Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Βουλή: Εγκρίθηκε με 158 «ναι» ο προϋπολογισμός του 2020!

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία στην Ολομέλεια της Βουλής!

18 Δεκεμβρίου 2019 23:07
Βουλή: Εγκρίθηκε με 158 «ναι» ο προϋπολογισμός του 2020!

Με 158 «ναι» και 139 «όχι» επί συνόλου 297 ψηφισάντων, η Βουλή υπερψήφισε τον προϋπολογισμό για το 2020, που βασίζεται σε ρυθμό ανάπτυξης 2,8% και προβλέπει ελαφρύνσεις αξίας 1,81 δισ. ευρώ για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε υπερψηφιστεί η ψήφος των αποδήμων!

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι υπήρξε ευρεία συναίνεση στα εθνικά ζητήματα, η οποία αντικατοπτρίζεται στην υπερψήφιση του προϋπολογισμού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το 2020, με ευρεία πλειοψηφία 250 βουλευτών.

Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2020 κορυφώθηκε με τις ομιλίες του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών, με τις οποίες ολοκληρώθηκε η πενθήμερη διαδικασία στη Βουλή.

Black Friday και στην Βουλή: Λάπτοπ, tablet και εκτυπωτές θα δοθούν σε όλους!

Ακόμα και η Βουλή θα έχει black Friday! Τι ανακοινώθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως; Ποιοι θα πάρουν λάπτοπ, tablet και εκτυπωτές;

Με απόφαση που δημοσιεύτηκε χθες το βράδυ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως καθορίζεται το τηλεπικοινωνιακό υλικό και εξοπλισμού πληροφορικής που θα διατεθεί στους Βουλευτές και Έλληνες Ευρωβουλευτές και τους διαπιστευμένους Κοινοβουλευτικούς Συντάκτες.

Η τελευταία απόφαση για χορήγηση εξοπλισμού πληροφορικής είχε εκδοθεί το 2016 και προβλέπεται στην κανονισμό της Βουλής. Συνταγματική Αναθεώρηση: Υπερψηφίστηκε η ψήφος των αποδήμων!

Με την απόφαση αυτή ουσιαστικά η Βουλή των Ελλήνων θα δώσει λάπτοπ, tablet, εκτυπωτές στους νεοεκλεγέντες βουλευτές για την υποστήριξη του κοινοβουλευτικού τους έργου καθώς και στους διαπιστευμένους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Βουλή

Σύμφωνα με την απόφαση, στο τηλεπικοινωνιακό υλικό και τον εξοπλισμό πληροφορικής, που παρέχεται στους Βουλευτές της ΙΗ’ Περιόδου, που ανέλαβαν τα καθήκοντά τους μετά τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 και τους Έλληνες Ευρωβουλευτές, που εξελέγησαν στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019, με σκοπό την αποτελεσματική εκπλήρωση της εν γένει κοινοβουλευτικής τους δραστηριότητας, περιλαμβάνονται:

- Επιτραπέζιος ηλεκτρονικός υπολογιστής,

- Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,

- Επιτραπέζιος ή/και φορητός εκτυπωτής,

- Πολυμηχάνημα (σαρωτής, φωτοαντιγραφικό, εκτυπωτής) ή/και σαρωτής,

- Tablet.

Το ανώτατο ποσό για την κτήση μέρους ή του συνόλου του παραπάνω υλικού και εξοπλισμού καθορίζεται σε 1.800 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

«Γης μαδιάμ» στη Βουλή! Άγρια κόντρα Πολάκη-Γεωργιάδη: «Όταν με βλέπεις, τρέμεις» - «Πρόσεξε, υπάρχει και τρίτος γύρος!» (Video)

Όσον αφορά τον παλαιό εξοπλισμό πληροφορικής και τηλεπικοινωνιακό υλικό που είχε διατεθεί μέχρι 31.10.2016 στους Βουλευτές και Έλληνες Ευρωβουλευτές επιστρέφεται στη Διεύθυνση Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Βουλής μέχρι 31.12.2019, εφόσον δύναται να αναβαθμιστεί, άλλως περιέρχεται στην κυριότητά τους χωρίς άλλη διατύπωση.

Στο υλικό και τον εξοπλισμό που παρέχεται στους διαπιστευμένους Κοινοβουλευτικούς Συντάκτες, περιλαμβάνονται:

- Επιτραπέζιος ηλεκτρονικός υπολογιστής,

- Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,

- Επιτραπέζιος ή/και φορητός εκτυπωτής,

- Πολυμηχάνημα (σαρωτής, φωτοαντιγραφικό, εκτυπωτής) ή/και σαρωτής,

- Tablet.

Το ανώτατο ποσό για την κτήση μέρους ή του συνόλου του παραπάνω εξοπλισμού καθορίζεται σε 1.500 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Η πληρωμή του υλικού και εξοπλισμού των δικαιούχων πραγματοποιείται από μόνιμο ή με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου υπάλληλο της Βουλής, υπόλογο Χρηματικού Εντάλματος Προπληρωμής, μετά από βεβαίωση αρμόδιας Επιτροπής, είτε απ’ ευθείας στους προμηθευτές οι οποίοι προσκομίζουν ανεξόφλητα παραστατικά συνοδευόμενα με δικαιολογητικά παραλαβής του υλικού και εξοπλισμού από τους δικαιούχους, είτε απ’ ευθείας στους δικαιούχους οι οποίοι προσκομίζουν απολογιστικά εξοφλημένα παραστατικά.

Τα τιμολόγια θα εκδίδονται στο όνομα της Βουλής των Ελλήνων, με αναγραφή του ονοματεπωνύμου του δικαιούχου και με αναλυτική καταγραφή του είδους του παρεχόμενου εξοπλισμού. Για την εξόφληση των νόμιμων παραστατικών από τους αρμοδίους υπολόγους υπαλλήλους, προσκομίζεται έγγραφο πιστωτικού ιδρύματος από το οποίο θα προκύπτει ο ΙΒΑΝ και ο αριθμός λογαριασμού, του προμηθευτή ή του δικαιούχου κατά περίπτωση, προκειμένου να κατατεθεί το ποσό αγοράς του εξοπλισμού.

TAGS
 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share