Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Επεισόδιο με Βαρουφάκη και αστυνομικό στο αεροδρόμιο του Παρισιού! (Video)

Τι συνέβη;

14 Ιουλίου 2019 10:17
Επεισόδιο με Βαρουφάκη και αστυνομικό στο αεροδρόμιο του Παρισιού! (Video)

Ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 και πρώην Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, είχε ένα επεισόδιο με αστυνομικό κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκολ του Παρισιού.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο τύπου του κόμματος, Σπύρο Δερβενιώτη, κατά την έξοδό του από το αεροπλάνο, ο Γιάνης Βαρουφάκης έδειξε το διαβατήριό του σε αστυνομικό που το ζήτησε, στη ράμπα που συνδέει με το κτίριο του αεροδρομίου. Ο αστυνομικός το βρήκε εντάξει αλλά δεν έδειξε καμία βιασύνη να το επιστρέψει στον κάτοχό του. Αφού το επέστρεψε μειδιώντας, στάθηκε μπροστά του με τα χέρια στη μέση μην αφήνοντας επαρκή χώρο για να περάσει χωρίς να τον ακουμπήσει αναγκαστικά. Με την αναπόφευκτη επαφή, ο αστυνομικός του αφαίρεσε το διαβατήριο με βία και του ζήτησε να σταθεί στον τοίχο.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι η συμπεριφορά του αστυνομικού ήταν «βίαιη» παρά το γεγονός ότι ο ίδιος υπάκουσε στο αίτημά του.

«Τη στιγμή που οι αγκώνες μας ακούμπησαν ο ένας τον άλλο, αντέδρασε βίαια. Με κακοποίηση, χρησιμοποιώντας φυσική βία» δήλωσε ο Βαρουφάκης στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε βίντεο μετά το επεισόδιο φαίνεται ο Γιάνης Βαρουφάκης οργισμένος να αποκαλεί τον αστυνομικό «όνειδος για τη γαλλική αστυνομία» και να απαιτεί να παρουσιαστεί μπροστά του υψηλόβαθμος αξιωματικός.

Το επεισόδιο έληξε με την εμφάνιση αξιωματικών που επέστρεψαν το διαβατήριο στον Βαρουφάκη με τον ίδιο να δηλώνει ότι «ζητώ επίσημη συγγνώμη από τη γαλλική αστυνομία».

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, πάντως, και ένας από τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν αναμένεται να υποβάλει μήνυση κατά του κ. Βαρουφάκη.

Γιάνης Βαρουφάκης: Οι βουλευτές του ΜέΡΑ25 θα έχουν αισθητή παρουσία στην Βουλή!

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ικανοποιημένος με το εκλογικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογώντης 7ης Ιουλίου! Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι βουλευτές του ΜέΡΑ25 θα έχουν αισθητή παρουσία στην Βουλή! Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση που επιβράβευσε τους πολίτες που πήγαν να ψηφίσουν από το να απέχουν!

Ενδεικτική είναι η πρώτη δήλωσή του μετά τη γνωστοποίηση των πρώτων αποτελεσμάτων που πιστοποιούσαν την είσοδό του στη Βουλή: Ο κ. Βαρουφάκης έκανε λόγο για «ανένδοτο αγώνα» απέναντι τόσο στην κυβέρνηση της Ν.Δ. όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο θεωρεί συνυπεύθυνο –όπως χαρακτηριστικά ανέφερε– για το γεγονός ότι η χώρα μας έχει μετατραπεί σε «χρεοδουλοπαροικία».

Μέσα σε πανηγυρικό περιβάλλον που επικρατούσε από νωρίς στα γραφεία του ΜέΡΑ25, ο κ. Βαρουφάκης αρχικώς σχολίασε τις πρώτες τοποθετήσεις της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη επί του εκλογικού αποτελέσματος, λέγοντας πως ο νέος πρωθυπουργός θα πρέπει να «αναγνώσει» το μήνυμα της κάλπης ως «αρνητική ψήφο» προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τις πολιτικές των μνημονίων.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι η χθεσινή ψήφος ήταν ένα είδος «αντίλαλου» για το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν ανατρέψει το «Οχι» του δημοψηφίσματος του 2015. Τότε, είπε, ήταν που μπήκαν στις ράγες οι εξελίξεις και όλοι οι παράγοντες που οδήγησαν στη χθεσινή εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο λαός τιμωρεί τα κόμματα που βάζουν τη χώρα σε μνημόνια» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η απερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τη χώρα σε δύο μνημόνια. Για να συνεχίσει εκφράζοντας την εκτίμηση πως οι αρνητικές για τον λαό πολιτικές θα συνεχιστούν από τη νεοεκλεγείσα κυβέρνηση. «Η μνημονιακή Ελλάδα μπήκε σε ένα νέο κεφάλαιο που φοβόμαστε ότι θα είναι πιο σκοτεινό», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης για να προσθέσει: «Εμείς θα συνεχίσουμε με συνέπεια και μετριοπάθεια να μιλάμε, αλλά και με πλήρη ανυπακοή σε όλες τις πολιτικές που διώχνουν τους νέους από τη χώρα». Είναι στο πλαίσιο αυτό που έκανε λόγο για έναρξη «ανένδοτου αγώνα», μιλώντας για την ύπαρξη μιας «παρασιτικής ολιγαρχίας που η Ν.Δ. θα αρχίσει να θεμελιώνει πάνω στο 4ο μνημόνιο που κληροδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share