Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κοινωνικό Μέρισμα: 700 - 1.000 ευρώ! Ποιοι θα τα πάρουν;

Σας αφορά!

1 Ιουνίου 2019 09:40
Κοινωνικό Μέρισμα: 700 - 1.000 ευρώ! Ποιοι θα τα πάρουν;

Όλοι ρωτούν τι θα γίνει με κοινωνικό μέρισμα, πληρωμές ΚΕΑ, επίδομα ενοικίου. Πότε θα γίνει η αίτηση.

Να αναφερθεί αρχικά ότι δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση για καταβολή.

Για το επίδομα ενοικίου, η πλατφόρμα θα παραμείνει κλειστή μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και να γίνουν οι πληρωμές για την πρώτη διμηνιαία δόση για το 2019.

Στη συνέχεια, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου και θα δέχεται νέες αιτήσεις έως τις 15 Ιανουαρίου 2020 για όλους όσοι δεν έχουν υποβάλει φέτος αίτηση Α21.

Σε αναμονή χιλιάδες πολίτες για να ολοκληρωθεί η πληρωμή για τα προνοιακά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, για το ΚΕΑ 2019, το επίδομα ενοικίου αλλά και το επίδομα παιδιού Α21.

Για το επίδομα ενοικίου όσων οι αιτήσεις εγκριθούν εντός του Απριλίου, θα λάβουν περίπου στις 20-25 Μαΐου 2019 (στόχος είναι οι πληρωμές να γίνονται κοντά στις 22 κάθε μήνα), το επίδομα μηνός Μαΐου, καθώς και αναδρομικά για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο.

Επανέρχεται η 13η σύνταξη για 2,52 εκατομμύρια συνταξιούχους.

13η σύνταξη: Για κύριες συντάξεις άνω των 1.000,01 ευρώ, επίδομα ίσο με το 30% της σύνταξης.
Ξεκίνησαν οι πληρωμές του ΟΠΕΚΑ για τα προνοιακά επιδόματα και το επίδομα παιδιού Α21.

Κοινωνικό Μέρισμα 2019: Πότε και πως θα κάνετε αίτηση για να πάρετε από 500 έως 1000 ευρώ!

Κοινωνικό Μέρισμα 2019: Ποιοι θα το πάρετε και πως θα κάνετε αίτηση; Ποια είναι τα ποσά που παίζουν; Τα παίζει όλα ο Αλέξης Τσίπρας! Ακόμα και τώρα, δεν υπάρχει ενημέρωση για το αν θα πληρωθεί το μέρισμα.

​Δεν αποκλείεται, προς το τέλος του καλοκαιριού – σύμφωνα με πληροφορίες – η κυβέρνηση να εξαγγείλει ένα νέο κοινωνικό μέρισμα, με στόχο φυσικά να αποκτήσει και μια δυναμική ο ΣΥΡΙΖΑ στην τελική ευθεία προς τις εθνικές εκλογές.

Στο τραπέζι έχει πέσει και το ενδεχόμενο να δοθεί και 14η σύνταξη. Άλλωστε, ο Αλέξης Τσίπρας στην περιοδεία του στην Ήπειρο μίλησε και για νέα θετικά μέτρα μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν ήθελε ούτε να… ακούει για το περιβόητο και πολυθρύλητο επίδομα Πάσχα πριν μερικούς μήνες

Αυτό έγινε πριν το Πάσχα. Το είπε όσο πιο καθαρά μπορούσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο της Πάτρας, διαμηνύοντας πως υπάρχει κίνδυνος δημοσιονομικού εκτροχιασμού. Αν και πάγωσε το επίδομα Πάσχα, άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να δοθεί και φέτος, στο τέλος του χρόνου όπως τα τρία προηγούμενα χρόνια, το κοινωνικό μέρισμα. Αλλά και σε αυτό άφησε αστερίσκο. Αν το επιτρέψουν τα δημοσιονομικά… Αν δηλαδή υπάρξει και φέτος πρωτογενές πλεόνασμα.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share