Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θρήνος: Πέθανε γνωστός Έλληνας συνθέτης

Θλίψη

15 Ιουλίου 2020 15:26
Θρήνος: Πέθανε γνωστός Έλληνας συνθέτης
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Τραγική κατάληξη είχαν οι διακοπές για γνωστό Έλληνα συνθέτη ο οποίος παραθέριζε στο Πήλι Ευβοίας. Ενώ, πριν από λίγο ανακοινώθηκε και το πόρισμα θανάτου του 26χρονου Βασίλη Μάγγου που είχε καταγγείλει αστυνομική βία πριν από περίπου ένα μήνα.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα μεταδίδει το eviazoom.gr, ο 65χρονος συνθέτης Δημήτρης Λιωνής βρισκόταν από την Κυριακήστο εξοχικό του φίλου και συνεργάτη του – μουσικού, Οδυσσέα Στεφανή και χθες το βράδυ της Τρίτης είχαν προγραμματίσει να γυρίσουν μαζί στο Ψυχικό Αττικής όπου βρίσκεται το ωδείο στο οποίο εργάζονταν τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, το μεσημέρι της Τρίτης ο 65χρονος υπέστη καρδιακό επεισόδιο και κατέρρευσε μέσα στο εξοχικό. Ακολούθως μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το ΑΤ Μαντουδίου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Ο Δημήτρης Λιωνής ήταν συνθέτης και καθηγητής μουσικής, ενώ όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του, τα έργα του έχουν παρουσιαστεί σε συναυλίες στην Eλλάδα και το εξωτερικό.

Θρίλερ: Νεκρός ο πρέσβης της Κύπρου στη Ρουμανία, Φίλιππος Κρητιώτης

Νεκρός μέσα στο σπίτι του στο Βουκουρέστι βρέθηκε, ο πρέσβης της Κύπρου στη Ρουμανία, Φίλιππος Κρητιώτης ενώ ερευνώνται τα αίτια του θανάτου του.

Η αστυνομία άνοιξε μάλιστα και έρευνα σχετικά με τον ύποπτο, όπως χαρακτηρίζεται, θάνατο του διπλωμάτη και τις συνθήκες που αυτός έχασε τη ζωή του. Θρήνος «ξέσπασε» και στον τηλεοπτικό κόσμο, αφού διάσημος παρουσιαστής μυθικής τηλεοπτικής σειράς έχασε τη ζωή του μόλις στα 49 του χρόνια.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε ότι ο διπλωμάτης πέθανε το Σάββατο το βράδυ. Σύμφωνα με πρώτα στοιχεία, είχε καρδιακά προβλήματα, αλλά η ακριβής αιτία θανάτου θα καθοριστεί μετά από νεκροψία.

Τον θάνατο του διπλωμάτη ανακοίνωσε επισήμως και το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου:

«Είναι με βαθιά θλίψη και συγκίνηση που αποχαιρετούμε τον εκλεκτό συνάδελφο, Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Βουκουρέστι, Φίλιππο Κρητιώτη, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, τα χαράματα της Κυριακής. Ο Φίλιππος Κρητιώτης υπήρξε μέλος της Διπλωματικής μας Υπηρεσίας για είκοσι επτά χρόνια και υπηρέτησε με συνέπεια και ζήλο, μεταξύ άλλων, ως Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στην Αυστραλία και Πρέσβης της Κύπρου στην Φινλανδία και την Ρουμανία. Διακρινόταν για την ευγένεια, την εργατικότητα και το ήθος του. Ήταν αγαπητός ανάμεσα στους συναδέλφους του και η προσφορά του αξιέπαινη και πολύπλευρη» αναφέρει.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share