ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση ALCO: Κερδισμένος βγήκε ο Βελόπουλος – Συγκάλυψη και διαφθορά βλέπουν οι πολίτες

Δημοσκόπηση ALCO: Κερδισμένος βγήκε ο Βελόπουλος – Συγκάλυψη και διαφθορά βλέπουν οι πολίτες
Η μεγάλη δημοσκόπηση του Alpha (ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ / EUROKINISSI)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει νέα πτώση στη δημοσκόπηση της ALCO για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, συγκεντρώνοντας ποσοστό 24%, έναντι 25% τον Ιούνιο. Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν μικρή άνοδο, με το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη να φτάνει στο 11,5% από 10,7% και το κόμμα του Σωκράτη Φάμελλου στο 6,2% από 5%. Σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι η άνοδος της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου στην τρίτη θέση με ποσοστό 9,3%.

Συγκάλυψη, διαφθορά και αναποτελεσματικότητα καταλογίζουν οι πολίτες στην Κυβέρνηση

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις περισσότερες ερωτήσεις οι απαντήσεις των πολιτών είναι συντριπτικά κατά της Νέα Δημοκρατίας. Οι πολίτες μεταξύ άλλων της καταλογίσουν συγκάλυψη, διαφθορά και αναποτελεσματικότητα. Συγκεκριμένα, το 69% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι το έργο της Κυβέρνησης χαρακτηρίζεται από αναποτελεσματικότητα, ενώ αντίθετη οπτική έχει το 23%. Ακόμα μεγαλύτερα είναι τα ποσοστά σε άλλες κατηγορίες.

Η «συγκάλυψη» ταιριάζει περισσότερο στην κυβέρνηση σε σχέση με τη «διαφάνεια» σύμφωνα με το 74% των ερωτηθέντων, ενώ το 70% υποστηρίζει ότι η «διαφθορά» εκφράζει το κυβερνητικό έργο, τη στιγμή που οι πολιτικές εξελιξείς τρέχουν με επίκεντρο τα Τέμπη.

Σε σχέση με την πρόθεση ψήφου (επί των έγκυρων) καταγράφονται οι εξής επιδόσεις στα κόμματα:

  • ΝΔ 24%
  • ΣΥΡΙΖΑ 6,2%
  • ΠΑΣΟΚ 11,5%
  • ΚΚΕ 7,1%
  • Ελληνική Λύση 9,3%
  • Νίκη 2,1%
  • Πλεύση Ελευθερίας 7,1%
  • ΜέΡΑ25 2,5%
  • Νέα Αριστερά 1,3%
  • Φωνή Λογικής 3,6%
  • Κίνημα Δημοκρατίας 2,3%
  • Άλλο κόμμα 4%
  • Δεν έχω αποφασίσει 19%

«Συγκάλυψη» και «διαφάνεια»

Οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 74% θεωρούν ότι η λέξη «συγκάλυψη» εκφράζει την κυβέρνηση, ενώ «διαφάνεια» απαντά το 14%. Επίσης το 69% την θεωρεί αναποτελεσματική, έναντι 23% που τη θεωρεί αποτελεσματική.

Το 62% απαντά ότι με την εξωτερική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση δεν υπερασπίζεται αποτελεσματικά τα συμφέροντα της χώρας. Εν αντιθέσει, το 25% απαντά καταφατικά. Το 71% θεωρεί ότι δεν είναι αποτελεσματική η κυβερνητική πολιτική στο μεταναστευτικό έναντι 17% που θεωρεί ότι είναι.

Αρνητικοί οι πολίτες σε κόμμα Τσίπρα

Για την προοπτική δημιουργίας κόμματος από τον Αλέξη Τσίπρα, οι πολίτες δήλωσαν ότι αυτό τους προκαλεί αρνητικά συναισθήματα, σε ποσοστό 42%.

Τι είπαν οι πολίτες για ΟΠΕΚΕΠΕ

Το 54% δεν πιστεύει ότι θα τιμωρηθούν οι υπαίτιοι του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ έναντι 34% που απαντά θετικά.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου