Σάββατο, 30 Μαΐου 2020

Τρομερές αποκαλύψεις για «μπίζνα» του Τραμπ με τον Ερντογάν! (video)

Σοκ!

30 Ιανουαρίου 2020 10:42
Τρομερές αποκαλύψεις για «μπίζνα» του Τραμπ με τον Ερντογάν! (video)

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για business της οικογένειας του Ντόναλντ Τραμπ με εκείνη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγο μετά από τηλεφωνική τους επικοινωνία για τα της Μεσογείου.

Οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται από το βιβλίο του πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, Τζον Μπόλτον, για τον οποίο γίνεται χαμός, σχετικά με το αν θα καταθέσει στη δίκη του προέδρου των ΗΠΑ, που θα διεξαχθεί στη Γερουσία της χώρας.

Τραμπ Ερντογάν

Το βιβλίο του, που δεν κυκλοφόρησε ακόμα, περιέχει φοβερές αποκαλύψεις, όπως μεταφέρει ο δημοσιογράφος, Μιχάλης Ιγνατίου. Αυτό ισχυρίζονται οι ολίγοι που το έχουν διαβάσει. Ο Λευκός Οίκος, με επιστολή που εστάλη από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στον δικηγόρο Τσαρλς Κούπερ, που αντιπροσωπεύει τον Μπόλτον, αναφέρει ότι υπό την παρούσα μορφή το βιβλίο ΔΕΝ μπορεί να κυκλοφορήσει. Το χειρόγραφο του κ. Μπόλτον περιέχει υλικό που θεωρείται «άκρως απόρρητο», αναφέρει η επιστολή.

Ανάμεσα στα απόρρητα στοιχεία είναι και η ανάρμοστη οικονομική σχέση του κ. Τραμπ με τον Ταγίπ Ερντογάν και άλλους ξένους ηγέτες. Η αποκάλυψη της εφημερίδας New York Times σήμανε συναγερμό στην Ουάσιγκτον και το βιβλίο του πρώην συνεργάτη στα θέματα ασφάλειας του κ. Τραμπ, είναι το πιο σημαντικό θέμα συζήτησης. Πιστεύεται πως εάν ο κ. Μπόλτον καταθέσει στη δίκη του κ. Τραμπ, οι Αμερικανοί πολίτες θα μάθουν «πράματα και θάματα». Ο πρώην σύμβουλος του κ. Τραμπ τα λέει όλα...

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τσακ Σούμερ, επικεφαλής της δημοκρατικής μειοψηφίας στη Γερουσία, είπε αυτά που πολλοί εξ ημών υποψιαζόμασταν. Από αυτή την ιστοσελίδα τα έχουμε θέσει πολλές φορές. Αντιγράφω από την εφημερίδα New York Times:

«Μερικά μέλη της κυβέρνησης είχαν ανησυχίες για τις σχέσεις του προέδρου (Τραμπ) με τους αυταρχικούς ηγέτες», δήλωσε ο γερουσιαστής. «Διακυβεύονταν τα οικονομικά συμφέροντα του προέδρου (Τραμπ) όταν μιλούσε με τον Ερντογάν ή τον Σι Τζινπίνγκ και άλλους (ηγέτες);» Ρώτησε ο κ. Σούμερ.

Πρόσθεσε: «Ίσως τα παιδιά του να έχουν κάποιο οικονομικό συμφέρον. Και αυτό επηρέασε την εξωτερική πολιτική του έθνους μας με αυτές τις χώρες.»

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, έχουμε να κάνουμε με την Τουρκία και τον κ. Τραμπ. Πολλοί άνθρωποι στην Ουάσιγκτον, για πολύ καιρό, δεν μπορούσαν να δώσουν μία εξήγηση για τον «έρωτα» του Αμερικανού προέδρου με τον Ερντογάν. Όταν πριν από ενάμιση χρόνο άρχισαν να ακούγονται, ως φήμες, οι λόγοι αυτής της σχέσης, δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Οι φήμες έγιναν πληροφορίες, για να φτάσουμε στο σημείο να ομιλούν για ανάρμοστη σχέση αξιωματούχοι που διετέλεσαν στενοί συνεργάτες του κ. Τραμπ.

Γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια από τον Λευκό Οίκο για να σταματήσει η κυκλοφορία του βιβλίου. Πρέπει να αποτύχει. Πρέπει να πληροφορηθούν οι Αμερικανοί πολίτες την αλήθεια. Διότι αν ο κ. Τραμπ έβγαλε προς πώληση το Λευκό Οίκο, ξεπουλώντας τα «ιερά και τα όρια» της αμερικανικής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής, πρέπει να πάει στο σπίτι του. Και γρήγορα. Όχι επειδή είναι επικίνδυνος για την Ελλάδα και την Κύπρο. Επειδή είναι επικίνδυνος για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Άλλωστε, δεν είναι μυστικό ότι στα χρόνια της διακυβέρνησής του, η Ρωσία και η Κίνα έχουν πάρει το «πάνω χέρι» στο παγκόσμιο πολιτικό και διπλωματικό σκηνικό...

Σχετικά, τώρα, με τη δίκη του Τραμπ και το αν θα καταθέσει ο Μπόλτον, οι Δημοκρατικοί, που παλαιότερα τον κατηγορούσαν για πολεμοκαπηλεία, χαρακτηρίζοντας τον ως επικίνδυνο για την παγκόσμια ασφάλεια, πιστεύουν ότι οι αποκαλύψεις του θα κατεδαφίσουν τον πρόεδρο Τραμπ. Από την άλλη πλευρά, στους Ρεπουμπλικάνους, που παλαιότερα τον είχαν «αγιοποιήσει», τώρα τον παρουσιάζουν ως ψεύτη.

Είτε συμπαθεί κανείς τον Μπόλτον, είτε όχι, η πραγματικότητα είναι ότι πρόκειται για ένα υπερσυντηρητικό διπλωμάτη, ο οποίος δεν είναι διεφθαρμένος. Μπορεί οι ιδέες του να είναι μερικές φορές αποκρουστικές και να μην διστάζει να συμβουλεύσει ένα πρόεδρο να ξεκινήσει πολέμους, αλλά θεωρείται κατά τα άλλα έντιμος. Έτσι, πολλοί άνθρωποι δίνουν σημασία στα λόγια του.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share