Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: " Η μείωση των φορολογικών βαρών των πολιτών είναι κεντρική δέσμευση για την κυβέρνησή μας"

Μίλησε για τον ΕΝΦΙΑ!

31 Αυγούστου 2019 16:15
Κυριάκος Μητσοτάκης:

Μειώνουμε τα φορολογικά βάρη χωρίς καμία καθυστέρηση δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τον ΕΝΦΙΑ! Με αφορμή την ανάρτηση των εκκαθαριστικών ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζει σε ανάρτησή του ότι η κυβέρνηση προχωρά χωρίς χρονοτριβές στην υλοποίηση της κεντρικής δέσμευσής της για μείωση των φορολογικών βαρών.

Εκατομμύρια φορολογούμενοι που φέτος θα πληρώσουν αισθητά μειωμένο ΕΝΦΙΑ, μετά τις αλλαγές που προώθησε η κυβέρνηση, μπορούν πλέον να δουν το εκκαθαριστικό τους αναρτημένο στο taxisnet.

Θυμίζει μάλιστα πως το εν λόγω μέτρο είχε εξαγγελθεί για το 2020 αλλά νομοθετήθηκε φέτος.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Πρωθυπουργού αναφέρει: «Το εξαγγείλαμε για το 2020. Το νομοθετήσαμε φέτος. Και σήμερα 4 εκατομμύρια συμπολίτες μας μπορούν να δουν τη μείωση του ΕΝΦΙΑ στα εκκαθαριστικά τους. Η μείωση των φορολογικών βαρών των πολιτών είναι κεντρική δέσμευση για την Κυβέρνησή μας. Την υλοποιούμε χωρίς καμία καθυστέρηση».

Σχέδιο για επενδύσεις από το Βερολίνο συμφώνησαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Μέρκελ!

Σχέδιο για επενδύσεις από το Βερολίνο συμφώνησαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Άνγκελα Μέρκελ! Με τη συμφωνία για την εκπόνηση ενός γιγαντιαίου «πράσινου επενδυτικού σχεδίου» ανάπτυξης για τη δεκαετία 2020-2030 επισφραγίστηκε η συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη στο Βερολίνο! Να σας θυμίσουμε: Καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ για την βοήθεια εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Σαμαρά!

Σε αυτό το πλαίσιο, συμφωνήθηκε να υπάρξει ένα κύμα επενδύσεων στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της διαχείρισης απορριμμάτων, των δράσεων που είναι φιλικές προς το περιβάλλον και της ηλεκτροκίνησης ιδιαίτερα με βάση τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η χώρα μας. Α.Μέρκελ: Νέο περιστατικό – Φόβοι για την υγεία της (φωτο)

Στη διάρκεια της συνάντησής του, η οποία διεξήχθη, όπως μεταδίδουν ελληνικές κυβερνητικές πηγές, σε ατμόσφαιρα που δεν είχε καμία σχέση με τις ανάλογες επισκέψεις στη γερμανική πρωτεύουσα των τεσσάρων προκατόχων του κ. Μητσοτάκη που είχαν τετ α τετ με την κ. Μέρκελ, οι δύο ηγέτες αναζήτησαν τρόπους για να πάρει σάρκα και οστά η συνεργασία των δύο χωρών σε διμερές επίπεδο, εγκαινιάζοντας τη νέα εποχή που σηματοδοτεί η έξοδος της Ελλάδος από τη δεκαετή κρίση.

Προκειμένου, μάλιστα, το σχέδιο αυτό να πάρει ουσιαστική υπόσταση και να μη μείνει στα χαρτιά, όπως συνέβη με ανάλογες ιδέες που είχαν τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων σε προγενέστερες εποχές, επιφορτίστηκαν οι δύο υπουργοί Οικονομικών Όλαφ Σολτς και Χρήστος Σταϊκούρας να συντονίσουν τα επόμενα βήματα - και τους λοιπούς συναρμόδιους Υπουργούς - μέχρι τη διενέργεια του μεγάλου Επενδυτικού Forum που προγραμματίζεται για τις αρχές του επόμενου έτους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δεν έκρυβε την ικανοποίηση του από το θετικό κλίμα που επικράτησε στη συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο, κάνοντας λόγο για «κλίμα συναντίληψης» που επικράτησε στις συνομιλίες των δύο πλευρών –οικονομία, μεταναστευτικό, επενδύσεις κ.ά.- εξήγησε αργότερα σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους που τον συνόδευσαν στο ταξίδι στο Βερολίνο ότι το «πράσινο επενδυτικό σχέδιο» που θα εκπονήσει η ελληνική πλευρά δεν απευθύνεται αποκλειστικά και μόνον σε Γερμανούς επενδυτές.

«Δεν περιορίζουμε τους ορίζοντες μας στη Γερμανία και στην Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός. Και προς αυτή την κατεύθυνση ανακοίνωσε ότι στις αρχές Νοεμβρίου θα βρεθεί στη Σαγκάη στο πλαίσιο της EXPO 2019 - στην οποία η Ελλάδα είναι τιμώμενη χώρα - και θα έχει συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Κίνας για να συζητήσει μαζί του την προοπτική συμμετοχής και άλλων επενδυτών στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η ελληνική πλευρά εμφανιζόταν, εξάλλου, ικανοποιημένη και για το γεγονός ότι η γερμανική πλευρά έδειξε να ασπάζεται τη σημασία της πρωτοβουλίας RescEU για την οποία μέχρι πρόσφατα ήταν ιδιαιτέρως επιφυλακτική. Κυβερνητικές πηγές θεωρούσαν αυτή τη στάση «εξαιρετικής σπουδαιότητας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share