Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Στη Ρώμη ο Τσίπρας για να συναντηθεί αύριο με τον πάπα Φραγκίσκο!

Συνάντηση Τσίπρα- πάπα Φραγκίσκου!

20 Σεπτεμβρίου 2019 12:46
Στη Ρώμη ο Τσίπρας για να συναντηθεί αύριο με τον πάπα Φραγκίσκο!

Η συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πάπα αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο, όπως αναφέρουν πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε επίσης: «Πόσο είναι το σκορ;» Ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας για τον τελικό του Μουντομπάσκετ!

Συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ιταλικής Βουλής, Ρομπέρτο Φίκο, τον ηγέτη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκο, καθώς και τον υπουργό Οικονομικών, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Έντζο Αμεντόλα και τον πρώην πρωθυπουργό και νέο Ευρωπαίο επίτροπο, Πάολο Τζεντιλόνι, αναμένεται να έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Ρώμη.

Όπως αναφέρουν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, στο επίκεντρο των συναντήσεων αναμένεται να τεθούν η πορεία της ελληνικής, ιταλικής και ευρωπαϊκής οικονομίας, το Brexit και η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στο φεστιβάλ του Articolo Uno, σχηματισμού που μετέχει στη νέα κυβέρνηση.

Το φεστιβάλ διεξάγεται σε μία θετική συγκυρία για τις προοδευτικές δυνάμεις της Ιταλίας, δεδομένου ότι από την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας έχει αποχωρήσει η Λέγκα, του Σαλβίνι, και πλέον, στη νέα κυβέρνηση συμμετέχει το Δημοκρατικό Κόμμα και ο πολιτικός συνασπισμός Ελεύθεροι και Ίσοι (που απαρτίζεται από τους σχηματισμούς Articolo Uno και Sinistra Italiana). Στις τετραήμερες εκδηλώσεις του φεστιβάλ αναμένεται να συμμετάσχουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες της Ιταλίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει παρέμβαση σήμερα το βράδυ, σε συνεδρία με τίτλο «Ένα Νέο Προοδευτικό Μέτωπο για την Ευρώπη», όπου αναμένεται να αναφερθεί στην ανάγκη δημιουργίας ενός μεγάλου προοδευτικού ευρωπαϊκού μετώπου, για μια ΕΕ που θα δίνει λύσεις στις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη: τις κοινωνικές ανισότητες, το έλλειμμα δημοκρατίας, την προσφυγική/μεταναστευτική κρίση, αλλά και την κλιματική κρίση. Θα μεταφέρει την εμπειρία από την κυβέρνηση στην Ελλάδα και αναμένεται να επαναλάβει την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει γέφυρα ανάμεσα στις δυνάμεις της παραδοσιακής Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας και της Πολιτικής Οικολογίας στην Ευρώπη.

Να σημειωθεί ότι η συνάντηση με τον πάπα Φραγκίσκο αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Αλέξης Τσίπρας: "Δώσαμε μάχη επί 4.5 χρόνια να κρατήσουμε όρθια την Ελλάδα!"

"Δώσαμε μάχη επί 4.5 χρόνια να κρατήσουμε όρθια την Ελλάδα!" δήλωσε χαρακτηριστικά από το βήμα της ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας! Δείτε ακόμα: "Γκάφα και προχειρότητα από την πλευρά του πρωθυπουργού"

Κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, είπε ότι η χώρα είχε ανθρωπιστική κρίση, ανεργία στο 27%, οχτώ συνεχόμενα χρόνια οικονομικής συρρίκνωσης με τη χώρα να έχει χάσει σωρευτικά το 25% του πλούτου της, αποεπένδυση σε όλες τις παραγωγικές δραστηριότητες, τράπεζες στα όρια της κατάρρευσης, άδεια ταμεία, αδυναμία εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους, ολοκληρωτική απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.

«Αυτήν την πραγματικότητα ολέθρου κλήθηκε να διαχειριστεί η νέα μας τότε, κυβέρνηση» είπε και πρόσθεσε ότι μετά την συμφωνία του Ιουλίου και τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 η εντολή μας ήταν σαφής και καθαρή: Να σταματήσουμε την πορεία καταστροφής. Να βγάλουμε την Ελλάδα από την μνημονιακή συνθήκη. Να της δώσουμε πίσω την αξιοπρέπεια και την κυριαρχία της. Να στηρίξουμε τους αδύνατους. Θεωρώ ότι τιμήσαμε αυτή την εντολή».

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι πολίτες γνωρίζουν πώς ζούσαν το 2015 και γνωρίζουν πού και πώς ζουν σήμερα.

Τα 15 μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ! (Video)

Θέτοντας την ανάπτυξη ως απόλυτη κυβερνητική προτεραιότητα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε ένα πλέγμα μέτρων και δράσεων που θα ελαφρύνουν τα φορολογικά βάρη για πολίτες και επιχειρήσεις, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχει στήριξη πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων. Κυριάκος Μητσοτάκης: Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τους περιφερειάρχες! (Video)

Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ:

  1. Διατηρείται το αφορολόγητο και μειώνεται ο συντελεστής για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ στο 9%, από 22% που είναι σήμερα.
  2. Ο φόρος στα νέα αγροτικά σχήματα θα είναι μόνο 10%.
  3. Άμεσα έρχεται στη Βουλή νέος νόμος για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.
  4. Μειώνεται ο φόρος επιχειρήσεων από 28% στο 24%.
  5. Μειώνεται ο φόρος στα μερίσματα από 10% σε 5%.
  6. Αναστέλλεται για τρία χρόνια ο ΦΠΑ στις νέες οικοδομές. Και δίνεται έκπτωση 40% στις δαπάνες για ανακαίνιση ή για αναβάθμιση των κτιρίων.
  7. Αναστέλλεται και ο φόρος υπεραξίας των ακινήτων.
  8. Μεσοπρόθεσμα, αλλά όχι εντός του 2020, καταργούνται το τέλος επιτηδεύματος και την εισφορά αλληλεγγύης.
  9. Μέσα στο 2020 θα δοθεί επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί, με εξαίρεση όσους ανήκουν σε πολύ υψηλή εισοδηματική κατηγορία.
  10. Τα βρεφικά είδη, καθώς και τα κράνη και τα παιδικά καθίσματα μεταπίπτουν στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%.
  11. Παρέχεται πρόσθετο αφορολόγητο 1.000 ευρώ ανά παιδί.
  12. Θα δοθεί μηνιαία ενίσχυση 180 ευρώ για θέση σε παιδικό σταθμό.
  13. Διατηρείται το έκτακτο επίδομα των συνταξιούχων που φέτος καταβλήθηκε πρόωρα ως προεκλογικός «μποναμάς». Θα καταβληθεί στο τέλος του 2020.
  14. Από την 1η Ιουλίου του 2020 ξεκινά η σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5 μονάδες, έως και το 2023. Μέχρι το τέλος του 2020 θα έχουν μειωθεί κατά 1 περίπου μονάδα. Θα προβλέπεται μόνο για εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης.
  15. Θεσπίζεται άμεσα προσαύξηση στην αμοιβή των μερικώς απασχολούμενων κατά 10% την ώρα για υπερωριακή απασχόληση.

Κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για «Ανάπτυξη για όλους», δίνοντας λεπτομερή στοιχεία για το πώς σκοπεύει να επαναφέρει τη χώρα και την οικονομία σε μια κανονικότητα. Αναφέρθηκε, επίσης, σε όραμα για μια καλύτερη Ελλάδα για το οποίο υπάρχει σχέδιο, ενώ μίλησε για τα έργα που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τη Θεσσαλονίκη αλλά και γενικότερα για τη Βόρεια Ελλάδα.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share