Νέα ένταση στη Βουλή μεταξύ Δένδια και Καιρίδη μετά το επεισόδιο με Κωνσταντοπούλου – «Εγώ δεν είμαι Μπογδάνος»

Κλίμα έντασης επικράτησε εκ νέου στη Βουλή, με πρωταγωνιστές τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Καιρίδη, σε συνέχεια της λεκτικής αντιπαράθεσης που είχε προηγηθεί στην Ολομέλεια με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου βρισκόταν στο βήμα και έκανε παρατήρηση στον Δημήτρη Καιρίδη, ο οποίος συνομιλούσε με συνάδελφό του από τα έδρανα. Η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ ήταν έντονη και έφερε την παρέμβαση του Νίκου Δένδια, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους της κυβέρνησης για τη συγκεκριμένη έκφραση.
Η παρέμβαση αυτή, ωστόσο, δεν εκτόνωσε την κατάσταση. Αντιθέτως, ο Δημήτρης Καιρίδης πήρε τον λόγο και ξεκαθάρισε ότι δεν θεωρεί πως χρειάζεται «την προστασία κανενός», υπερασπιζόμενος τη στάση του και ζητώντας από την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας να ανακαλέσει όσα είχε προηγουμένως υπονοήσει.
Η σύγκρουση συνεχίστηκε εκτός Ολομέλειας
Το επεισόδιο δεν έμεινε εντός της αίθουσας της Βουλής. Λίγη ώρα αργότερα, οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο καφενείο του Κοινοβουλίου, όπου η συζήτηση εξελίχθηκε σε ιδιαίτερα φορτισμένο διάλογο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τόνοι ανέβηκαν, με τον Δημήτρη Καιρίδη να εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια για τη στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, τονίζοντας ότι δεν αποδέχεται συγκρίσεις ή υπαινιγμούς που αγγίζουν το εσωκομματικό παρελθόν.
Από την πλευρά του, ο Νίκος Δένδιας φέρεται να επέμεινε στον θεσμικό του ρόλο, υπογραμμίζοντας ότι ως υπουργός εκπροσωπεί την κυβέρνηση στο Κοινοβούλιο και οφείλει να παρεμβαίνει όταν θεωρεί ότι παραβιάζονται όρια κοινοβουλευτικής συμπεριφοράς.
Διαβάστε επίσης
Μετά την ένταση στο καφενείο, οι δύο άνδρες απομακρύνθηκαν από τον χώρο και συζήτησαν κατ’ ιδίαν στους διαδρόμους της Βουλής, επιχειρώντας να ρίξουν τους τόνους και να αποσαφηνίσουν τις θέσεις τους. Παρότι δεν υπήρξε δημόσια δήλωση συμφιλίωσης, πηγές αναφέρουν ότι έγινε προσπάθεια να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση.
Ο διάλογος που προηγήθηκε:
- Δένδιας: Έλα εδώ, πανάθεμά σε…
- Καιρίδης: Δεν έπρεπε να το κάνεις αυτό.
- Δένδιας: Είσαι καλά; Σου άφησα 2,5 λεπτά να απαντήσεις οργανωμένα.
- Καιρίδης: Αν είναι θα το πω εγώ, τι είσαι παιδαγωγός; Εγώ δεν είμαι Μπογδάνος…
- Δένδιας: Εγώ εκπροσωπώ την κυβέρνηση.
- Καιρίδης: Μα, εγώ είμαι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.
- Δένδιας: Τι εκφράσεις είναι αυτές τώρα; Δεν έχεις καταλάβει τι έγινε… Κάτσε ησύχασε και σκέψου το.






0 ΣΧΟΛΙΑ