Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019

Κτηματολόγιο: Όσα πρέπει να προσέξετε για τις αιτήσεις!

Εντός του Απριλίου η προανάρτηση της Αθήνας

23 Μαρτίου 2019 16:09
Κτηματολόγιο: Όσα πρέπει να προσέξετε για τις αιτήσεις!

Τι θα γίνει με τις αιτήσεις για το Κτηματολόγιο;

Μέσα από την εκπομπή "Καλημέρα" του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ, ενημερωθήκαμε σχετικά με τις αιτήσεις που πρέπει να κάνει ο Ελληνικός λαός για το κτηματολόγιο.

Συγκεκριμένα, ο κόσμος μπορεί να μπει στο ktimatologio.gr και να δει μέχρι πότε έχει το περιθώριο να κάνει τη δήλωσή του, ενώ όλες οι αιτήσεις πρέπει να γίνουν έως 03 Μαΐου.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο αναλυτικά τι ακριβώς ειπώθηκε στην εκπομπή:

Πώς θα πληρώσετε λιγότερα στο κτηματολόγιο; Δείτε εδώ!

Κτηματολόγιο 2019: Που δόθηκε παράταση και σε ποιες περιοχές αρχίζουν οι δηλώσεις;

Κτηματολόγιο 2019: Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για το κτηματολόγιο λήγει στις 12 Ιουνίου για τους κατοίκους εσωτερικού και στις 12 Σεπτεμβρίου για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό ∆ηµόσιο.

Σε 11 περιοχές δόθηκε παράταση στην προθεσμία, όσον αφορά στους κατοίκους εσωτερικού. Η αρχική προθεσμία έληγε μετά την Καθαρά Δευτέρα και τώρα έχουν τη δυνατότητα δηλώσεων μέχρι τις 24 Απριλίου 2019.

Συγκεκριμένα η παράταση αφορά στις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ροδόπης, Θάσου, Λάρισας, Θεσσαλονίκης, Γρεβενών και Δυτικής Αττικής. Για τους κατοίκους εξωτερικού για τις περιοχές αυτές η σχετική προθεσμία λήγει στις 10 Ιουνίου 2019.

Στο μεταξύ την Τρίτη 12 Μαρτίου αρχίζει η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας στους Δήμους Βόλου, Ρήγα Φεραίου, Αλµυρού, Νοτίου Πηλίου της ΠΕ Μαγνησίας, καθώς επίσης και στον ∆ήµο Σκοπέλου της ΠΕ Σποράδων.

Επίσης, στις 13 Μαρτίου αρχίζει η συλλογή δηλώσεων σε άλλες περιοχές της Μαγνησίας και συγκεκριµένα στους προκαποδιστριακούς ∆ήµους Ιωλκού (πρώην Κοινότητες Αγίου Ονουφρίου, Ανακασιάς και Ανω Βόλου) και Νέας Ιωνίας, και στις προκαποδιστριακές Κοινότητες Αγίου Βλασίου, Αγίου Λαυρεντίου, Αγριάς, Αλλης Μεριάς, Ανω Λεχωνίων, ∆ιµηνίου, ∆ρακείας, Κάτω Λεχωνίων, Κατωχωρίου, Μακρινίτσης, Πορταριάς και Σαγιατών.

Η προθεσµία για την υποβολή δηλώσεων σε αυτές τις περιοχές λήγει στις 13 Ιουνίου 2019 για τους κατοίκους της ηµεδαπής και στις 13 Σεπτεµβρίου 2019 για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό ∆ηµόσιο.

Σύµφωνα µε ανακοίνωση του Ελληνικού Κτηµατολογίου, όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηµατογράφησης της περιοχής όπου βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά µέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share