Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πάιατ: Δεν θα προβληματιζόμουν για τους «χάρτες» του Ερντογάν!

Η ελληνική κυριαρχία είναι αναμφισβήτητη!

3 Σεπτεμβρίου 2019 19:20
Πάιατ: Δεν θα προβληματιζόμουν για τους «χάρτες» του Ερντογάν!

Δεν θα προβληματιζόμουν για τους «χάρτες» του Ερντογάν! Η ελληνική κυριαρχία είναι αναμφισβήτητη! Δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα ο Τζέφρι Πάιτ!

«Η ελληνική κυριαρχία είναι αναμφισβήτητη και αναγνωρίζεται σίγουρα από τις ΗΠΑ», τόνισε ο κ. Πάιατ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2019. «Δεν θα προβληματιζόμουν ιδιαίτερα για τους χάρτες» ήταν η απάντηση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, εκδηλώνοντας τη στήριξη της Ουάσινγκτον στην Ελλάδα και απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στη νέα πρόκληση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που φωτογραφήθηκε μπροστά από έναν χάρτη, που εμφάνιζε τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου υπό τουρκική κατοχή! Να σας θυμίσουμε: Πανεπιστήμια μόνο για γυναίκες θέλει ο Ερντογάν!

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχείρησε να επαναφέρει τη θεωρία για τη «Γαλάζια Πατρίδα», ποζάροντας μπροστά από τον χάρτη των τουρκικών διεκδικήσεων στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας της χώρας του.

Ήδη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας διεμήνυσε στην τουρκική πλευρά ότι«τα σύνορα των κρατών δεν καθορίζονται με όποιο χάρτη θέλει να ζωγραφίσει ο καθένας, αλλά βάσει του διεθνούς δικαίου».

Προκαλεί ο Ερντογάν: Φωτογραφίζεται σε χάρτη που δείχνει τουρκικό το μισό Αιγαίο! (Video)

Χωρίς τέλος είναι οι προκλήσεις από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος όχι μόνο επανέφερε την θεωρία για την «Γαλάζια Πατρίδα», αλλά πόζαρε και μπροστά από τον χάρτη των τουρκικών διεκδικήσεων. Έδειχνε τουρκικό το μισό Αιγαίο! Να σας θυμίσουμε: 33 παραβιάσεις από τους Τούρκους στο Αιγαίο!

Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια της τελετής της ορκωμοσίας στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας στην οποία συμμετείχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε μια από τις φωτογραφίες τις οποίες δημοσίευσε η τουρκική προεδρία στην ιστοσελίδα της εμφανίζεται ο Ερντογάν, να υπογράφει το βιβλίο επισκεπτών της σχολής. Πίσω του, υπάρχει ένας χάρτης που γράφει «Γαλάζια Πατρίδα, έκταση 462.000 χιλιομέτρων».

Στον χάρτη αυτό η έκταση της εμφανίζεται το μισό Αιγαίο ως μέρος της «Γαλάζιας Πατρίδας» της Τουρκίας. Οι θαλάσσιες περιοχές γύρω από την Λήμνο, τη Λέσβο, τη Χίο μέχρι και ανατολικά της Κρήτης στον χάρτη αυτό περιλαμβάνονται ως τουρκική «Γαλάζια Πατρίδα».

Υποδεχόμενος τους εκατοντάδες καλεσμένους του σε δεξίωση στο Λευκό Παλάτι, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία αυτή τη στιγμή δίνει έναν μεγάλο αγώνα στην ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.

«Η Τουρκία διεξάγει έναν μεγάλο πολιτικό και οικονομικό αγώνα στην ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, με κάποιους να τάσσονται με τις θέσεις των αντιπάλων μας. Κάποιοι προσπαθούν να πολιορκήσουν την Τουρκία πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά και κάποιοι άλλοι, προκειμένου να μεγαλώσουν την πίτα τους, μεταφέρουν νερό στο μύλο των αντιπάλων μας. Γνωρίσαμε αυτή τη νοοτροπία και πριν από έναν αιώνα», ανέφερε ο τούρκος πρόεδρος.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Ο Ερντογάν ετοιμάζει πολεμική επιχείρηση στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη!

Πολεμικές ιαχές από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακούγονται για τα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη!

Η Τουρκία θα πραγματοποιήσει μία πολεμική επιχείρηση στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, στα βόρεια της Συρίας και σε μία περιοχή που ελέγχεται από τους Κούρδους πολιτοφύλακες (YPG), δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η υπομονή της Τουρκίας εξαντλείται με τις ΗΠΑ που έχουν συμφωνήσει με την Άγκυρα, για την οργάνωση μιας ζώνης ασφάλειας στα βορειοανατολικά της Συρίας.

Ο Ερντογάν είπε πως τόσο η Ρωσία, όσο και οι ΗΠΑ έχουν ενημερωθεί για την πολεμική επιχείρηση.

Ερντογάν: "Αν μείνει πιστός στις δηλώσεις του, οι σχέσεις μας θα βελτιωθούν!'

Προκαλεί με τις δηλώσεις του ο Ταγίπ Ερντογάν σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη. "Αν μείνει πιστός στις δηλώσεις του, οι σχέσεις μας θα βελτιωθούν!" δήλωσε για τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη!

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε πως τηρεί στάση αναμονής, για να δει τη στάση που θα κρατήσει η νέα κυβέρνηση απέναντι στη χώρα του, προσθέτοντας πως «μπορούμε να φέρουμε σε καλύτερο σημείο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αν ο Μητσοτάκης μείνει πιστός στις εκφράσεις του». Να σας θυμίσουμε: Πανεπιστήμια μόνο για γυναίκες θέλει ο Ερντογάν!

«Στην Ελλάδα έγιναν εκλογές. Θα δούμε τη στάση που θα τηρήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, τι εξελίξεις θα υπάρχουν με την Ελλάδα. Σε επίπεδο συνομιλίας χρησιμοποιήσαμε ωραίους χαρακτηρισμούς ο ένας για τον άλλον» ήταν η χαρακτηριστική του δήλωση, ενώ ανέφερε πως έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για τον προγραμματισμό συνάντησης με τον Έλληνα πρωθυπουργό: «Έχουμε δώσει τις εντολές. Θα γίνουν οι συναντήσεις. Στη νέα εποχή τι ζητάει η Ελλάδα από εμάς. Τι ζητάμε εμείς από την Ελλάδα. Οι επιτροπές μας θα το εξετάσουν και θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα».

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην Ανατολική Μεσόγειο, σημειώνοντας πως «το Γιαβούζ και το Μπαρμπαρος είναι στην ανατολική Μεσόγειο. Εμείς προχωράμε στα βήματα μας με όλες τις δυνάμεις του Ναυτικού και της Αεροπορίας μας. Εκεί πετούν και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας. Αρα η φασαρία που γίνεται δεν μας ενδιαφέρει και ιδιαίτερα».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share