Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – «Είναι θαυμάσιο που σας γνωρίζω»

Μία ιδιαίτερης σημασίας συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπου η νέα πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ, συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Η αποκάλυψη της Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Την Αμερικανίδα διπλωμάτη υποδέχτηκε αρχικά ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Θεοχάρης Βαρνάβας, ο οποίος τη συνόδευσε στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, με την κυρία Γκιλφόιλ να δηλώνει ότι είναι «θαυμάσιο»να γνωρίζει τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία της να αναπτυχθεί μια δημιουργική και ουσιαστική σχέση μεταξύ της Πρεσβείας των ΗΠΑ και της Εκκλησίας της Ελλάδος. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, η πρέσβης αποκάλυψε ότι όταν της προτάθηκε να αναλάβει την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, το πρώτο άτομο με το οποίο επικοινώνησε ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, προκειμένου να ζητήσει τη γνώμη και τις ευχές του. Όπως τόνισε, εκείνη η συνομιλία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τελική της απόφαση να δεχθεί τη θέση.
Με εμφανή συγκίνηση, η κυρία Γκιλφόιλ αναφέρθηκε και στον 19χρονο γιο της, ο οποίος όπως είπε ένιωσε μεγάλη χαρά που η μητέρα του είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον Αρχιεπίσκοπο. Παράλληλα, σημείωσε ότι σκοπεύει να παρακολουθεί λειτουργίες και εκκλησιαστικές εκδηλώσεις, καθώς, όπως έχει δηλώσει και στο παρελθόν, είναι βαθιά θρησκευόμενο άτομο και ενδιαφέρεται να γνωρίσει καλύτερα την Ελληνορθόδοξη παράδοση.
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ, η οποία πρόσφατα παρουσίασε τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα, είχε ήδη εκφράσει τη βαθιά εκτίμησή της για τον ρόλο της Εκκλησίας στην ελληνική κοινωνία, δηλώνοντας ότι επιθυμεί να εμβαθύνει στους δεσμούς πίστης και πολιτισμού που ενώνουν τους δύο λαούς.






0 ΣΧΟΛΙΑ