Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021

Επίδομα ενοικίου: Αυτές είναι οι ημερομηνίες πληρωμής της πρώτης δόσης και των αναδρομικών!

Πότε καταβάλονται;

3 Απριλίου 2019 10:13
Επίδομα ενοικίου: Αυτές είναι οι ημερομηνίες πληρωμής της πρώτης δόσης και των αναδρομικών!

Πότε θα πληρωθούν η πρώτη δόση και τα αναδρομικά; Την εβδομάδα πριν από το Πάσχα και συγκεκριμένα από 15 έως 20 Απριλίου θα γίνει η πληρωμή της πρώτης δόσης του επιδόματος ενοικίου.

Συνολικά, επίδομα ενοικίου θα εισπράξουν 153.141 νοικοκυριά σε σύνολο 186.543 δικαιούχων που υπέβαλαν αιτήσεις μέσα στον Μάρτιο, οι οποίες και εγκρίθηκαν. Από τους υπόλοιπους, 15.103 δικαιούχοι θα εισπράξουν αναδρομικά για δύο μήνες από 1 Φεβρουαρίου 2019, δηλαδή Φεβρουάριο και Μάρτιο και οι 219 για έναν μήνα, μόνο για τον Μάρτιο. Χωρίς αναδρομικά θα μείνουν 17.152 δικαιούχοι.

Δείτε ακόμα: Συντάξεις Μαΐου, ΚΕΑ, επιδόματα: Όλα νωρίτερα λόγω Πάσχα!

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία μέχρι και χθες 2 Απριλίου, είχαν υποβληθεί 367.401 αιτήσεις από τις οποίες έχουν εγκριθεί 186.543 οι οποίες αφορούν 505.890 μέλη. Το μηνιαίο κόστος των εγκεκριμένων αιτήσεων ανέρχεται σε 23,1 εκατ. ευρώ και το ετήσιο σε 277,21 εκατ. ευρώ.

Επίδομα ενοικίου

Επίδομα ενοικίου: Αυτή είναι η τεράστια παγίδα! Πότε θα καταβληθούν τα χρήματα;

Επίδομα ενοικίου 2019: Ανοιχτεί η πλατφόρμα στις 31 Μαρτίου! Όσα πρέπει να ξέρετε για τις δόσεις!

Επίδομα ενοικίου

Η πλατφόρμα, για το επίδομα ενοικίου (epidomastegasis.gr) δεν θα κλείσει ποτέ και κάθε τέλη του μήνα δηλαδή 30 ή 31, ανάλογα με το πότε τελειώνει ο μήνας, όπου θα μαζεύονται οι αιτήσεις και θα πληρώνονται οι δικαιούχοι στις αρχές του επόμενου μήνα. Να σας υπενθυμίσουμε ότι όσον αφορά το επίδομα ενοικίου, υπάρχει και μια τεράστια παγίδα, που πρέπει να προσέξετε!

Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά στα αναδρομικά, όπως αναφέρεται και στην Κοινή Υπουργική απόφαση θα δοθούν με την πρώτη δόση η οποία θα πληρωθεί μέσα στον Απρίλιο.

Όσοι λοιπόν, έχουν κάνει την αίτηση τους τον Μάρτιο θα πάρουν τα αναδρομικά. Όμως εφόσον τα δικαιούνται θα τα πάρουν και όσοι κάνουν αίτηση μέσα στον Απρίλιο.

Επίδομα ενοικίου

Βασική προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος ενοικίου είναι η 6μηνη ισχύ του ηλεκτρονικού συμβολαίου. Αυτό σημαίνει πώς όσοι κάνουν αίτηση τον Απρίλιο, η καταβολή ισχύει από τον επόμενο μήνα, δηλαδή Μάιο και άρα η 6μηνη ισχύς του ηλεκτρονικού συμβολαίου πρέπει να είναι από 1η Μαίου ως 31 Οκτωβρίου 2019.

Αντίστοιχα, αν κάνουν την αίτηση τον Μάιο πιάνεται από 1η Ιουνίου και η ισχύς του 6μηνου μισθωτηρίου πρέπει να λήγει 30 Νοεμβρίου 2019. Έτσι θα πρέπει όσοι κάνουν την αίτηση το επόμενο διάστημα και όχι μέσα στον Μάρτιο να γνωρίζουν ότι η 6μηνη ισχύς του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου ξεκινάει από τον επόμενο μήνα της εγκριθείσας αίτησης και για ένα εξάμηνο.

Επίσης, τι πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων; Αυτές είναι οι 7 φοροπαγίδες!

Διαβάστε περισσότερα θέματα οικονομίας στο Athensmagaizne.gr.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share