Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κτηματολόγιο 2019: Παράταση σε 19 νομούς!

Το νέο χρονοδιάγραμμα!

2 Απριλίου 2019 09:41
Κτηματολόγιο 2019: Παράταση σε 19 νομούς!

Δώστε προσοχή γιατί σας αφορά! Παράταση σε 19 νομούς πήρε το κτηματολόγιο, πού θα μπορούν να εξυπηρετούνται οι ιδιοκτήτες; Θα ισχύσει το νέο χρονοδιάγραμμα για το Κτηματολόγιο 2019! Όσα πρέπει να προσέξετε για τις αιτήσεις για το κτηματολόγιο!

Σε νέο γύρο παρατάσεων σε 19 νομούς της χώρας προχωράει μέσα στις επόμενες ημέρες το Κτηματολόγιο. Το τελευταίο πρόγραμμα κτηματογράφησης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τον περασμένο Νοέμβριο έως τις 18 Μαρτίου 2019 είχαν υποβληθεί γύρω στις 700.000 δηλώσεις ακινήτων. Από αυτές, το 13% έγινε ηλεκτρονικά μέσω της σχετικής εφαρμογής του Κτηματολογίου, αναφέρει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ». Με τις νέες παρατάσεις που θα δοθούν το νέο χρονοδιάγραμμα στις προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:

Διαβάστε ακόμα κάτι που σας ενδιαφέρει: Αυθαίρετα: Τελευταία ευκαιρία για να τα δηλώσετε αλλιώς έρχονται τσουχτερά πρόστιμα!

-Έως τις 23 Απριλίου δίνεται παράταση για το μισό Ηράκλειο. Για τους κατοίκους εξωτερικού η προθεσμία λήγει στις 10 Ιουλίου 2019.

-Έως τις 24 Απριλίου έχει δοθεί παράταση στις περιφερειακές ενότητες Καβάλας, Ροδόπης, Θεσσαλονίκης, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας. Η συλλογή δηλώσεων για τους κατοίκους εξωτερικού λήγει στις 10 Ιουνίου 2019.

-Έως τις 3 Μαΐου έχει δοθεί παράταση για τις περιφερειακές ενότητας Πιερίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας και Λασιθίου. Για τους κατοίκους εξωτερικού η προθεσμία λήγει στις 18 Ιουνίου 2019.

-Έως τις 13 Μαΐου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού για τα ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές των δήμων Κορινθίων και Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, Λουτρακίου – Περαχώρας.

-Έως τις 20 Μαΐου έχει δοθεί παράταση για τη συλλογή δηλώσεων στις περιφερειακές ενότητες Καλύμνου / Καρπάθου/ Κω και Ρόδου. Η συλλογή δηλώσεων για τους κατοίκους εξωτερικού λήγει και αυτή στις 20 Μαΐου 2019.

Έως τις 21 Μαΐου είναι η παράταση για την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας. Η προθεσμία για τους κατοίκους εξωτερικού λήγει στις 8 Ιουλίου 2019.

Σε ότι αφορά τις παρατάσεις, διευκρινίζεται πως ο νόμος δίνει τη δυνατότητα επέκτασης της προθεσμίας στους έξι μήνες στους κατοίκους εσωτερικού και στους εννέα στους κατοίκους εξωτερικού. Η σκέψη είναι συμπεριληφθεί ολόκληρο το καλοκαίρι.

Όσοι από τους ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν ακίνητη περιουσία στις προαναφερθείσες περιοχές μπορούν να πάρουν πληροφορίες και να υποβάλουν τη δήλωση στο Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης στο Ολυμπιακό Ακίνητο Γαλατσίου.

Εξαίρεση αποτελούν όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και Μεσσηνίας, οι οποίοι, όπως έγινε γνωστό από το Κτηματολόγιο, θα εξυπηρετούνται στο Γραφείο Κτηματογράφησης επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 24 στην Αθήνα. Εκτός Γαλατσίου μένουν και οι περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Γρεβενών που εξυπηρετούνται από τα Γραφεία Κτηματογράφησης της Βόρειας Ελλάδας.

Κτηματολόγιο: Η παγίδα με την εφορία!

Κτηματολόγιο: Επεκτείνεται η υποβολή αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες!

Επεκτείνεται για το κτηματολόγιο η υποβολή αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες! Παράταση, έως τις 28 Ιουνίου, της ανάρτησης των δασικών χαρτών και συνακόλουθα της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων επί του αναρτημένου χάρτη αλλά και αιτήσεων προδήλου σφάλματος, εξαγοράς και χρήσης γης, σε περιοχές της Αττικής, των Κυκλάδων, της Θεσσαλονίκης, της Δράμας και της Κοζάνης, όπως είχε γράψει το «Εθνος», προχωρεί με τροπολογία το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Πρόκειται για περιοχές στις οποίες η ανάρτηση ξεκίνησε την περίοδο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2018 και συμπεριλαμβάνουν τους ΟΤΑ της Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του περασμένου Ιουλίου αλλά και περιοχές των Κυκλάδων για τις οποίες ετοιμάζονται ρυθμίσεις από το υπουργείο για τις χορτολιβαδικές εκτάσεις. Κτηματολόγιο και Ε9: Αυτές είναι οι παγίδες που θα αντιμετωπίσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων!

Η παράταση και η νέα προθεσμία είναι κοινές και για τους κατοίκους εξωτερικού. Αναλυτικά οι περιοχές στις οποίες παρατείνεται η προθεσμία είναι:

1 Ανατολική Αττική: Δήμοι Αμαρουσίου, Ν. Ιωνίας, Καισαριανής, Ζωγράφου, Βύρωνα, καθώς και οι Δημοτικές Ενότητες Μελισσίων, Φιλοθέης, Πικερμίου και Ραφήνας, Ν. Μάκρης. Επίσης ο Δήμος Χαλανδρίου και οι Δηµοτικές Ενότητες Γλυκών Νερών και Παιανίας, Σπάτων, Χολαργού.

Που δόθηκε παράταση και σε ποιες περιοχές αρχίζουν οι δηλώσεις;

2 Δυτική Αττική: Προκαποδιστριακός ΟΤΑ Μεγαρέων.

3 Κυκλάδες: Πρώην ΟΤΑ Ανω Μεράς της ν. Μυκόνου, Αδάμαντα ν. Μήλου, Ανάφης, ν. Ανάφης, Ανω Μεριάς, Φολεγάνδρου, ν. Φολεγάνδρου, Σικίνου ν. Σικίνου, Οίας, Ημεροβιγλίου, Βουρβούλου, Θήρας, Καρτεράδου, Μεσσαριάς, Βόθωνα, Εξω Γωνίας, ν. Θήρας και Θηρασιάς, ν. Θηρασιάς Κυκλάδων.

4 Θεσσαλονίκη: Δημοτικές Ενότητες Αμπελοκήπων και Μενεμένης, Ιωνίας (Διαβατά-Νέα Μαγνησίας), Θεσσαλονίκης και Τριανδρίας, ΕλευθερίουΚορδελιού και Ευόσμου, Αγίου Παύλου, Νεαπόλεως, Πεύκων, Συκεών, Ευκαρπίας, Πολίχνης, Σταυρούπολης, Πανοράματος και Πυλαίας και Ωραιοκάστρου.

5 Δράμα: Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων της ΠΕ Δράμας, εξαιρουμένων των Προκαποδιστριακών ΟΤΑ Δράμας, Κεφαλαρίου, Καλαμπακίου, Καλαμώνος, Αγίου Αθανασίου και Μεγάλου Αλεξάνδρου.

6 Κοζάνη: Προκαποδιστριακός ΟΤΑ Κοζάνης. Χωρίς παράταση συνεχίζεται η ανάρτηση των δασικών χαρτών στις περιοχές του Κορωπίου Αττικής, Μαγνησίας (προκαποδιστριακοί ΟΤΑ Βόλου, Νέας Αγχιάλου, Αλοννήσου και Σκιάθου) και στο σύνολο της ΠΕ Καρδίτσας, που ξεκίνησε την 1η Μαρτίου 2019.

Η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων σε αυτές τις περιοχές λήγει στις 27 Ιουνίου για τους κατοίκους εσωτερικού και στις 17 Ιουλίου για τους κατοίκους εξωτερικού. Το περιθώριο αντιρρήσεων τελειώνει σήμερα σε αρκετές περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής και της Καβάλας, καθώς και σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία ανάρτησης δασικών χαρτών. Για τους χάρτες αυτούς, που αφορούν στο 5% της έκτασης της χώρας, ξεκινούν οι διαδικασίες μερικής κύρωσης, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε τρεις μήνες. Πρόκειται για χάρτες που αναρτήθηκαν την περίοδο ΙουνίουΙουλίου 2018 και παρέμειναν σε ανάρτηση εννέα μήνες, τον τριπλάσιο δηλαδή χρόνο από την προβλεπόμενη διάρκεια.

Κτηματολόγιο: Αιτήσεις και διαδικασία για επικαιροποίηση στοιχείων!

Πρόκειται για τους Δήμους Αγίας Παρασκευής, Βριλησσίων, Ηρακλείου Αττικής και των Δηµοτικών Ενοτήτων Ανθούσας, Γέρακα, Παλλήνης Δήµου Παλλήνης και Ν. Ψυχικού Δήµου Φιλοθέης - Ψυχικού, τους προκαποδιστριακούς ΟΤΑ Ελευσίνας, Μαγούλας, Νέας Περάμου, Οινόης, Ερυθρών, Βιλίων ΠΕ Δυτ. Αττικής και Κορυδαλλού ΠΕ Πειραιώς. Επίσης αφορά ολόκληρη την περιοχή αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Δασών Τρικάλων και από την Καβάλα τις Τοπικές Κοινότητες Αγίου Κοσµά, Γέροντα, Γραβούνης, ∆ιποτάµου, ∆υσβάτου, Ελαφοχωρίου, Ερατεινού, Ζαρκαδιάς, Κεχροκάµπου, Λεκάνης, Μακρυχωρίου, Πέρνης, Πετροπηγής, Πλαταµώνος, Ποντολίβαδου, Χρυσουπόλεως και Χρυσοχωρίου, του ∆ήµου Νέστου, της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας

Διαβάστε περισσότερα θέματα οικονομίας στο Athensmagazine.gr.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share