Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022

Διώξτε τα καμμένα λίπη από το τηγάνι σας εύκολα και γρήγορα χωρίς να το καταστρέψετε!

20 Ιουνίου 2017 19:00
Διώξτε τα καμμένα λίπη από το τηγάνι σας εύκολα και γρήγορα χωρίς να το καταστρέψετε!

Το τηγάνι, ο πάτος του για την ακρίβεια είναι από τα πιο ευαίσθητα και ταυτόχρονα "κακοποιημένα" πράγματα που έχεις στην κουζίνα σου.

Τα λίπη και τα υπολείμματα κολλάνε πάνω του, εσύ παίρνεις τη σιδερένια πιρούνα κι αρχίζεις το ξύσιμο, πάει το σμάλτο και τον τεφλόν, πάει το τηγάνι γενικώς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Ποιος πρώην παίκτης του ριάλιτι αποκαλύπτει: «Αγχώθηκα, την πρώτη φορά που λούστηκα μου έφευγαν τούφες...»! (Video)

Ποιος έχει λεφτά για τέτοια έξοδα τώρα; Άκου καινούρια τηγάνια. Με τον παρακάτω τρόπο καθαρισμού, δεν θα χρειαστεί να επενδύσεις σε κάτι τέτοιο για καιρό.

Αν λοιπόν το τηγάνι σου έχει γίνει "ένα" με λίπη και καμμένα υπολείμματα φαγητού, το πλένεις ως εξής:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor αποκλειστικό: Ο μεγάλος νικητής του σημερινού ατομικού αγωνίσματος και το ξεχωριστό έπαθλο που θα απολαύσει!

1. Όσο πιο άμεσα γίνεται, γεμίζεις με ζεστό νερό το σκεύος και ρίχνεις μέσα υγρό πιάτων.

2. Βάζεις το τηγάνι και πάλι πάνω στο μάτι. Το αφήνεις να σιγοβράσει για περίπου 15'.

3. Με μια ξύλινη κουτάλα τρίβεις τον πάτο, ώστε να ξεκολλήσουν οι τροφές. Προσοχή: Αυστηρά ξύλινη, ποτέ κάτι μεταλλικό, όπως π.χ. σύρμα.

4. Αν τα καμμένα λίπη δεν φεύγουν, σειρά έχεις η μαγειρική σόδα. Αδειάζεις το τηγάνι απ' ό,τι έχει μέσα και προσθέτεις πολύ λίγο νερό μαζί με ένα κ.τ.γ. σόδα. Το αφήνεις για 12 ώρες και το πρωί πλένεις απαλά με το σφουγγάρι. Αυτό ήταν, έφυγαν.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share