Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

Έκπληξη Κυριάκου Μητσοτάκη! Δήλωση «βόμβα» για τον Ερντογάν

Τι δήλωσε;

13 Σεπτεμβρίου 2020 14:19
Έκπληξη Κυριάκου Μητσοτάκη! Δήλωση «βόμβα» για τον Ερντογάν
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο της συνάντησης με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η επιστροφή του Oruc Reis στην Αττάλεια είναι ένα πρώτο θετικό βήμα.

«Επαναλαμβάνω ότι η μόνη διαφορά μας με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Και το διεθνές δίκαιο λέει ότι σε μη οριοθετημένες ζώνες απαγορεύονται μονομερείς ενέργειες από όλους» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη.

«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι είμαστε έτοιμοι αν υπάρξει η αποκλιμάκωση, έχει συνέχεια, να συνεχίσουμε τις διερευνητικές επαφές από εκεί που σταμάτησαν το 2016 με μόνο αντικείμενο την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Βεβαίως και μπορώ να συναντηθώ με τον Τούρκο Πρόεδρο και δεν είμαι αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αν υπάρχει καλή διάθεση και εμπιστοσύνη είναι καλύτερα να μιλάει κανείς και να συναντιέται από το να μην μιλάει και να μην συναντιέται» είπε ο πρωθυπουργός σε ερώτηση για το εάν είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον πρόεδρο Ερντογάν.

18 Rafale, 4 φρεγάτες και 15.000 προσλήψεις - Ολα όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την Εθνική Αμυνα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του στο Thessaloniki Helexpo Forum, ανακοινώνοντας τα μέτρα που θα αλλάξουν επίπεδο στις Ένοπλες Δυνάμεις. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε 12 μέτρα ύψους 6,8 δις. ευρώ για την ενίσχυση της Οικονομίας.

Μιλώντας για τα εθνικά θέματα τόνισε:«Η διπλή κρίση υγείας οικονομία πολιορκεί πάλι τον πλανήτη, η χώρα μας συνεχίζει να διαχειρίζεται και το εθνικό μέτωπο που γίνεται ολοένα και πιο κρίσιμο. Γιατί η ‘Αγκυρα προσθέτει πλέον στις προκλήσεις του Αιγαίου και τη ναρκοθέτηση της ειρήνης σε όλη τη Μεσόγειο. Απειλεί τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης και υπονομεύει την ασφάλεια σε ένα ευαίσθητο σταυροδρόμι τριών ηπείρων. Στις απειλές και τα συνθήματα η Ελλάδα αντιπαρατάσσει λογική κι επιχειρήματα. Ο επίλογος των προκλήσεων μπορεί να γίνει ο πρόλογος των συζητήσεων. Γιατί η άλλη όψη της ισχύος μας είναι η αποτελεσματική διπλωματία».

Στη συνέχεια ανακοίνωσε τις αποφάσεις για την Άμυνα

  • Η ελληνική αεροπορία αποκτά 18 αεροσκάφη Rafale 4ης γενιάς
  • Ένταξη 4 νέων φρεγατών πολλαπλού ρόλου
  • Eκσυγχρονισμός 4 φρεγατών ΜΕΚΟ και 4 αεροσκάφη Romeo
  • Eμπλουτίζεται ταυτόχρονα το οπλοστάσιο των 3 κλάδων.
  • Προσλήψεις 15.000 ανδρών και γυναικών στα όπλα σε ορίζοντα 5ετιας
  • Επαναξιολογείται το πλαίσιο στρατιωτικής θητείας και εκπαίδευσης
  • Ενεργοποιούμε την αμυντική μας βιομηχανίας .Οι ένοπλες δυνάμεις ενισχύουν την ψηφιακή τους λειτουργία – σύγχρονα συστήματα σε κάθε επίπεδο
 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share