Ζέττα Μακρή για τον δημοσιογράφο που την εκβίαζε: «Με απειλούσε με αρνητικές δημοσιεύσεις»

«Δυσκολεύτηκα πολύ να αντιληφθώ πού το πάει, με πόνεσε, η συμπεριφορά του, όμως, δεν μου άφηνε περιθώριο»
Σοκ προκαλεί η είδηση ότι η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ζέττα Μακρή, έπεσε θύμα εκβιασμού από δημοσιογράφο, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ενημερωτικής ιστοσελίδας και ραδιοφωνικού σταθμού.
«Ήδη υπήρχαν πολλά αρνητικά δημοσιεύματα και για να μην συνεχιστούν, έπρεπε να ενδώσω»
Ο άνδρας συνελήφθη στο Βόλο, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα ύψους 5.000 ευρώ. Το ποσό του είχε παραδοθεί από την κυρία Μακρή, έπειτα από συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης για τη σύλληψή του.
Για τον εκβιασμό της μίλησε η Ζέττα Μακρή λέγοντας ότι «δεν έλεγε πως θα γράψει θετικά. Το έκανε για να αποφύγει τις αρνητικές αναρτήσεις. Ήδη υπήρχαν πολλά αρνητικά δημοσιεύματα και για να μην συνεχιστούν, έπρεπε να ενδώσω».
Η ίδια είπε, επίσης, μιλώντας στο MEGA, ότι «τον γνώριζα. Ο Βόλος είναι μια μικρή πόλη, είχαμε και σχέσεις κοινωνικές, προσωπικές, είναι 3 χρόνια μεγαλύτερος από τον μεγάλο μου γιο». Εξομολογήθηκε, μάλιστα, ότι «δυσκολεύτηκα πολύ να αντιληφθώ πού το πάει, με πόνεσε, η συμπεριφορά του, όμως, δεν μου άφηνε περιθώριο. Επέλεξα να κάνω αυτό που έκανα σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, δεν μετανιώνω αλλά στεναχωριέμαι».
Ερωτηθείσα σχετικά με το πότε ξεκίνησε ο εκβιασμός, η κυρία Μακρή είπε «είναι κάποιοι μήνες, άργησα να το πιστέψω για έναν άνθρωπο που γνωριζόμασταν. Δεν ήταν κάτι εύκολο για μένα, δεν είχα άλλο περιθώριο. Δεν το συζήτησα με στενούς μου συνεργάτες μόνο με τον γιο μου που είναι στην Ελλάδα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοσιογράφος φέρεται να της ζητούσε το ποσό των αρχικά 15.000 και στη συνέχεια «έπεσε» στα 10.000 ευρώ, προκειμένου να σταματήσει να δημοσιεύει αρνητικά σχόλια και κείμενα σε βάρος της στο μέσο που διαχειρίζεται.
Η βουλευτής κατήγγειλε το περιστατικό στην Ασφάλεια Βόλου, με αποτέλεσμα να στηθεί επιχείρηση κατά την οποία ο δημοσιογράφος συνελήφθη να κατέχει προσημειωμένα χαρτονομίσματα που του είχε παραδώσει η Ζέττα Μακρή σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί της Παρασκευής σε καφετέρια στο λιμάνι του Βόλου. Η κυρία Μακρή, σε συνεννόηση με την αστυνομία του είχε παραδώσει το ποσό των 5.000 ευρώ που είχε προσημειωθεί.
Ο δημοσιογράφος κρατείται αυτή την ώρα στην Ασφάλεια Βόλου και αναμένεται να περάσει τη διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ η βουλευτής έχει κληθεί να δώσει συμπληρωματική κατάθεση, ώστε να αποσαφηνιστούν όλες οι λεπτομέρειες που οδήγησαν στην καταγγελία και τη σύλληψη.