Δημοσκόπηση GPO: Άνοδος για τη ΝΔ – Μάχη στήθος με στήθος Πλεύσης Ελευθερίας και ΠΑΣΟΚ

Άνοδο της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου κατά 0,6 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα δείχνει η νέα δημοσκόπηση της GPO, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
Στο 25,7% στην πρόθεση ψήφου ανέβηκε η ΝΔ
Η Πλεύση Ελευθερίας διατηρεί τη δεύτερη θέση, συγκεντρώνοντας ποσοστό 12,6%, σημειώνοντας ελαφρά μείωση, ενώ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση με 12,4%, σε απόσταση αναπνοής. Αξίζει να αναφερθεί ότι η GPO δεν δημοσίευσε πίνακα με αναγωγές, επομένως δεν υπάρχει επίσημη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος.
Η Ελληνική Λύση είναι στο 9,8%, το ΚΚΕ στο 7,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,8%, το Κίνημα Δημοκρατίας με 2,5%,η Φωνή Λογικής στο 2,2%, η ΝΙΚΗ 2%, ΜεΡΑ25 στο 1,8% και η Νέα Αριστερά στο 1,3%, τη στιγμή που η δικαστική απόφαση για το Μάτι προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός κρίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 29,3% και ακολουθεί ο κανένας με 25,3%. Σε αυτό το δείκτη ο Νίκος Ανδρουλάκης με 9,3% προηγείται με διάφορά μόλις 0,1% έναντι της Ζωής Κωνσταντοπούλου που συγκεντρώνει 9,2%.
Στην πρώτη δεκάδα των δημοφιλέστερων υπουργών προηγείται ο Νίκος Δένδιας και ακολουθούν : Κυριάκος Πιερρακάκης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Κωστής Χατζηδάκης, Παύλος Μαρινάκης, Τάκης Θεοδωρικάκος, Δόμνα Μιχαηλίδου, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Σοφία Ζαχαράκη και Βασίλης Κικίλιας. Στην τελευταία θέση είναι ο Κώστας Τσιάρας.
Η Πλεύση Ελευθερίας θεωρείται ότι ασκεί πιο αποτελεσματική αντιπολίτευση από το 17,7% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 15,3%, η Ελληνική Λύση με 13,5%, το ΚΚΕ με 7,7% , ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,3%, η Φωνή Λογικής με 2,5% , το Κίνημα Δημοκρατίας με 2,1% κλπ.
Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι απόψεις των ερωτηθέντων για τα μεγάλα θέματα της επικαιρότητας. Οι πολίτες τάσσονται υπέρ της άρσης της μονιμότητας σε ποσοστό 55,3%.
Την ίδια στιγμή, το 61,1% κρίνει αρνητικά την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, το 59,4% κρίνει αρνητικά τα μέτρα για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών ενώ το 86,9% εκτιμά ότι υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας.
Το 62,1% αξιολογεί αρνητικά τα κυβερνητικά μέτρα για τον περιορισμό του κόστους ζωής ενώ το 48,8% θεωρεί ότι πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της ακρίβειας.






0 ΣΧΟΛΙΑ