Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Επίδομα παιδιού: Πότε αναμένεται να καταβληθεί η β΄ δόση;

Σύντομα θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι!

10 Μαΐου 2019 08:59
Επίδομα παιδιού: Πότε αναμένεται να καταβληθεί η β΄ δόση;

Πότε αναμένεται να καταβληθεί η β΄ δόση για το επίδομα παιδιού; Σύντομα θα δουν στους λογαριασμούς τους τα χρήματα που δικαιούνται!

Υπενθυμίζεται ότι για να λάβουν οι δικαιούχοι το επίδομα παιδιού δεν απαιτείται η υποβολή του εντύπου Ε1, για τη φορολογία εισοδήματος.

Σε δυο εβδομάδες από σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η καταβολή της β’ δόσης του επιδόματος παιδιού.

Συγκεκριμένα, η κατάθεση της δόσης στους λογαριασμούς των δικαιούχων προγραμματίζεται για το διήμερο της 23ης με 24ης Μαΐου 2019.

Τον προσεχή Σεπτέμβριο, ωστόσο, θα γίνουν έλεγχοι των φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν προκειμένου -αν χρειάζεται- να γίνουν συμψηφισμοί των ποσών.

Επίδομα παιδιού: Οι έξι δόσεις
Το επίδομα παιδιού θα δοθεί σε έξι, συνολικά, δόσεις. Η πρώτη καταβλήθηκε στις 29 Μαρτίου, ενώ ακολουθεί η δόση Μαΐου.

Οι επόμενες δόσεις θα καταβληθούν ως εξής:

Γ’ δόση: τέλη Ιουλίου
Δ’ δόση: τέλη Σεπτεμβρίου
Ε’ δόση: τέλη Νοεμβρίου
ΣΤ’ δόση: μέσα Δεκεμβρίου (προ Χριστουγέννων)

ΟΠΕΚΑ - Επίδομα παιδιού: Η β΄ δόση δεν απαιτεί φορολογική δήλωση!

Η β΄ δόση δεν απαιτεί φορολογική δήλωση για το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ! H καταβολή των δόσεων και η υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα παιδιού θα γίνεται κανονικά!

Χωρίς να εξετάζεται αν έχει υποβληθεί η όχι η φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα του 2018!

Δεν απαιτείται η υποβολή νέας φορολογικής δήλωσης για τα εισοδήματα του 2018 προκειμένου να καταβληθεί η β’ δόση του επιδόματος παιδιού.

Ο έλεγχος και ο συμψηφισμός των ποσών θα γίνει τον Σεπτέμβριο. Έτσι για την καταβολή της β’ δόσης και μετά δεν απαιτείται η υποβολή του νέου Ε1.

Η πληρωμή της β’ δόσης αναμένεται να γίνει έως τις 24 Μαΐου

Παράλληλα εγκρίθηκε η δαπάνη, ύψους 153.400.000 ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του επιδόματος παιδιού Β΄ διμήνου 2019,καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών, σύμφωνα με απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share