Πήρε το «όπλο» της η Έλενα Ακρίτα: «Ο Πλεύρης παραμένει ένας αγνός και τίμιος ξενοφοβικός πολιτικός»

Η Έλενα Ακρίτα πήρε το «όπλο» της και εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του κ. Πλεύρη, ο οποίος, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, παραμένει ένα αγνός και τίμιος ξενοφοβικός πολιτικός.
Πιο συγκεκριμένα, η Έλενα Ακρίτα γράψει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της:
«Αγάπη μου δεν είναι αυτό που νομίζεις. Κι εμείς τους σιχαινόμαστε τους ‘λαθρό’ αλλά ένεκα η ανάγκη».
Ραγίζουν καρδιές οι προσπάθειες κυβερνητικών να κατευνάσουν το ακροδεξιό ακροατήριο της ΝΔ μετά την κωλοτούμπα για το μεταναστευτικό.
Ο κ. Πλεύρης σήμερα σε κανάλι μόνο που δεν έκλαιγε καθώς διαβεβαίωνε του ψηφοφόρους τους ότι παραμένει ένας αγνός και τίμιος ξενοφοβικός πολιτικός κι ότι αυτό δεν το αλλάζει κανένα μάζεμα ελιάς και καμία φράουλα Μανωλάδας.
Με άγγιξε».
Έλενα Ακρίτα: «Δε θα ανεχτούμε πλέον έναν άκρως κακοποιητικό λόγο που στιγματίζει ανθρώπους» – Ζητά παραίτηση Βορίδη μετά τις δηλώσεις για τα ομόφυλα ζευγάρια
Με αφορμή τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη σχετικά με τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, η Έλενα Ακρίτα ζητά την παραίτησή του.
Ειδικότερα, στη δήλωσή της η Έλενα Ακρίτα σημειώνει: «Οι πρόσφατες τοποθετήσεις του κ. Αντώνη Σαμαρά και του κ. Μάκη Βορίδη για το ζήτημα του γάμου και της τεκνοθεσίας ομόφυλων ζευγαριών δεν έρχονται ως κεραυνός εν αιθρία. Εδώ και χρόνια είναι γνωστό πως το κουστούμι της σύγχρονης ευρωπαϊκής πραγματικότητας και του σεβασμού σε αυτονόητα δικαιώματα στενεύει πολλά από τα κορυφαία και κατά τα άλλα άριστα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας
Η ελληνική κοινωνία και η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα δεν προτίθενται να περιμένουν πότε θα είναι «έτοιμοι» οι κυβερνητικοί βουλευτές κκ Βορίδης και Σαμαράς να αποδεχτούν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι υπόθεση όλων μας και δεν υπόκεινται στην ομοφοβική στάση πολιτικών που χαϊδεύουν τα αυτιά ψηφοφόρων της Ακροδεξιάς.
Δεν θα ανεχτούμε πλέον έναν άκρως κακοποιητικό λόγο που στιγματίζει ανθρώπους. Τα παιδιά των ΛΟΑΤΚΙ+ οικογενειών έχουν τα ίδια θεμελιώδη δικαιώματα με όλα τα υπόλοιπα παιδιά.
Η ομόφυλη οικογένεια στην Ελλάδα του 2023, είναι ακόμα νομικά ανυπεράσπιστη. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που ως κυβέρνηση ψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης και τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, έχει καταθέσει πρόταση νόμου για την ισότητα στον γάμο και το δικαίωμα τεκνοθεσίας, από τον Ιούνιο του 2022.
Καλούμε τον Πρωθυπουργό να σταματήσει να κρατά την Ελλάδα στην οπισθοδρομική πλευρά της Ευρώπης και να φέρει άμεσα τη σχετική ρύθμιση προς ψήφιση στη Βουλή.
Για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε προεκλογικά:
“Δεν υπάρχει ο παραμικρός χώρος για αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ρητορική στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας! Και αν ποτέ εκδηλωθεί, έστω και ψήγμα της, δεν θα μείνει ατιμώρητη και θα καταδικαστεί με τον πιο εμφατικό τρόπο.”
Αν εννοεί έστω και λέξη από όσα έλεγε, είναι προφανές ότι ο κ. Βορίδης δεν έχει θέση στην κυβέρνησή του. Ας ακούσει λοιπόν τον κ. Κακλαμάνη, που δήλωσε ότι όποιος υπουργός δεν συντάσσεται με την κυβερνητική πολιτική φεύγει, και ας πράξει τα δέοντα.
Σε διαφορετική περίπτωση, θα επαληθεύσει όσους πιστεύουν ότι θα είναι για πάντα δέσμιος της σκληρής δεξιάς πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας».






0 ΣΧΟΛΙΑ