Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θρήνος στη Νέα Δημοκρατία - Πέθανε ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός Ανέστης Λώρας

Θλίψη στην πολιτική σκηνή

22 Ιουλίου 2020 17:27
Θρήνος στη Νέα Δημοκρατία - Πέθανε ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός Ανέστης Λώρας
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός της Νέας Δημοκρατίας Ανέστης Λώρας, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών. Ο Ανέστης Λώρας γεννήθηκε το 1931 στον Πεντόλακκο Ιωαννίνων. Σπούδασε παιδαγωγικά στο Ιεροδιδασκαλείο της Βελλάς και νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το 1961 διορίστηκε δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Ιωαννίνων στις εκλογές του 1963 με την Ένωση Κέντρου και επανεκλέχθηκε το 1964.

Στην κυβέρνηση Στεφανόπουλου υπηρέτησε ως υφυπουργός Οικονομικών από τις 11 Μαΐου 1966 ως τις 30 Ιουλίου 1966 και εν συνεχεία ως υφυπουργός Εμπορίου από τις 10 Νοεμβρίου ως τις 22 Δεκεμβρίου 1966.

Το 1977 προσχώρησε στο Κόμμα Νεοφιλελευθέρων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και ήταν υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων, χωρίς να εκλεγεί. Έναν χρόνο αργότερα προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία, όπως και ο αρχηγός του κόμματος, Κ. Μητσοτάκης.

Στις εκλογές του Ιουνίου και του Νοεμβρίου του 1989 εκλέχθηκε βουλευτής Ιωαννίνων με την Νέα Δημοκρατία. Θρήνος επικρατεί και στον επιχειρηματικό κόσμο μετά τον χαμό γνωστού Έλληνα επιχειρηματία.

Η ανακοίνωση του Γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας:

«Αποχαιρετούμε με οδύνη τον πρώην Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ανέστη Λώρα. Ο Ανέστης Λώρας υπηρέτησε πιστά τη Δημοκρατία και τον λαό των Ιωαννίνων, διετέλεσε Υφυπουργός Οικονομικών και Εμπορίου, ενώ κατέγραψε επιτυχημένη πορεία και στην δικηγορία. Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια.»

Θρήνος: Πέθανε κορυφαία συγγραφέας

Θρήνος έχει ξεσπάσει στον κόσμο των γραμμάτων, αφού κορυφαία συγγραφέας έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας άπαντες στη θλίψη.

Ο λόγος γίνεται για τη Ζόζεφιν Κοξ, η οποία πέθανε σε ηλικία 82 ετών. Η ίδια είχε δημοσιεύσει στην καριέρα της 60 βιβλία, πουλώντας πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα, με ουκ ολίγα best seller στο ενεργητικό της, όπως το «Two Sisters», το «The Beachcomber» και το «Her Father's Sins».

«Άφησε μια μεγάλη κληρονομιά, όχι μόνο μέσα από τις ιστορίες της που άγγιξαν το κοινό, αλλά και ως μια γυναίκα που ξεκίνησε με ταπεινότητα κι έφτασε να δημιουργεί best sellers», ανέφερε η Κίμπερλι Γιανγκ στην ανακοίνωσή της, αποχαιρετώντας την, ενώ έτερος σπουδαίος συγγραφέας επίσης έφυγε από τη ζωή.

Η ίδια ανέφερε πως «είχε επαφή μέσω αλληλογραφίας με πολλούς αναγνώστες της, με τις δύο πλευρές να είναι πάντα πιστές η μία στην άλλη. Κέρδισε τη θέση της ως η πιο αγαπημένη συγγραφέας και έτσι θα τη θυμόμαστε πάντα».

Η Ζόζεφιν Κοξ γεννήθηκε στο Μπλάκμπερν, σε μια οικογένεια με 10 παιδιά, ενώ παντρεύτηκε το σύζυγό της, Κεν, μόλις στα 16 της, έχοντας δύο γιους. Με το που τα παιδιά πήγαν στο σχολείο, εκείνη αποφάσισε να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο, κερδίζοντας μια θέση στο Κέιμπριτζ.

Έγινε φιλόλογος και δημοσίευσε, ενώ εργαζόταν στο συγκεκριμένο επάγγελμα, το πρώτο της μυθιστόρημα, αρχίζοντας να ξεχωρίζει από τότε, για να γίνει μια κορυφαία συγγραφέας στο είδος της.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share