Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ΑΑΔΕ: 38 Φορολογούμενοι "πιάστηκαν" επειδή δεν δήλωναν τα εισοδήματα από Airbnb!

Στα δίχτυα της Εφορίας!

8 Απριλίου 2019 09:50
ΑΑΔΕ: 38 Φορολογούμενοι

Οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ απέδωσαν καρπούς αφού 38 φορολογούμενοι "πιάστηκαν στα δίχτυα" της Εφορίας αφού δεν δήλωναν τα εισοδήματα που εισέπρατταν από Airbnb!

Συγκεκριμένα τα 38 ΑΦΜ εντοπίστηκαν με αδήλωτα εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb, στα οποία δήλωσαν εκ των υστέρων μέσο εισόδημα 23.222 ευρώ ή 1.935 ευρώ το μήνα κατά μέσο όρο.

Ετρεξαν να δηλώσουν Airbnb

Να σας θυμίσουμε: Εκτός νόμου τα σπίτια Airbnb!

Οπως φαίνεται ο έλεγχος της ΑΑΔΕ είχε αποτέλεσμα, καθώς το 76% σε πλήθος 50 υποθέσεων συμμορφώθηκε και έσπευσε οικειοθελώς να δηλώσει εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων τύπου Airbnb συνολικού ποσού 882.443 ευρώ.

Στα ακίνητα τύπου Airbnb, υλοποιήθηκε δράση εντοπισμού φορολογουμένων οι οποίοι εκμισθώνουν τα ακίνητα τους βραχυχρόνια μέσω διαδικτύου σε πλατφόρμες ενοικίασης καταλυμάτων και αποκρύπτουν τα εισοδήματα από τις εκμισθώσεις αυτές. Σοκ τα στοιχεία για τα εισοδήματα των Ελλήνων!

Στην τσιμπίδα της Εφορίας πιάστηκαν 38 φορολογούμενοι, οι οποίοι είχαν αδήλωτα εισοδήματα μέσω Airbnb. Η εφορία κατάφερε να φτάσει στα ίχνη των φορολογουμένων που έκρυβαν εισοδήματα από τα στοιχεία μεταβιβάσεων ακινήτων.

Δείτε ακόμα: Περιουσιακά στοιχεία Ελλήνων ελέγχουν οι Αρχές! Έρχονται καμπάνες!

ΑΑΔΕ: Θα προκληθεί χαμός με τους φορολογικούς και τελωνειακούς ελέγχους! - Που θα γίνουν;

Οι έλεγχοι που πρόκειται να γίνουν από την ΑΑΔΕ θα προκαλέσει ένα τεράστιο πανικό καθώς μπαίνουν διακόσιες χιλιάδες φορολογικοί και τελωνειακοί έλεγχοι, με τις νέες υποθέσεις να μπαίνουν σε πρώτη προτεραιότητα, σύμφωνα με το επιχειρησιακό πλάνο που καταρτίζει για το 2019!

Βασικά σημεία του σχεδίου αυτού, περιλαμβάνει η έκθεση απολογισμού πεπραγμένων της ΑΑΔΕ, η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες.

Μεταξύ άλλων, η ΑΑΔΕ για το 2019 προγραμματίζει:

25.000 ελέγχους από τις εφορίες, το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου και το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων καθώς και τις ΦΑΕ.

Δείτε ακόμα: Περιουσιακά στοιχεία Ελλήνων ελέγχουν οι Αρχές! Έρχονται καμπάνες!

56.000 μερικών επιτόπιους ελέγχους από τις ΔΟΥ για την έκδοση αποδείξεων με στόχο τον εντοπισμό παραβατικότητας τουλάχιστον 25% επί των υποθέσεων αυτών. Επιπλέον 16.000 επιτόπιους ελέγχους θα αναλάβουν να διενεργήσουν οι Υπηρεσίες Έρευνας και Διασφάλισης των Δημοσίων Εσόδων(ΥΕΔΔΕ).

Σας αφορά: Φορολογική δήλωση: Που πρέπει να δώσουν βάση οι έγγαμοι φορολογούμενοι!

3.000 ελέγχους στο σύνολο της χώρας και σε όλες τις εισοδηματικές κατηγορίες, όπως σε επιχειρήσεις κλάδων που παρουσιάζουν μεγάλο φορολογικό κενό στον ΦΠΑ ή/και στο εισόδημα, σε υπότροπους και παραβάτες μερικών επιτόπιων ελέγχων πρόληψη, σε επιχειρήσεις που έχουν αιτηθεί επιστροφή φόρωνεισοδήματος, ΦΠΑ και ΕΦΚ και σε τυχαίο δείγμα φυσικών προσώπων επιτηδευματιών και νομικών προσώπων.

Οι ΥΕΔΔΕ, από την πλευρά τους, προγραμματίζουν τουλάχιστον 120 υποθέσεις έρευνας, οι οποίες αφορούν απάτη στον ΦΠΑ και τουλάχιστον 500 υποθέσεις έρευνας φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου, με στόχο τον εντοπισμό παραβατικότητας τουλάχιστον στο 49% αυτών.

Από τα Τελωνεία σχεδιάζεται η διενέργεια τουλάχιστον 57.000 ελέγχων δίωξης εκ των οποίων τουλάχιστον:

13.500 σε υγρά καύσιμα και λοιπά ενεργειακά

11.500 σε καπνικά

9.000 σε αλκοολούχα

3.000 σε παραποιημένα προϊόντα

8.000 σε ρευστά διαθέσιμα

12.000 σε λοιπές κατηγορίες

Τράπεζα της Ελλάδας: Μειώστε τους φόρους στις οικογένειες με παιδιά!

Διαβάστε περισσότερα θέματα οικονομίας στο Athensmagazine.gr.

TAGS
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share