«Δεν υπάρχει ζήτημα ασφάλειας»: Ο Χρίστος Δήμας για την προμήθεια του νέου συστήματος επικοινωνιών για το FIR Αθηνών

Μια σημαντική εξέλιξη στον τομέα της αεροναυτιλίας δρομολογείται για το FIR Αθηνών, καθώς η προμήθεια και εγκατάσταση νέου, σύγχρονου Συστήματος Επικοινωνιών και Καταγραφής Φωνής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) θα υλοποιηθεί τελικά μέσω δωρεάς από τον ιδιωτικό τομέα. Πρόκειται για ένα έργο κομβικής σημασίας, που αφορά τα Κέντρα Ελέγχου Περιοχής Αθηνών και Μακεδονίας, τα οποία διαχειρίζονται το σύνολο του ελληνικού εναέριου χώρου.
Η πρωτοβουλία του Υπουργείου
Η πρωτοβουλία ανήκει στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και προσωπικά στον υπουργό Χρίστο Δήμα, ο οποίος, μετά από μακρά θεσμική και νομική εμπλοκή, αναζήτησε εναλλακτικό δρόμο προκειμένου να προχωρήσει άμεσα ο εκσυγχρονισμός των κρίσιμων αυτών υποδομών. Το νέο σύστημα VCRS (Voice Communication & Recording System) θα ενισχύσει την ασφάλεια πτήσεων, τη διαλειτουργικότητα και την αξιοπιστία των επικοινωνιών μεταξύ ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και αεροσκαφών.
Η υπόθεση είχε «κολλήσει» εδώ και καιρό, καθώς η ενεργοποίηση της σύμβασης του 2019 για την προμήθεια των συστημάτων συνάντησε νομικά εμπόδια. Παρά την προσπάθεια του Υπουργείου να επανεκκινήσει τη διαδικασία μέσω τροποποίησης της σύμβασης και προσφυγής στο Ελεγκτικό Συνέδριο, η σχετική ένσταση απορρίφθηκε οριστικά στα τέλη Ιανουαρίου. Το αποτέλεσμα ήταν να αναζητηθεί άμεσα μια νέα, θεσμικά αποδεκτή λύση.
Έτσι, απευθύνθηκε πρόσκληση σε πέντε ισχυρούς «παίκτες» του κλάδου των μεταφορών και των υποδομών: τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, τη Fraport Greece, την Aegean Airlines, τη Sky Express και τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Οι εταιρείες ανταποκρίθηκαν θετικά και ανέλαβαν τη χρηματοδότηση του έργου, συνολικού ύψους περίπου 4,7 εκατομμυρίων ευρώ (με ΦΠΑ), ανοίγοντας τον δρόμο για την άμεση υλοποίησή του.
Η δυνατότητα αξιοποίησης δωρεών από τον ιδιωτικό τομέα προέκυψε μετά από πρόσφατες θεσμικές αλλαγές. Τον Οκτώβριο του 2025 ψηφίστηκε ο νόμος που μετατρέπει την ΥΠΑ σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, ενώ ακολούθησε νέο πλαίσιο για τη διαχείριση δωρεών προς τα ΝΠΔΔ, διευκολύνοντας τέτοιου είδους συνέργειες Δημοσίου και ιδιωτών.
Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπογράμμισε ότι η επιλογή αυτή αποδεικνύει τη βούληση της κυβέρνησης να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση σε ένα τόσο κρίσιμο έργο. Παράλληλα, ευχαρίστησε δημόσια τις εταιρείες που, όπως τόνισε, συνέβαλαν έμπρακτα στην ενίσχυση της ασφάλειας και της ποιότητας των υπηρεσιών αεροναυτιλίας στη χώρα. «Τα συστήματα αεροναυτιλίας πράγματι είναι παλαιότερα… Όλοι οι ειδικοί λένε ότι το μείζον θέμα είναι θέμα χωρητικότητας, για αυτό συχνά γίνεται η σύγκριση από το αεροδρόμιο του Μονάχου και του Ελ. Βενιζέλου» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Άμεσα και πριν το καλοκαίρι ξεκινάμε να τοποθετούμε το νέο σύστημα. Το εφεδρικό σύστημα λειτούργησε αλλά υπήρχαν προβλήματα στις συχνότητες. Δεν υπάρχει ζήτημα ασφάλειας με τις πτήσεις».
Διαβάστε επίσης
Το νέο σύστημα αναμένεται να αναβαθμίσει ουσιαστικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες των κέντρων ελέγχου, προσφέροντας σύγχρονες λύσεις καταγραφής, παρακολούθησης και διαχείρισης επικοινωνιών. Σε μια περίοδο αυξημένης εναέριας κυκλοφορίας και υψηλών απαιτήσεων, η εξέλιξη αυτή θεωρείται κρίσιμη για τη διατήρηση της Ελλάδας σε υψηλό επίπεδο αεροπορικής ασφάλειας και αξιοπιστίας στον διεθνή χάρτη.






0 ΣΧΟΛΙΑ