαρίου 2020 για όλους όσοι δεν έχουν υποβάλει φέτος αίτηση Α21.

Μέχρι και 12.000 ευρώ στους λογαριασμούς σας - Ποιοι το δικαιούστε;

Μεγάλο βοήθημα απο τον ΟΑΕΔ παίρνουν οι άνεργοι αφού θα επιδοτούνται με ποσά τα οποία θα φτάνουν έως και 12.000 ευρώ προκειμένου να υλοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια.

Αναλυτικά, δικαιούχοι του νέου προγράμματος θα είναι άνεργοι 18-66 ετών, οι οποίοι έχουν ωφεληθεί από τη διαδικασία της εξατομικευμένης προσέγγισης και θα προβούν σε έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας από την ημερομηνία δημοσίευσης του προγράμματος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και μετά. Δικαιούχοι είναι επίσης, οι άνεργοι που είχαν προηγούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα και τη διέκοψαν έως τις 31/12/2011.

Οι δικαιούχοι εντάσσονται στο πρόγραμμα είτε ως ατομικοί επιχειρηματίες, είτε ως μέλη ΟΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ και Συνεταιρισμού Εργαζομένων.

Η διάρκεια της επιχορήγησης είναι 12 μήνες και οι δικαιούχοι δεσμεύονται να κρατήσουν την επιχείρησή τους για τρεις μήνες μετά τη λήξη του προγράμματος. Τα ποσά των επιχορηγήσεων καταβάλλονται σε τρεις δόσεις και φτάνουν έως και τα 12.000 ευρώ.

Αναλυτικά:

Έως 12.000 ευρώ σε ατομικούς επιχειρηματίες ή μέλη εταιρειών με ποσοστό στο εταιρικό κεφάλαιο πάνω από 51%.

Έως 9.000 ευρώ σε μέλη εταιρειών που κατέχουν το 1/2 του εταιρικού κεφαλαίου

Έως 8.000 ευρώ σε μέλη εταιρειών που κατέχουν το 1/3 του εταιρικού κεφαλαίου. Η διαδικασία υπαγωγής στο πρόγραμμα έχει τρία στάδια:

Ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης υπαγωγής του επιχειρηματικού σχεδίου στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ.
Αξιολόγηση του επιχειρηματικού σχεδίου βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων. Αξιολογούνται όσον αφορά στην πληρότητα της υποβαλλόμενης αίτησης και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του επιχειρηματικού σχεδίου. Η βαθμολόγηση των κριτηρίων εξειδικεύεται στη Δημόσια Πρόσκληση.
Υπαγωγή στο πρόγραμμα. Η αίτηση- υπεύθυνη δήλωση- επιχειρηματικό σχέδιο για υπαγωγή στο πρόγραμμα υποβάλλεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό πρόγραμμα στην ειδική περιοχή του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ, αναφέρει το Έθνος.
Μετά την καταχώριση της αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα, εμφανίζεται ο αριθμός πρωτοκόλλου και η ημερομηνία υποβολής.Μετά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, η επιχείρηση θα πρέπει να είναι έτοιμη να ελεγχθεί από τους ελεγκτές του ΟΑΕΔ και μετά τον θετικό έλεγχο πραγματοποιείται η υπαγωγή στο πρόγραμμα.

Διαβάστε περισσότερα θέματα οικονομίας στο Athensmagazine.gr.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share