ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κασσελάκης συνεχίζει το σίριαλ με τα πτυχία Λαζαρίδη, με νέα ερωτήματα και βίντεο ντοκουμέντο

Νέο σφυροκόπημα από τον Στέφανο Κασσελάκη: Τα ερωτήματα για την πρόσληψη του Μακάριου Λαζαρίδη ως ειδικού επιστήμονα.
Νέο σφυροκόπημα από τον Στέφανο Κασσελάκη: Τα ερωτήματα για την πρόσληψη του Μακάριου Λαζαρίδη ως ειδικού επιστήμονα.
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Για το θέμα των πτυχίων του Μακάριου Λαζαρίδη, ο Στέφανος Κασσελάκης επανήλθε με ένα βίντεο που προκάλεσε αίσθηση στα κοινωνικά δίκτυα, θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα που αφορούν την ακαδημαϊκή πορεία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας αλλά και τη νομιμότητα της πρόσληψής του στο παρελθόν. Η κεντρική του επιχειρηματολογία βασίζεται στην αμφισβήτηση της εγκυρότητας του τίτλου σπουδών που κατέχει ο κ. Λαζαρίδης, καθώς ο κ. Κασσελάκης τονίζει ότι πρόκειται για χαρτί από «εργαστήριο ελευθέρων σπουδών» και όχι για πτυχίο αναγνωρισμένου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στο βίντεο που δημοσιοποίησε, εστιάζει στην πρόσληψη του Μακάριου Λαζαρίδη το 2007 ως «Ειδικού Επιστήμονα», μια θέση που, όπως υπογραμμίζει, απαιτεί τυπικά την κατοχή πτυχίου ΑΕΙ. Ο Στέφανος Κασσελάκης αναρωτιέται πώς έγινε εφικτή αυτή η πρόσληψη από τη στιγμή που ο κ. Λαζαρίδης διέθετε τότε μόνο έναν τίτλο από το College of Southeastern Europe, το οποίο λειτουργούσε ως εργαστήριο ελευθέρων σπουδών. Μάλιστα, χρησιμοποιώντας μια δόση ειρωνείας, ο κ. Κασσελάκης αναφέρεται σε «μαϊμού πτυχίο», θέλοντας να καταδείξει ότι υπήρξε παράκαμψη των αξιοκρατικών διαδικασιών για την εξυπηρέτηση ενός «δικού τους παιδιού».

@skasselakis Ο Μ. Λαζαρίδης, η επιτομή της αριστείας του Κ. Μητσοτάκη, θα πρέπει είτε να μας δείξει το πτυχίο του, είτε να παραιτηθεί επιστρέφοντας και τα λεφτά που παρανόμως έχει πάρει από το δημόσιο… με τόκο. ♬ original sound – Stefanos Kasselakis

Ένα από τα πιο ισχυρά σημεία της κριτικής του Κασσελάκη είναι η σύγκριση που κάνει με την υπόθεση της καθαρίστριας, η οποία πριν από μερικά χρόνια είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση για ένα πλαστό πτυχίο δημοτικού προκειμένου να εργαστεί. Ο ίδιος χρησιμοποιεί αυτό το παράδειγμα για να αναδείξει την ύπαρξη δύο μέτρων και δύο σταθμών στη λειτουργία του κράτους και της δικαιοσύνης. Αναρωτιέται γιατί η δικαιοσύνη ήταν αμείλικτη με μια γυναίκα που προσπαθούσε να βγάλει τα προς το ζην, ενώ παραμένει «απούσα» στην περίπτωση ενός κυβερνητικού στελέχους που κατέχει υψηλές θέσεις χωρίς τα απαραίτητα τυπικά προσόντα.

Επιπλέον, ο Στέφανος Κασσελάκης απευθύνει μια «ερώτηση κρίσεως» προς τον κ. Λαζαρίδη, ζητώντας του να απαντήσει αν προτίθεται να επιστρέψει στους μισθούς που έλαβε όλα αυτά τα χρόνια ως μετακλητός υπάλληλος και ειδικός επιστήμονας, καθώς θεωρεί ότι οι απολαβές αυτές καταβλήθηκαν παράνομα. «Θα τους επιστρέψετε στα δημόσια ταμεία και με τόκο;» ρωτά χαρακτηριστικά, συνδέοντας το ζήτημα με την ηθική και τη διαφάνεια που πρέπει να διέπει τον δημόσιο βίο.

Το βίντεο κλείνει με ένα σαφές τελεσίγραφο προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κ. Κασσελάκης τονίζει ότι οι νόμοι δεν μπορεί να εφαρμόζονται μόνο για τις καθαρίστριες και καλεί τον Πρωθυπουργό είτε να παρουσιάσει το πτυχίο του κ. Λαζαρίδη που να αποδεικνύει την ισοτιμία του με πτυχίο ΑΕΙ, είτε να τον αποπέμψει άμεσα. Με αυτόν τον τρόπο, ο Στέφανος Κασσελάκης μετατρέπει μια ατομική περίπτωση σε ζήτημα πολιτικής ευθύνης της κυβέρνησης, επιμένοντας ότι η αριστεία και η νομιμότητα πρέπει να αποδεικνύονται στην πράξη και όχι να αποτελούν κενά συνθήματα.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου