ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέμπη: Μόνο 10 οικογένειες υπέρ της εκταφής, 33 την απορρίπτουν – 14 απαντήσεις σε αναμονή

Τέμπη: Μόνο 10 οικογένειες υπέρ της εκταφής, 33 την απορρίπτουν – 14 απαντήσεις σε αναμονή
Τραγωδία στα Τέμπη (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκταφής των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη έχει ήδη ξεκινήσει.

Δέκα οικογένειες συναινούν στην εκταφή, 33 λένε «όχι» – Εκκρεμούν 14 αποφάσεις

Από τις 57 οικογένειες που έχασαν συγγενείς στο δυστύχημα, μόλις δέκα έχουν μέχρι στιγμής συναινέσει στην εκταφή. Οι συγκεκριμένες οικογένειες έχουν επίσης καταθέσει τα υπομνήματά τους μέσα στην προβλεπόμενη δεκαήμερη προθεσμία, στα οποία εξηγούν πώς επιθυμούν να προχωρήσει η διαδικασία και ποιες εξετάσεις κρίνουν απαραίτητες.

Παράλληλα, μέσω των υπομνημάτων τους ενημέρωσαν την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας και για τους τεχνικούς συμβούλους που όρισαν, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην έρευνα μαζί με τους επίσημους πραγματογνώμονες.

Αντιθέτως, οι Αρχές έχουν λάβει αρνητική απάντηση από 33 οικογένειες, που φέρονται να δήλωσαν πως δεν επιθυμούν να ακολουθηθεί η διαδικασία της εκταφής για τους δικούς τους ανθρώπους. Σημειώνεται, ότι αναζητούνται από τις Αρχές οι οικογένειες πέντε αλλοδαπών θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας, προκειμένου να δηλώσουν αν επιθυμούν να προχωρήσουν σε εκταφή των σορών.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η επικοινωνία με τις υπολειπόμενες εννέα οικογένειες ημεδαπών θυμάτων, ώστε να κλείσει το πρώτο κομμάτι της έρευνας σχετικά με την καταγραφή των οικογενειών που επιθυμούν εκταφή και τον τρόπο που θέλουν να γίνει η διαδικασία.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου