Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

ΟΔΔΥ: Αυτοκίνητα σχεδόν τζάμπα σε δημοπρασία- Πως θα τα αρπάξετε!

Σε δημοπρασία βγάζει η Διεύθυνση Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού πέντε επιβατικά και έξι φορτηγά!

1 Απριλίου 2019 09:14
ΟΔΔΥ: Αυτοκίνητα σχεδόν τζάμπα σε δημοπρασία- Πως θα τα αρπάξετε!

Η διαδικασία της δημοπρασίας των οχημάτων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Απριλίου, στις εγκαταστάσεις του πρώην ΟΔΔΥ, στη Μαγουλέζα!

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δουν από κοντά τα αυτοκίνητα και φορτηγά που θα δημοπρατηθούν από τη Δευτέρα 1 Απριλίου και ώρα 08:30 έως 13:30, καθώς και την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας από 08:30 π.μ. έως 10:00.

Οι τρόποι αποπληρωμής και οι εκπτώσεις

Για να συμμετέχει κανείς στις δημοπρασίες του πρώην ΟΔΔΥ θα πρέπει να καταβάλει εγγύηση 300 ευρώ για τα αυτοκίνητα και 100 ευρώ για τα δίκυκλα τα οποία σε περίπτωση που ανακηρυχθεί πλειοδότης αφαιρούνται από το τίμημα απόκτησης του οχήματος. Σε περίπτωση που δεν καταφέρει κάποιος να αποκτήσει κάποιο όχημα τα χρήματα επιστρέφονται.

Δείτε όλα τα οχήματα:

ΟΔΔΥ: Αυτοκίνητα σχεδόν τζάμπα σε δημοπρασία. Πως θα τα αρπάξετε!

ΟΔΔΥ: Αυτοκίνητα σχεδόν τζάμπα σε δημοπρασία. Πως θα τα αρπάξετε!

ΟΔΔΥ: Αυτοκίνητα σχεδόν τζάμπα σε δημοπρασία. Πως θα τα αρπάξετε!

Να σας θυμήσουμε την Πασίγνωστη μάρκα αυτοκίνητων ανακαλεί 44.000 αυτοκίνητα!

Στις τιμές εκποίησης των οχημάτων συμπεριλαμβάνεται ο αναλογούν ΦΠΑ 24%. Σε περίπτωση εξοφλήσεως του τιμήματος τοις μετρητοίς ο αγοραστής έχει δικαίωμα έκπτωσης 30% στην τιμή κατακύρωσης.

Ο πλειοδότης καταβάλει το 20% και το υπόλοιπο ποσό (το 80%) δύναται να το διακανονίσει ως εξής:

Α) Με εφάπαξ καταβολή του τιμήματος. Στην περίπτωση αυτή δικαιούται έκπτωσης ανάλογης με το ποσό που καταβάλλεται η οποία ανέρχεται σε ποσοστό:

α) 10% για καταβαλλόμενο ποσό έως 3.000 €.

β 15% για καταβαλλόμενο ποσό από 3.001€ έως 10.000 €.

γ) 20% για καταβαλλόμενο ποσό από 10.001 € και άνω.

Β) Με εγγυητική επιστολή χωρίς έκπτωση σε ισόποσες τριμηνιαίες άτοκες δόσεις, ο αριθμός των οποίων καθορίζεται ως εξής:

α) δύο δόσεις για ποσά έως 3.000€.

β) τέσσερις δόσεις για ποσά από 3.001€ έως 10.000€.

γ) έξι δόσεις για ποσά από 10.001 € έως 18.000€.

δ) οκτώ δόσεις για ποσά από 18.001€ και άνω.

Η πρώτη δόση πρέπει να πληρωθεί μέσα σε 3 μήνες από την επόμενη της ημερομηνίας κατακύρωσης του υλικού, πλωτού και εναερίου μέσου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΟΔΔΥ οι αγοραστές οφείλουν να ερευνούν και από μόνοι τους την ακρίβεια των στοιχείων, με τεχνικούς της επιλογής τους. Η εξέταση μπορεί να γίνει από τους ενδιαφερόμενους με την βοήθεια και τεχνικού συμβούλου της επιλογής του και περιλαμβάνει ότι κριθεί αναγκαίο, χωρίς όμως την χρήση εργαλείων ή άλλων μηχανικών μέσων και χωρίς να τεθεί σε κίνηση το όχημα, προκειμένου να προσδιορίσουν το ύψος των ζημιών ώστε να διαμορφώνουν ανάλογα και τις προσφορές τους ακόμα και τρεις ημέρες πριν από τη δημοπρασία.

Τα φυσικά πρόσωπα συμμετέχουν στις δημοπρασίες πώλησης οχημάτων μόνο αυτοπροσώπως. Κατ' εξαίρεση μπορούν να συμμετάσχουν με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο εφόσον αυτός είναι σύζυγος ή συγγενής εξ αίματος μέχρι και του δεύτερου βαθμού, προσκομίζοντας Υπεύθυνη Δήλωση θεωρημένη από Δημόσια Αρχή.

Πηγή: ΟΔΔΥ

Σταματήστε να κάνετε αυτή τη κακή συνήθεια! - Μην φορτίζετε το κινητό πια στο αυτοκίνητο!

Από τη στιγμή που η τεχνολογία έχει καταφέρει να εξελιχθεί τόσο ώστε εμείς να μπορούμε να κάνουμε σχεδόν τα πάντα με το κινητό μας τηλέφωνο και να είμαστε εξαρτημένοι από αυτό, βρίσκουμε συνέχεια τρόπους για να το φορτίζουμε όπου βρούμε! Έτσι έγινε και με τα αυτοκίνητα που έχουν ειδική θύρα για να μπορούμε εμείς να φορτίζουμε το κινητό μας όση ώρα οδηγούμε και να έχουμε μπαταρία για την υπόλοιπη μέρα! Βέβαια το να φορτίζεις το κινητό σου στο αυτοκίνητο αποτελεί λάθος!

Ήξερες για ποιον λόγο πρέπει να κλείνουμε τα κινητά μας όταν είμαστε στο αεροπλάνο;

Μην σας φαίνεται περίεργο! Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό, ωστόσο, η αλήθεια είναι πως όταν κάποιος φορτίζει το κινητό του στις θύρες USB του αμαξιού του, αποτελεί ένα από τα χειρότερα λάθη. Ο λόγος έχει να κάνει με την χαμηλή τάση που παρέχουν οι συγκεκριμένες θύρες του αυτοκινήτου, οι οποίες μπορούν να βλάψουν το κινητό.

Η χαμηλή τάση είναι λιγότερη από την δυνατότητα φόρτισης που έχουν τα τηλέφωνα, με αποτέλεσμα το κινητό να «ρουφάει» την ενέργεια με ταχύτερο ρυθμό από αυτό που υποστηρίζει η θύρα. Αυτό προκαλεί φθορά στο σύστημα φόρτισης, κάτι που μπορεί να έχετε παρατηρήσει όταν το τηλέφωνό σας σταματά να φορτίζει, χωρίς να έχει «γεμίσει» η μπαταρία ή να μην φορτίζει καθόλου.

Πολλές φορές απορείς γιατί το κινητό σου κολλάει και δεν ξέρεις τον λόγο; Τι συμβαίνει όταν γίνεται αυτό; Σου βρήκαμε τον λόγο και δεν σχετίζεται με την μπαταρία ή κάποιον περίεργο λόγο!

Αυτοκίνητο κινητό

Παράλληλα, η συγκεκριμένη «συνήθεια» μπορεί να κάνει ζημιά ακόμα και στην μπαταρία του αυτοκινήτου. Αν αυτή είναι νέα και «υγιής», τότε ίσως να μην υπάρξει πρόβλημα, όμως σε διαφορετική περίπτωση, ίσως και να παίξει σημαντικό ρόλο στην πτώση της τάσης, προκαλώντας πρόβλημα στο αμάξι.

Διαβάστε περισσότερα θέματα οικονομίας στο Athensmagazine.gr.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share