Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αυτό είναι το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη!

Δείτε αναλυτικά εδώ!

26 Σεπτεμβρίου 2019 12:42
Αυτό είναι το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη!

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός δηλώνει για το 2017 εισόδημα 41.067 ευρώ ενώ η σύζυγός του Μαρέβα 89.334 ευρώ. Δηλώνει μετοχές αξίας 15329 δολαρίων και 7787 ευρώ. Έχει πουλήσει / μεταβιβάσει άλλες 18 μετοχές αξίας 2090 ευρώ. Η σύζυγος του διαθέτει 3 θυρίδες, η μια από το 1993, η άλλη από το 2004 και μια ακόμη με συνδικαιούχους και τρίτα πρόσωπα. Μητσοτάκης στο Bloomberg: Έθεσε το θέμα του προσφυγικού στον Ερντογάν! Τι ανέφερε για τους φόρους και το πλεόνασμα;

Σε ότι αφορά στις καταθέσεις του κ. Μητσοτάκη, έχει λογαριασμούς συνολικού ύψους 8439 σε ευρώ και 547 σε δολάρια. Υψηλότερες είναι οι καταθέσεις της συζύγου, καθώς έχει καταθέσεις συνολικού ύψους 382.156 ευρώ και 205.339 δολαρίων. Η οικογένεια Μητσοτάκη έχει ακίνητα στην Αθήνα, την Κρήτη, τις Κυκλάδες, τη Μεγάλη Βρετανία. Τέσσερα αυτοκίνητα και ένα φορτηγό για αγροτικές εργασίες έχει στην κατοχή του ο πρωθυπουργός, ενώ η σύζυγός του δύο.

Ο πρωθυπουργός είναι κατά 65% μέτοχος στον Κήρυκα Χανίων, ενώ η Μαρέβα Μητσοτάκη συνιδιοκτήτης σε εμπορική βιομηχανία. Η κ. Μητσοτάκη οφείλει από δάνεια και πιστωτικές κάρτες ποσό 930.108 ευρώ και 1563 δολάρια, ενώ ο πρωθυπουργός οφείλει από δάνεια 341.285 ευρώ.

Ποιο είναι το "πόθεν έσχες" του Αλέξη Τσίπρα και της Μπαζιάνας; Τι δηλώνουν;

Ποιο είναι το "πόθεν έσχες" του Αλέξη Τσίπρα και της Μπαζιάνας; Τι δηλώνουν;

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών για τα έτη 2016, 2017, 2018. Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης θα παραμείνουν στο site της Βουλής για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η θητεία των υπόχρεων, πλέον τριών ετών από τη λήξη αυτής.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα που δημοσιοποιήθηκαν είναι εκείνο του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του αλλά και εκείνο του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της συντρόφου του Μπέτυς Μπαζιάνα.

Αναλυτικά:

Για το 2018 (χρήση 2017) ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει εισοδήματα 33.412,77 ενώ η σύζυγός Μπέτυ 19820. Δεν έχουν μετοχές ή ομόλογα. Η κ. Μπαζιάνα διαθέτει από το 2003 μια θυρίδα.

Αναφορικά με τις καταθέσεις τους, ο κ. Τσίπρας έχει συνολικού ύψους 51.052,5 ευρώ 12.318,91 ευρώ. Στο όνομα του γιου τους Φοίβου-Παύλου υπάρχει λογαριασμός με ποσό 25.463 ευρώ.

ηλώνουν ένα ακίνητο κι ένα οικόπεδο και τα δύο από γονική παροχή. Επίσης, ο κ. Τσίπρας δηλώνει μια μηχανή και ένα αυτοκίνητο η σύζυγός του.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη δήλωση «Πόθεν Έσχες» του Αλέξη Τσίπρα!

ΣΥΡΙΖΑ: Τα υποψήφια ονόματα του κόμματος!

Αναμένεται να ξεκινήσει η σχετική συζήτηση με σκοπό ο σύγχρονος φορέας της αριστεράς – κεντροαριστεράς, στον οποίο μετατρέπεται πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζει τις ευρύτερες τάσεις του χώρου.

Δείτε επίσης: Στη Ρώμη ο Τσίπρας για να συναντηθεί αύριο με τον πάπα Φραγκίσκο!

Εν μέσω αντεγκλήσεων μεταξύ των στελεχών, με τελευταίο κρούσμα την κόντρα για την συριζαϊκή ΕΡΤ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εισέρχεται σιγά σιγά στη διαδικασία της μετεξέλιξής του, αγγίζοντας ζητήματα που άπτονται του πυρήνα της ύπαρξής του. Μεταξύ αυτών και το όνομα, καθώς αναμένεται να ξεκινήσει η σχετική συζήτηση με σκοπό ο σύγχρονος φορέας της αριστεράς – κεντροαριστεράς, στον οποίο μετατρέπεται πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζει τις ευρύτερες τάσεις του χώρου και να «ταιριάζει» περισσότερο στη φιλοσοφία, που θέλει να του δώσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Η μετονομασία δεν είναι μία απλή διαδικασία, καθώς η Κουμουνδούρου καλείται να συμπυκνώσει στο νέο όνομα τα μεγάλα οράματα και τις στρατηγικές επιλογές της παράταξης. Μία διαδικασία, μέσα από την οποία θα εκδηλωθεί και μεγάλο μέρος της πολιτικής και ιδεολογικής σύγκρουσης, που εξελίσσεται ανοιχτά και παρασκηνιακά για τη φυσιογνωμία του νέου φορέα της προοδευτικής παράταξης, όπως τον οραματίζεται και τον έχει εξαγγείλει ο κ. Τσίπρας.

Ήδη πέφτουν ονόματα στο τραπέζι, ασχέτως του γεγονότος ότι επισήμως δεν έχει υπάρξει καμία απόφαση και καμία έναρξη αυτής της διαδικασίας, κάτι που αναμένεται να συμβεί στην τελική ευθεία προς το συνέδριο στις αρχές του χρόνου ή και μέσα στο ίδιο το συνέδριο.

Δείτε επίσης: Καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ για την βοήθεια εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Σαμαρά!

Ουσιαστικά πάντως και εφόσον επικρατήσει η λογική να μην αλλάξει το βασικό συστατικό της παράταξης, που είναι ο όρος «Ριζοσπαστικό» θα πρόκειται για μία προσθήκη στο «ΣΥΡΙΖΑ» και όχι μία εντελώς νέα ονομασία. Η λέξη «Ριζοσπαστικό» ενοχλεί πολλούς από τους πασοκογενείς, που έχουν κεντρώα κατεύθυνση και θεωρούν ότι ο «μεζές» είναι στο κέντρο του πολιτικού συστήματος και όχι στην κληρονομιά της κομμουνιστικής αριστεράς, αλλά δεν είναι και εύκολο να δεχθούν την απάλειψή του οι αριστερές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και ο Αλέξης Τσίπρας.

Υπό αυτό το πρίσμα το «ΣΥΡΙΖΑ» μένει και συζητείται κυρίως τι άλλο θα προστεθεί ώστε να συμβολίζονται τα υπόλοιπα που θέλει να εκφράσει το νέο κόμμα.

Η προσθήκη για παράδειγμα των λέξεων «Πράσινη Αριστερά», ή τέλος πάντως κάτι σε «πράσινο», θεωρείται αναγκαία, ακριβώς επειδή ο νέος φορέας θα έχει έντονο το στοιχείο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και γιατί θέλει να εκφράσει τα σύγχρονα κινήματα της οικολογίας.

Το «ΣΥΡΙΖΑ – ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» είναι επίσης μία ιδέα, αλλά παραπέμπει στην παλαιότερη ονομασία «Συνασπισμός της Αριστεράς και της Οικολογίας» και δεν ενθουσιάζει ιδιαιτέρως.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ως υπό συζήτηση ονομασία και το «ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ» για ευνόητους λόγους.

Όλα αυτά τα θέματα θα μπουν στη συζήτηση μαζί με το άνοιγμα του κόμματος σε νέες δυνάμεις με την εγγραφή χιλιάδων μελών, ακόμη και μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ενώ παραμένει πάντα σε εκκρεμότητα το θέμα εκλογής του προέδρου από τη βάση.

Δείτε επίσης: Ποιά είναι η "σκιώδης κυβέρνηση" του ΣΥΡΙΖΑ;

Το ζητούμενο για την ηγεσία είναι να στραφεί το ενδιαφέρον στις διαδικασίες μετεξέλιξης και να σταματήσει η ομφαλοσκόπηση με τα φαινόμενα του αυτομαστιγώματος, κάτι που έχει ενοχλήσει την ηγεσία. Η κριτική και αυτοκριτική για την διακυβέρνηση των προηγούμενων τεσσεράμισι ετών κινδυνεύει να μετατραπεί σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, εάν δεν κάνει ο κ. Τσίπρας και η ηγετική ομάδα. Γι’ αυτό και αναζητείται πλαίσιο συνεννόησης, που πάντως δεν είναι εύκολο να βρεθεί εξ ου και δεν έχει γίνει μέχρι τώρα συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share