Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020

Σε επιφυλακή το Μαξίμου: Τηλεδιάσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στο βάθος... διάγγελμα

Έντονη ανησυχία για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην χώρα μας

2 Αυγούστου 2020 21:03
Σε επιφυλακή το Μαξίμου: Τηλεδιάσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στο βάθος... διάγγελμα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού έχει σημάνει συναγερμό και στην κυβέρνηση, η οποία είναι σε επιφυλακή και εξετάζει και τη λήψη νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του ιού στη χώρα.

Τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου θα γίνει τηλεδιάσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με Σωτήρη Τσιόδρα, Βασίλη Κικίλια και Νίκο Χαρδαλιά, ώστε να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις και να ληφθούν αποφάσεις για τη συνέχεια. Θα πρόκειται για μια από τις τρεις τηλεδιασκέψεις που θα γίνουν μέσα στην εβδομάδα, αφού αυτή η σύνθεση θα συνεδριάζει κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

Στο τραπέζι της τηλεδιάσκεψης θα πέσουν και νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας και αυστηροποίηση των ήδη ληφθέντων, όπως η χρήση μάσκας και τα πλαφόν σε κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά και καταστήματα εστίασης.

Στο επίκεντρο βρίσκονται κυρίως τα κέντρα διασκέδασης και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου παρατηρούνται τα ανησυχητικά φαινόμενα του μεγάλου συνωστισμού και της μη τήρησης των μέτρων. Σε αυτούς τους χώρους ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει εντατικούς ελέγχους.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για διάγγελμα του πρωθυπουργού μέσα στις επόμενες μέρες, μέσω του οποίου θα καλεί τους πολίτες σε επαγρύπνηση και υπακοή στα μέτρα προστασίας και τους κανόνες υγιεινής. Κυρίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στους νέους, από τους οποίους θα ζητήσει να τηρούν τα μέτρα προστασίας, ώστε να μη θέσουν σε κίνδυνο τη δική τους υγεία αλλά και των συγγενών τους.

"Δεν υπάρχει λόγος πανικού"

Όπως ανέφερε το Mega, στην κυβέρνηση τόνισαν ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού, αφού από τα νέα κρούσματα των τελευταίων ημερών, τα περισσότερα προέρχονται από το γάμο στη Θεσσαλονίκη και στο εργοστάσιο στην Καβάλα, ενώ μια τρίτη εστία είναι από το μπαρ στον Βόλο. Οφείλονται δηλαδή σε συγκεκριμένες εστίες και δεν πρόκειται για γενικευμένη διασπορά.

Ωστόσο ο συγχρωτισμός και η μη τήρηση των βασικών μέτρων είναι ο εχθρός και είναι στο χέρι μας να επιστρέψουμε στον χαμηλό αριθμό κρουσμάτων.

Τονίζουν επίσης, ότι το σχέδιο της κυβέρνησης είναι δυναμικό και αν χρειαστεί θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα. Μέσα στον Αύγουστο είναι προγραμματισμένες μια σειρά τηλεδιασκέψεων του πρωθυπουργού με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share