Ατμόσφαιρα… ηλεκτρισμένη εν μέσω καύσωνα στο Προεδρικό Μέγαρο: Τα «καρφιά» και το τεταμένο κλίμα μεταξύ των πολιτικών αρχηγών

Χθες (24/7), στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, το κλίμα μεταξύ των πολιτικών αρχηγών που παραβρέθηκαν ήταν ιδιαίτερα τεταμένο.
Όταν οι Τασούλας, Μητσοτάκης, Κακλαμάνης, Ανδρουλάκης, Φάμελλος και Κουτσούμπας βρέθηκαν στο κιόσκι του κήπου του Μεγάρου, η αμηχανία ήταν εμφανής, όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας ξεκίνησε τη συζήτηση, που μόνο χαλαρή δεν ήταν, αναφερόμενος στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου της Προεδρίας. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχολίασε ότι το πολιτικό κλίμα έχει οξυνθεί λόγω των εκφράσεων που χρησιμοποιούνται στον δημόσιο διάλογο.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τον λόγο και, χωρίς να αναφέρει κάποιον συγκεκριμένα, τόνισε πως είναι ανεπίτρεπτη η χρήση χαρακτηρισμών όπως «Καμόρα» και «εγκληματική οργάνωση». Η παρατήρηση αυτή φαινόταν να απευθύνεται έμμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Σωκράτη Φάμελλο, καθώς στελέχη των κομμάτων τους έχουν εξαπολύσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση, επικεντρωμένη στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Οι απαντήσεις Ανδρουλάκη και Φάμελλου στον Μητσοτάκη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε πως δεν είναι τεταμένο το κλίμα, αλλά είναι κακό λόγω των πολλών δικογραφιών που φτάνουν τελευταία στη Βουλή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τη μεριά του είπε πως η κυβέρνηση δίνει δικαιώματα για χαρακτηρισμούς, συμπληρώνοντας όμως ο χαρακτηρισμός για εγκληματική οργάνωση εμπεριέχεται στη δικογραφία της ευρωπαϊκής εισαγγελίας, όπως και η πρόταση για διερεύνηση ποινικής ευθύνης υπουργών.
Η όλη συζήτηση, προφανώς, δεν μπορούσε να πάει παραπέρα. Και έτσι οι πολιτικοί αρχηγοί έσπευσαν να συνομιλήσουν κατόπιν με άλλους καλεσμένους, αποφεύγοντας άλλες αμήχανες στιγμές.
Πηγή: Ethnos.gr






0 ΣΧΟΛΙΑ