Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θρήνος στο χώρο του πολιτισμού: Πέθανε σπουδαίος συγγραφέας

Θλίψη...

20 Ιουλίου 2020 14:15
Θρήνος στο χώρο του πολιτισμού: Πέθανε σπουδαίος συγγραφέας
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ο Ισπανός συγγραφέας Χουάν Μαρσέ, που ύμνησε στα βιβλία του τη γενέτειρά του, τη Βαρκελώνη, απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών, ανακοίνωσε χθες ο εκδοτικός οίκος Balcells. Θρήνος επικρατεί και στον καλλιτεχνικό κόσμο μετά τον χαμό γνωστού Έλληνα ηθοποιού.

«Θλιβόμαστε βαθιά για τον θάνατο του Χουάν Μαρσέ (Βαρκελώνη, 8 Ιανουαρίου 1933-18 Ιουλίου 2020). Αναπαύσου εν ειρήνη, αγαπημένε Χουάν», ανέφερε η ανάρτηση στον λογαριασμό του εκδοτικού οίκου.

Ο Καταλανός συγγραφέας τιμήθηκε το 2008 με το βραβείο Θερβάντες, το «Νόμπελ των ισπανικών γραμμάτων», για το έργο του που έχει ως φόντο τη Βαρκελώνη των παιδικών του χρόνων και της εποχής της δικτατορίας του Φράνκο. Μολονότι η μητρική του γλώσσα ήταν τα καταλανικά, ο Μαρσέ έγραφε στα ισπανικά.

«Η λογοτεχνία είναι να κανονίζεις τους λογαριασμούς σου με τη ζωή», η οποία σπανίως εξελίσσεται όπως θα ήλπιζες, έλεγε ο Μαρσέ, ο οποίος έγραψε περισσότερα από 15 μυθιστορήματα μέσα σε διάστημα 60 ετών. Πολλά από αυτά, όπως «Η μαγεία της Σαγκάης», μεταφέρθηκαν με επιτυχία στον κινηματογράφο.

Θρήνος: Πέθανε ο Βασίλης Πατεράκης

Κεραυνός εν αιθρία στο Ρέθυμνο όταν κυκλοφόρησε η είδηση του ξαφνικού θανάτου του Βασίλη Πατεράκη. Σοκ επικρατεί και στο χώρο της δημοσιογραφίας μετά τον χαμό γνωστού δημοσιογράφου.

Ο γνωστός Ρεθυμνιώτης προδόθηκε από την καρδιά του και άφησε την τελευταία του πνοή αργά το βράδυ ενώ βρισκόταν με παρέα φίλων σε γνωστό καφενείο στο κέντρο της πόλης. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στην τοπική κοινωνία.

Έφυγε ένα όμορφο κομμάτι του Ρεθύμνου γράφει ο Βασίλης Σκουντής που θέλησε να πει το δικό του αντίο στο φίλο του Βασίλη Πατεράκη.

Έφυγε ένα όμορφο κομμάτι του Ρεθύμνου. Καλοστραθια Ρινγκο η Βανίλια., κατά κόσμον Βασίλη Πατερακη. Θα λείψεις στην οικογένεια σου και σε όλους μας...

Posted by Vassilis Skountis on Saturday, July 18, 2020

Σοκ: Πέθανε ο επιχειρηματίας Μιχάλης Καλογεράκης

Σοκ στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου από τον θάνατο του γνωστού επιχειρηματία Μιχάλη Καλογεράκη που έφυγε ξαφνικά τα ξημερώματα, σε ηλικία 76 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και κατέληξε, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του. Ο θάνατος του σκόρπισε θλίψη και στο Δήμο Ηρακλείου, καθώς ο εκλιπών ήταν σύζυγος της τέως αντιδημάρχου, Στέλλας Αρχοντάκη.

Η κηδεία του θα γίνει την Κυριακή στις 11.00 το πρωί με την νεκρώσιμο ακολουθία να ψάλλεται στον Ιερό ναό του Αγίου Τίτου. Επίσης, τραγική κατάληξη είχαν οι διακοπές για γνωστό Έλληνα συνθέτη, ο οποίος παραθέριζε στο Πήλι Ευβοίας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share