Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Φορολογικές δηλώσεις: Απίστευτος συνωστισμός για να υποβάλουν τις δηλώσεις τους!

Τι συνέβη;

12 Απριλίου 2019 14:30
Φορολογικές δηλώσεις: Απίστευτος συνωστισμός για να υποβάλουν τις δηλώσεις τους!

Απίστευτος συνωστισμός για να υποβάλουν τις δηλώσεις τους οι φορολογούμενοι! Η πλατφόρμα άνοιξε πριν λίγο καιρό και τις φορολογικές δηλώσεις τους μπορούν να υποβάλλουν οι πολίτες στην πλατφόρμα του Taxisnet!

Ο αριθμός των φορολογικών δηλώσεων που έχουν ήδη υποβληθεί είναι σημαντικά αυξημένος σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Αρκετοί φορολογούμενοι έχουν ήδη υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση αφενός για να λάβουν τα επιδόματα που χορηγούνται με βάση εισοδηματικά κριτήρια και αφετέρου για να λάβουν νωρίς την επιστροφή φόρου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων:

από τις 28 Μαρτίου που άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέχρι και χθες το μεσημέρι είχαν υποβληθεί συνολικά 265.032 φορολογικές δηλώσεις. Από αυτές περίπου το 21% οδήγησαν στην έκδοση χρεωστικού εκκαθαριστικού, το 12% στην έκδοση πιστωτικού εκκαθαριστικού και το υπόλοιπο 67% είναι μηδενικές, δηλαδή δεν προκύπτει κάποια διαφορά στον φόρο εισοδήματος οφείλουν σε σχέση με αυτόν που τους παρακρατήθηκε

πέρυσι τις πρώτες 15 ημέρες από την έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων είχαν υποβληθεί 171.037 φορολογικές δηλώσεις, δηλαδή σημαντικά λιγότερες σε σχέση με φέτος

Η λήψη της επιστροφής φόρου νωρίτερα είναι σημαντικός λόγος για να μην χάνει χρόνο ένας φορολογούμενος προκειμένου να υποβάλλει τη φορολογική του δήλωση.

Να σας θυμίσουμε: ΑΑΔΕ: 38 Φορολογούμενοι "πιάστηκαν" επειδή δεν δήλωναν τα εισοδήματα από Airbnb!

Υπολογίζεται ότι οι πρώτες επιστροφές φόρων θα καταβληθούν στους φορολογούμενους πριν τις πασχαλινές εορτές.

Οι κατηγορίες φορολογούμενων που δικαιούνται επιστροφή φόρου εισοδήματος είναι οι εξής:

οι φορολογούμενοι που έχουν εισόδημα από έκτακτη και περιστασιακή απασχόληση και αμείφτηκαν το 2018 με το λεγόμενο τίτλο κτήσης (πρώην απόδειξη δαπάνης).

οι μισθωτοί που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών, το λεγόμενο και μπλοκάκι.

οι φορολογούμενοι που εμφανίζουν αναπηρία άνω του 67%.

όσοι φορολογούμενοι έχουν πραγματοποιήσει δαπάνες που εκπίπτουν από τον φόρο

Μπορεί φέτος να ξεκινήσουν νωρίτερα από ποτέοι δηλώσεις Ε1 για μισθωτούς-συνταξιούχους ωστόσο αυτό δεν επηρεάζει τις πληρωμές του φόρου που, με βάση όσα ισχύουν σήμερα, θα γίνονται σε 3 διμηνιαίες δόσεις, στα τέλη Ιουλίου, Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου.

Νωρίτερα επίσης, από Ιούλιο, αναμένεται φέτος να αναρτηθούν και τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, ώστε η πληρωμή τους να ξεκινήσει από Αύγουστο και η είσπραξή του σε 5 μηνιαίες δόσεις να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2019, μέχρι τον Δεκέμβριο.

Δείτε ακόμα: Φορολογικές δηλώσεις 2019: Οι παγίδες των τεκμηρίων που πρέπει να προσέξετε!

Φορολογικές δηλώσεις: Γιατί κάποιοι ''κλαίνε'' τα λεφτά τους;

Όσοι έχουν κάνει ήδη τις φορολογικές δηλώσεις τους, "κλαίνε" ένα ποσό που φτάνει κατά μέσο όρο τα 443 ευρώ.
Περίπου 125.000 φορολογικές δηλώσεις έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα στο Taxisnet, με το μεγαλύτερο αριθμό των εκκαθαριστικών να είναι έως τώρα μηδενικό, δηλαδή να μην προκύπτει η υποχρέωση καταβολής ή επιστροφής φόρου. Φορολογική δήλωση: Που πρέπει να δώσουν βάση οι έγγαμοι φορολογούμενοι!

Τα στοιχεία για τις φορολογικές δηλώσεις
Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη, τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων από την εκκαθάριση των δηλώσεων δείχνουν πως τα χρεωστικά εκκαθαριστικά θα βαρύνουν για ακόμη μια χρονιά τα γνωστά υποζύγια, ήτοι τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που θα βρεθούν για ακόμη μια χρονιά αντιμέτωποι με μεγάλες επιβαρύνσεις. Φορολογικές δηλώσεις - επιστροφή φόρου: Τι πρέπει να κάνουν οι σύζυγοι για να πάρουν την επιστροφή;

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, έχουν υποβληθεί στο Taxisnet 125.000 δηλώσεις Ε1 περίπου και έχουν εκκαθαριστεί οι 122.210.

Από τις 122.210 εκκαθαρισμένες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οι 82.776 δηλώσεις είναι μηδενικές (το 67,73% του συνόλου), οι 25.111 είναι χρεωστικές (το 20,55% του συνόλου) και οι 14.323 δηλώσεις είναι πιστωτικές (το 11,72% του συνόλου). Φορολογικές δηλώσεις: 3 στους 10 "πιάστηκαν" στα δίχτυα των τεκμηρίων!

Οι χρεωστικές δηλώσεις αντιστοιχούν σε συνολικό φόρο 11,1 εκατ. ευρώ ή σε μέσο φόρο 443 ευρώ ανά φορολογούμενο. Οι πιστωτικές δηλώσεις αντιστοιχούν σε επιστροφή φόρου 4,2εκατ. ευρώ ή 298 ευρώ ανά φορολογούμενο.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share