Νίκος Αναδιώτης: Από τα ριάλιτι και τις σειρές στο… λόγο μίσους στο Ευρωκοινοβούλιο

Το μόντελινγκ, η ηθοποιία, οι επικίνδυνα αναχρονιστικές απόψεις και η γυναίκα της ζωής του
Ο Νίκος Αναδιώτης έχει προκαλέσει αίσθηση τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των απόψεών του περί λύσης του δημογραφικού, ζητώντας επί της ουσίας την απαγόρευση των αμβλώσεων, σε μια τοποθέτηση που φυσικά θα συζητείτο.
«Παραβιάζουμε την ιερότητα της αγέννητης ζωής, ενώ νομοθετούμε και μανιωδώς διαφημίζουμε μορφές συμβίωσης και τρόπους ζωής που αντιβαίνουν στους φυσικούς αναπαραγωγικούς νόμους. Εάν πραγματικά επιθυμούμε την επιβίωση της Ευρώπης, πρέπει να προστατεύσουμε την αγέννητη ζωή, τη μητρότητα, την παραδοσιακή οικογένεια, καταβάλλοντας γενναίους πόρους σε γεννήσεις νέων Ευρωπαίων και, εν τέλει, να επανεύρουμε τις αξίες στις οποίες στηρίχτηκε ο ευρωπαϊκός πολιτισμός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του κόμματος «Νίκη».
Η Αναστασία Γιάμαλη σχολίασε, μέσα από την εκπομπή της «Εξελίξεις Τώρα}, σήμερα Σάββατο (25/1), σχετικά με τα όσα είπε ο Νίκος Αναδιώτης: «Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τραγικό να μπαίνει στην ίδια φράση ο ευρωπαϊκός πολιτισμός και η αγέννητη ζωή. Ο Διαφωτισμός, πάνω στον οποίο βασίστηκαν οι ευρωπαϊκές αξίες που με πηχτή άγνοια αναμασά ο ευρωβουλευτής της Νίκης, αφορά την ελεύθερη έκφραση και τις ατομικές ελευθερίες. Αν τον νοιάζει τόσο πολύ, ας ξεκινήσει με το βιοτικό επίπεδο των πολιτών της χώρας του», ανέφερε η δημοσιογράφος.
«Στην Ελλάδα υπολογίζεται πως 491.000 παιδιά βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας. Αλλά για τα γεννημένα παιδιά δεν ανησυχεί ο κ. Αναδιώτης. Για τα αγέννητα είναι που κόπτεται. Δεν θα πάμε πίσω όσο και αν το φαντασιώνονται οι Αναδιώτιδες. Άλλωστε, μία απαγόρευση, απλώς θα έκανε τις αμβλώσεις πιο επικίνδυνες. Την ώρα που υπάρχει πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την κατοχύρωση της διασφάλισης της πρόσβασης σε ασφαλείς αμβλώσεις ως ευρωπαϊκό δικαίωμα, εμείς έχουμε έναν Έλληνα άνδρα ευρωβουλευτή να θέλει να μας γυρίσει 40 χρόνια πίσω».
Αυτός είναι ο Νίκος Αναδιώτης
Γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Αίγιο. Είναι πτυχιούχος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με σπουδές Φυσικοθεραπείας στο ΑΤΕΙ Πάτρας.
Η εμπειρία του στον χώρο της τηλεόρασης προέρχεται από συμμετοχές με πρωταγωνιστικούς και βασικούς ρόλους σε σήριαλ, όπως αναφέρει ο ίδιος στο βιογραφικό του.
Μεταξύ άλλων έπαιξε στα σίριαλ «Βασιλιάδες», «Αν ήμουν πλούσιος» και «Τα πέντε κλειδιά» Επίσης ήταν παρουσιαστής και συμπαρουσιαστής σε εκπομπές ψυχαγωγίας και επικαιρότητας. Το 2012-2013, συμμετείχε στο ριάλιτι χορού Dancing with the Stars. Το 2014 βρέθηκε στο πάνελ των συνεργατών της Σταματίνας Τσιμτσιλή στην εκπομπή «Happy Day» του Alpha και συνέχισε ως συνεργάτης της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου στην εκπομπή «Σπίτι μου, Σπιτάκι μου», στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό. Το 2017, συμμετείχε στο ριάλιτι επιβίωσης Nomads του ΑΝΤ1, που διοργανώθηκε στο νησί Παλαουάν των Φιλιππίνων και διαγωνίσθηκε έως τον ημιτελικό. Το καλοκαίρι του 2018, παρουσίασε μαζί με την Νικολέττα Ράλλη, την εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί», στον ANT1.
Διαθέτει επιχειρηματική εμπειρία στον χώρο της εστίασης, σε υπηρεσίες φυσικής αγωγής αλλά και εξατομικευμένων συμβουλών φυσικής κατάστασης και personal training στο Αίγιο, όπου και σήμερα διαμένει με την οικογένειά του.
Ο Αναδιώτης είναι πατέρας δύο τέκνων και τονίζει το «έμφυτο ενδιαφέρον» του «για τα κοινά και με Ορθόδοξο βίωμα, διακονεί τον πλησίον μέσα από τον φιλανθρωπικό σύλλογο Άγιος Αλέξιος».
Συστρατεύτηκε «στον ευγενικό αγώνα της Νίκης», όπως τόνισε προκειμένου «να υπερασπισθεί τις αξίες της παραδοσιακής οικογένειας, της πίστης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που αξίζει να ξαναλάμψουν στην πατρίδα μας όσο και στην Ευρώπη».
Η γυναίκα της ζωής του
Στήριγμά του σε όλα αυτά είναι η σύζυγός του, Βασιλική Σταματοπούλου, με την οποία είναι παντρεμένος, από τον Αύγουστο του 2012. Μαζί της έχει αποκτήσει δυο γιους, τους οποίους λατρεύουν και οι δύο.
«Τα παιδιά πάνε σχολείο στο Αίγιο, είναι 170 – 180 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Και είναι ευτυχισμένα. Το σχολείο το τελείωσα εκεί, η γυναίκα μου για καλή μου τύχη μεγάλωσε σε επαρχία. Σίγουρα όταν αποφασίσαμε να μετακομίσουμε, υπήρχαν και οι δυσκολίες και περισσότερο για τη Βασιλική γιατί δεν ήταν από το Αίγιο. Τώρα αν της πεις, έλα στην Αθήνα, θα αρνηθεί», είχε αναφέρει για την οικογένειά τους, ενώ είχε αποκαλύψει πως με την γυναίκα του έχει βρεθεί πολλές φορές στην εκκλησία ζητώντας βοήθεια για τα οικογενειακά τους προβλήματα:
«Έχω πνευματικό, πολλά οικογενειακά ζητήματα τα λύνουμε με τον πνευματικό μας. Ευτυχώς και η Βασιλική είναι δεκτική σε αυτό».
Η πίστη στο Θεό
Και κάπως έτσι φτάνουμε στο κεφάλαιο της πίστης. Έχει εκφράσει πολλές φορές πως η δύναμή του πηγάζει από την πίστη του στον Θεό
«Αν με ρωτήσεις γιατί ζει ένας άνθρωπος, θα πω για να έρθει κοντά στον Θεό. Δεν υπάρχει άλλος λόγος. Ο τρόπος είναι πολύ απλός. Αν έχεις πάντα, που είναι πολύ δύσκολο, σαν κριτήριο κάθε σου πράξη να είναι αρεστή στον Θεό και όχι στους ανθρώπους πας καλά», είναι κάποιες από τις δηλώσεις που έχει κάνει σχετικά, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έχει περάσει πολύ χρόνο από τη ζωή του και στο Άγιο Όρος.
Σε ανάρτηση που έχει κάνει μετά την επίσκεψή του εκεί, έχει γράψει ένα απόσπασμα από το βιβλίο: «Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου Λόγοι Α», για να δώσει ένα κίνητρο στον κόσμο να ασχοληθεί περαιτέρω με τα θεία.
«Συγκλονιστικός διάλογος του Οσίου Παϊσίου με έναν Αμερικανό
– “Τί κατόρθωμα κάνατε σαν έθνος μεγάλο που είστε;”
– “Πήγαμε στο φεγγάρ騔, μου απάντησε.
– “Πόσο μακρυά είναι” τον ρωτάω;
– “Ας πούμε, μισό εκατομμύριο χιλιόμετρα”, μου λέει.
– “Πόσα εκατομμύρια ξοδέψατε, για να πάτε στο φεγγάρι;”
– “Από το 1950 μέχρι τώρα, μου λέει, έχουμε ξοδέψει ποταμούς δολλαρίων.”
-” Στο Θεό πήγατε;” τον ρωτάω. “Πόσο μακρυά είναι ο Θεός;”
– Ο Θεός, μου λέει, είναι πολύ μακρυά.
– “Εμείς όμως, του λέω, μ’ενα παξιμάδι πάμε στον Θεό!”».
Οι απόψεις που… αναδύουν σκοταδισμό
Δύο χρόνια αργότερα, βρέθηκε ξαφνικά στο στόχαστρο των media, καθώς έθεσε υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές του 2024, τοποθετήθηκε στο ψηφοδέλτιο του κόμματος “Νίκη” και τελικά εξελέγη Ευρωβουλευτής. Με τις απόψεις και την ιδεολογία του δεν συμφωνεί μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Γι’ αυτό και όταν πρότεινε την απαγόρευση των αμβλώσεων ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων. Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που προκαλεί αντιδράσεις με όσα δηλώσει δημόσια…
Πριν από λίγο καιρό, σε συνέντευξή του, έκανε λόγο για επαναφορά της μαθητικής στολής, λέγοντας πως υποστηρίζει αυτή την ιδέα, καθώς θεωρεί πως με αυτό τον τρόπο θα γίνει πιο εύκολος ο διαχωρισμός ανάμεσα στις ενήλικες γυναίκες και στα ανήλικα κορίτσια.
«Ο πρόεδρός μας υποστηρίζει τη μαθητική στολή, και θα μου άρεσε να επανέλθει. Έτσι, θα μπορούσαμε να αποφύγουμε φαινόμενα όπως αυτό που παρατηρώ συχνά, ειδικά στη γειτονιά μου, όπου κορίτσια 13-14 ετών κυκλοφορούν με ένα ανοιχτό φούτερ και ένα μπουστάκι μέσα στο κρύο. Με τη μαθητική στολή, θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη διάκριση μεταξύ ανήλικων και ενήλικων», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε δηλώσεις που είχε κάνει, επίσης, μιλούσε για τη διαφωνία του με την ερωτική επαφή πριν από τον γάμο: «Δεν έχω πει ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία, έχω πει για την ομοφυλοφιλική πράξη, όπως και για την ετεροφυλοφιλική πράξη εκτός γάμου η εκκλησία τη θεωρεί αμαρτία. Αυτό λέω. Σε αυτό πιστεύω. Εγώ λέω αυτό που πιστεύω. Αμάρτανα και εγώ, καθώς πριν παντρευτώ είχα σχέσεις. Εγώ δεν ρίχνω κανέναν λίθο, είμαι ο πρώτος που αμαρτάνω. Και εξακολουθώ να είμαι αμαρτωλός και χαίρομαι που γίνεται αυτή η κουβέντα. Έχω ξαναπεί, ότι δεν είναι αυτή η μοναδική αμαρτία, υπάρχουν και άλλες χειρότερες αμαρτίες».
Για τους ομοφυλόφιλους, μάλιστα, έχει εκφράσει πολλές φορές τη αντίρρησή του, χαρακτηρίζοντάς την ομοφυλοφιλία αμαρτία.
«Εγώ διαφωνώ και με τον γάμο των ομόφυλων και θα προτιμούσα ιδανικά όλοι οι άνθρωποι να έρχονται εις γάμο κοινωνία μέσα στην εκκλησία. Άρα διαφωνώ και με τον πολιτικό γάμο στη δική μου κρίση. Δε μπορώ να αποτρέψω το οτιδήποτε και κάποιον.
Πάμε να απλοποιήσουμε την ετυμολογία του όρου ”γάμος”. Τι είναι ο γάμος; Άνδρας και γυναίκα. Ό,τι γνωρίζουμε. Δεν ξέρω αν ξέρετε κάτι άλλο. Το ότι συμβαίνει σε άλλη κράτη δεν είμαι σε θέση να το κρίνω, εμένα με ενδιαφέρει τι γίνεται στη δική μου την πατρίδα. Θα μου πεις ότι κάποιο ζευγάρι μπορεί να το κάνει στο εξωτερικό αυτό και να έρθει στην Ελλάδα.
Είμαι αντίθετος στο να το νομιμοποιήσουμε εμείς αυτό. Όταν ένα ζευγάρι θέλει να επισημοποιήσει κάτι; Θέλει να κερδίσει κάτι; Δεν θεωρώ ότι η επιθυμία του καθενός είναι και δικαίωμά του στη ζωή. Δεν μπορούμε να ζούμε μόνο με τις επιθυμίες μας. Δεν καταλαβαίνω τα δικαιώματα που θέλουν να κερδίσουν, στην κοινωνία είναι ίσοι.
Θεωρώ ότι το δικαίωμα των παιδιών είναι αυτό που πρέπει να προστατέψουμε. Η ομοφυλοφιλία είναι ξεκάθαρα αμαρτία. Μόνο αμαρτία είναι, δεν είναι κάτι άλλο, ούτε αρρώστια, ούτε διαστροφή. Δεν είναι η μόνη αμαρτία», είχε πει και αξίζει να σημειωθεί πως συμμετείχε στο συλλαλητήριο που είχε πραγματοποιηθεί κατά του νομοσχεδίου για τον γάμο τους.
Η στιγμή όπου μαθαίνει ότι εκλέγεται ευρωβουλευτής
Ο ηθοποιός, υποψήφιος με το κόμμα «Νίκη», φιλοξενήθηκε στο στούντιο του AΝΤ1 και στην εκπομπή που συντόνιζε ο Νίκος Χατζηνικολάου τη βραδιά των Ευρωεκλογών.
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της εκπομπής ο Νίκος Αναδιώτης έβλεπε το κινητό του να χτυπάει από κλήσεις. Τότε ζήτησε να δει την κάρτα της «Νίκης» με τους σταυρούς των υποψηφίων και έμαθε ότι είναι πρώτος και αναμένεται να καταλάβει την παρθενική έδρα του κόμματος στην Ευρωβουλή.
«Ξέρετε κάτι; Για να μην μπερδέψουμε τα κόμματα… Σταματήσατε την κάρτα στις έδρες του ΚΚΕ», παρατήρησε ο Νίκος Αναδιώτης, ενώ χτυπούσε διαρκώς το ρολόι του από κλήσεις, που λάμβανε στο κινητό του.
Ο Νίκος Χατζηνικολάου ζήτησε να δουν την κάρτα και τότε έμαθαν τα ευχάριστα νέα. «Την έχουμε την κάρτα. Είναι πρώτος ο κ. Αναδιώτης. Είχε το δίκιο του, να ζητάει να δούμε την κάρτα», είπε ο παρουσιαστής.
Με ένα διάπλατο χαμόγελο, ο Νίκος Αναδιώτης είπε: «Χτυπάει το τηλέφωνο και το βλέπω από το ρολόι και δεν ξέρω τον λόγο τόση ώρα».
Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:
«Είμαι κατά της σ@ξου@λικής πράξης εκτός γάμου – Έχω αμαρτήσει κι εγώ»
Ο Νίκος Αναδιώτης φιλοξενήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 10 Ιουνίου στο πλατό του T-live και μίλησε ζωντανά στην Τατιάνα Στεφανίδου για την εκλογή του με το κόμμα «Νίκη» στις Ευρωεκλογές 2024.
«Δεν έχω πει ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία, έχω πει για την ομοφυλοφιλική πράξη, όπως θεωρώ και για την ετεροφυλοφιλική πράξη. Εγώ σε αυτό πιστεύω», με την Τατιάνα Στεφανίδου να τον ρωτά: «Πριν παντρευτείτε τη σύζυγό σας, είχατε άλλες σχέσεις;»
«Αμάρτανα. Εγώ δεν ρίχνω κανέναν λίθο. Κι εξακολουθώ να είμαι αμαρτωλός. Δεν είναι η μοναδική αμαρτία, υπάρχουν και χειρότερες» απάντησε ο Νίκος Αναδιώτης στο T-live.
Στη συνέχεια, σε ερώτηση για άλλη δήλωσή του ότι «θέλει τώρα να μάθει πώς λειτουργεί το Ευρωκοινοβούλιο», επεσήμανε: «Ξέρει κάποιος που δεν έχει πάει εκεί πώς λειτουργεί; Στη θεωρία όλοι μπορούμε να απαντήσουμε. Ούτε την οδό δεν ξέρω. Θα έπρεπε;
Δε μπορώ να απαντήσω στο ερώτημα τι έχω να προσφέρω στην Ευρωβουλή. Θα ήταν ένα ψέμα. Ο λόγος που επέλεξα να συστρατευτώ με τη Νίκη, ήταν για να βοηθήσω το ίδιο το κίνημα πρωτίστως.
Χωρίς να βάλω σαν προτεραιότητα το δικό μου πρόσωπο να φτάσει στις Βρυξέλλες. Ήμουν εξ αρχής ξεκάθαρος σε αυτήν την τοποθέτησή μου. Δεν έχω τόση χαρά όσο νομίζουν κάποιοι. Δεν μου αρέσει η μοναξιά, θα προτιμούσα να έχουν βγει δύο ονόματα από το ψηφοδέλτιο. Ας ήταν ένας άλλος με έναν άλλο».