ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: «Τέλος» τα πατίνια για ανηλίκους – Νέοι αυστηροί κανόνες και κόφτης ταχύτητας

Χρυσοχοΐδης: «Τέλος» τα πατίνια για ανηλίκους – Νέοι αυστηροί κανόνες και κόφτης ταχύτητας
Νέα μέτρα για τα ηλεκτρικά πατίνια από τον Μιχαλη Χρυσοχοϊδη
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προανήγγειλε σημαντικές αλλαγές στο πλαίσιο που αφορά τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην οδική ασφάλεια και στην προστασία των ανηλίκων. Όπως ανέφερε, το επόμενο διάστημα αναμένεται να κατατεθεί νέο νομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει αυστηρότερους κανόνες κυκλοφορίας και λειτουργίας για τα συγκεκριμένα οχήματα.

Απαγόρευση στα ηλεκτρικά πατίνια

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, στόχος είναι να περιοριστούν τα τροχαία ατυχήματα που σχετίζονται με τα ηλεκτρικά πατίνια, καθώς τα τελευταία χρόνια η χρήση τους έχει αυξηθεί σημαντικά, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και σε τουριστικές περιοχές. Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι τα πατίνια θα πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτουν «κόφτη» ταχύτητας, ώστε να μην μπορούν να αναπτύσσουν επικίνδυνες ταχύτητες μέσα στον αστικό ιστό.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση των νέων μέτρων από τον Υπουργό:

Τα νέα μέτρα

Παράλληλα, τόνισε ότι θα απαγορεύεται η κυκλοφορία τους σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, ενώ θα καθιερωθεί και υποχρεωτική ασφάλιση για όλους τους χρήστες. Επιπλέον, το νέο πλαίσιο προβλέπει ειδική σήμανση αλλά και αριθμό αναγνώρισης για κάθε ηλεκτρικό πατίνι, με στόχο να υπάρχει καλύτερος έλεγχος και ταυτοποίηση των οχημάτων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στον ρόλο των δήμων, καθώς – σύμφωνα με τον υπουργό – οι τοπικές αρχές θα έχουν τη δυνατότητα να ορίζουν ανώτατο αριθμό πατινιών ανά περιοχή, ώστε να αποφεύγεται η ανεξέλεγκτη χρήση και η κυκλοφοριακή επιβάρυνση. Το μέτρο αυτό αναμένεται να εφαρμοστεί κυρίως σε περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση ή έντονο πρόβλημα στάθμευσης.

Nα καταργηθούν και οι γουρούνες συνιστά ο Χρυσοχοϊδης

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε επίσης στα σοβαρά τροχαία που σημειώνονται κάθε καλοκαίρι στα ελληνικά νησιά, στέλνοντας μήνυμα αυστηροποίησης των ελέγχων για τη χρήση κράνους. Όπως υπογράμμισε, δεν είναι δυνατόν να νοικιάζονται δίκυκλα σε άτομα χωρίς δίπλωμα ή χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό προστασίας.

Συνιστά να καταργηθούν οι γουρούνες

Μάλιστα, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αυστηρός και απέναντι στις γνωστές «γουρούνες» ή ATV, εκφράζοντας την άποψη ότι θα πρέπει να καταργηθούν πλήρως από τη χώρα. Όπως σημείωσε, πρόκειται για οχήματα που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους, ειδικά σε τουριστικές περιοχές όπου παρατηρούνται συχνά ατυχήματα κατά τη θερινή περίοδο. Οι αλλαγές που σχεδιάζονται δείχνουν πως η κυβέρνηση επιδιώκει να βάλει πιο αυστηρούς κανόνες στην κυκλοφορία εναλλακτικών μέσων μετακίνησης, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια οδηγών, πεζών και επισκεπτών.

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου