ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικό «ξεμπρόστιασμα» από την Ράνια Τζίμα για το debate – «Καλό θα ήταν την επόμενη φορά…» (video)

Ξέσπασε η δημοσιογράφος

Στην εκπομπή του Mega «Ο δρόμος για την κάλπη» του Mega εμφανίστηκε η δημοσιογράφος Ράνια Τζίμα, που συμμετείχε στη τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών εκφράζοντας τα παράπονά της για τον τρόπο διεξαγωγής του debate. Υπενθυμίζεται, ότι η παρουσιάστρια του Mega εξυμνήστηκε από τους χρήστες του Twitter για τις ερωτήσεις της στην τηλεμαχία.

Η δημοσιογράφος του Mega είχε εκφράσει την δυσαρέσκειά της και παλαιότερα για την ανελευθερία των δημοσιογράφων να ρωτήσουν αυτά που θέλουν τους πολιτικούς αρχηγούς και έστειλε το μήνυμα σε επόμενη φορά να είναι πιο δημοκρατικές οι διαδικασίες διεξαγωγής.




Debate 2023: «Εισβάλατεεεε;» – «Ξεσάλωσε» το Twitter με την απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη για τα τηλεφωνήματα σε περίπτωση τουρκικής επίθεσης

Debate 2023: Στο ερώτημα, τι θα έκανε σαν πρωθυπουργός, αν Τούρκοι κομάντος καταλάμβαναν μια ελληνική νησίδα, κλήθηκε από τη Ράνια Τζίμα να απαντήσει το βράδυ της Τετάρτης (10/5) στον δεύτερο γύρο ερωτήσεων του ντιμπέιτ που αφορούσε την Άμυνα, ο γραμματέας του ΜεΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. Με την ευκαιρία, δείτε την εξύμνηση της Ράνιας Τζίμα στο Twitter για την παρουσία της στο debate.

Η απάντηση που έδωσε πως εκείνη την κρίσιμη στιγμή πρέπει να γίνουν πολλά τηλεφωνήματα στις συμμαχικές δυνάμεις τον έκανε viral στο Twitter, με τους χρήστες του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης να επιδίδονται σε επικό τρολάρισμα με memes από τη Τζένη Καρέζη στην ελληνική ταινία «Δεσποινίς Διευθυντής», τον Μακόλεϊ Κάλκιν στο «Μόνος στο Σπίτι», εικόνες με τηλεφωνητές που «πνίγονται» στα τηλεφωνήματα, ατάκες όπως «κάνω τον σταυρό μου», ενώ επιστράτευσαν μέχρι και την δήλωση της δημοσιογράφου του Mega «Δεν κατάλαβα τι μου είπε ο Βαρουφάκης για τα ελληνοτουρκικά» στην έκτακτη εκπομπή που έκανε το Μεγάλο Κανάλι μετά το ντιμπέιτ, στην οποία η Ράνια Τζίμα προέβη στον απολογισμό της τηλεμαχίας.

«Ελπίζω να μη γυρίσουμε στα Ίμια. Καθήκον όλων μας η προάσπιση του εθνικού χώρου. Έχει τεράστια σημασία να κρατήσουμε τα ερείσματα που πρέπει να έχουμε διεθνώς, να ξεκαθαρίσουμε στους συμμάχους μας ότι δε θα χρειαστούμε την άδεια τους να χρησιμοποιήσουμε τα πανάκριβα οπλικά συστήματα που μας πούλησαν. Ασφαλώς πρόκειται για ένα θεωρητικό σενάριο, αυτό που έχει σημασία είναι να μη φτάσουμε εκεί. Η αποτροπή είναι το παν. Να ξεχάσουμε τις διμερείς διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα και να δημιουργήσουμε μια διεθνή περιφερειακή συνδιάσκεψη με ένα θέμα στην ατζέντα, τη χάραξη των θαλασσίων ζωνών. Η κατάργηση της υποχρεωτικής στράτευσης είναι απαραίτητη για να αυξηθεί το ετοιμοπόλεμο των ενόπλων δυνάμεων. Εκείνη την κρίσιμη στιγμή, ωστόσο, δύο πράγματα πρέπει να γίνουν, πάρα πολλά τηλεφωνήματα σε όλες τις συμμαχικές δυνάμεις και να ακούσεις προσεκτικά όσα θα σου πουν το Υπουργείο Άμυνας, το ΓΕΣ, κτλ για το τι μπορεί να γίνει για να αποσοβηθεί ο κίνδυνος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βαρουφάκης: Ελπίζω να μην γυρίσουμε στα Ίμια