Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νέο 10ετές σχέδιο της κυβέρνησης για τον τουρισμό! (Video)

Τι συμφώνησαν με τον Υπουργό Τουρισμού;

25 Ιουλίου 2019 14:42
Νέο 10ετές σχέδιο της κυβέρνησης για τον τουρισμό! (Video)

Σε δεκαετές σχέδιο για τον τουρισμό συμφώνησαν ο Πρωθυπουργός με τον Υπουργό Τουρισμού, κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο. Ποιες αλλαγές φέρνει όμως η κυβέρνηση στο 10ετές σχέδιο τουρισμό και τις μισθώσεις;

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργού, το σχέδιο αυτό θα έχει εκπονηθεί εντός του επόμενου εξαμήνου σε συνεργασία και με τους φορείς του τουρισμού, καθώς είναι απαραίτητη η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, αφού, όπως είπε ο ίδιος, "είναι κι εκείνος που κράτησε όρθιο τον τουρισμό στα χρόνια της κρίσης".

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμη ότι " ο τουρισμός αποτελεί τον μεγαλύτερο κλάδο της χώρας και έναν κλάδο που η Ελλάδα έχει αναμφισβήτητα συγκριτικά πλεονεκτήματα" και πρόσθεσε ότι πρέπει "να κάνουμε την Ελλάδα αυτή που αξίζει όχι μόνο στους κατοίκους της αλλά και στα δεκάδες εκατομμύρια των επισκεπτών της". Τι ακόμα δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας για τα πέντε άμεσα μέτρα για να κλείσουν οι ανοιχτές πληγές στο Μάτι;

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης από την πλευρά του δήλωσε ότι "πήραμε τις κατευθύνσεις του πρωθυπουργού για ένα τουριστικό προϊόν με βιωσιμότητα, ανταγωνιστικότητα και καινοτομία. Συζητήσαμε για το νέο 10ετές στρατηγικό πλάνο για τον τουρισμό που θα εκπονήσει το υπουργείο μας σε συνεργασία με τους φορείς ώστε να έχουμε μια συνολική προσέγγιση στην προσφορά, τη ζήτηση, το branding του τουρισμού" και πρόσθεσε ότι "μιλήσαμε επίσης για ένα νέο πλαίσιο ρυθμιστικό για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις που πρέπει να βάλει μια τάξη και στη συγκεκριμένη τουριστική αγορά, μιλήσαμε για το ζήτημα της τουριστικής εκπαίδευσης, τέλος μιλήσαμε για έναν ΕΟΤ που πρέπει σε νέες βάσεις να συνεργαστεί και με τον ιδιωτικό τομέα για να έχουμε ένα πλαίσιο προβολής και διαφήμισης της χώρας μας σύγχρονο, ευέλικτο και που θα περνάει το μήνυμα που θέλουμε στους ανθρώπους που θέλουμε".

Αρσή ασυλίας για τον Πολάκη εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας!

Την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη μετά τις δύο δικογραφίες για το πρόσωπό του που εστάλησαν στη Βουλή εισηγήθηκε την Τετάρτη η πλειοψηφία της επιτροπής Δεοντολογίας. Η εισήγηση αφορά δύο δικογραφίες: Η πρώτη για την ηχογράφηση Στουρνάρα και η δεύτερη μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση του πρώην στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτη Πουλή!

Σύμφωνα με πληροφορίες 8 μέλη της επιτροπής ψήφισαν υπέρ και δύο κατά ενώ αποχώρησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα γίνει ξανά καθηγητής!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι παραβιάζεται ο κανονισμός της Βουλής στον οποίο αναφέρεται ότι πρέπει να υπάρξει τριήμερη προθεσμία προκειμένου να προετοιμαστεί ο εγκαλούμενος για την παροχή εξηγήσεων.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share