Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

ΚΚΕ: Οι συνθήκες πόλωσης δημιούργησαν το εκλογικό αποτέλεσμα!

Προβληματισμένοι υποδέχθηκαν το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών..

8 Ιουλίου 2019 13:21
ΚΚΕ: Οι συνθήκες πόλωσης δημιούργησαν το εκλογικό αποτέλεσμα!

Προβληματισμένοι υποδέχθηκαν το αποτέλεσμα των εκλογών στο ΚΚΕ καθώς δήλωσαν ότι οι συνθήκες πόλωσης δημιούργησαν τοπ εκλογικό αποτέλεσμα! Υπήρχε η προσδοκία πως τα ποσοστά του κόμματος και η εκπροσώπησή του στη νέα Βουλή θα ήταν μεγαλύτερα της προηγούμενης περιόδου! Ποιοι είναι όμως εκείνοι που θα μπουν στην Βουλή, σύμφωνα με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού;

«Οι συνθήκες των εκλογών, όπως και των ευρωεκλογών πριν από ένα μήνα, αποτύπωσαν έναν νέο συσχετισμό μεταξύ των αστικών κομμάτων με κύριο χαρακτηριστικό την υπεροχή της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και, επομένως, την κυβερνητική εναλλαγή, χωρίς όμως ουσιαστική αλλαγή πολιτικής με ταυτόχρονη ενίσχυση του διπολισμού αλλά και μια συνολική τάση συντηρητικοποίησης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Δημ. Κουτσούμπας, για να συνεχίσει: «Στις εκλογές καταγράφηκε δικαιολογημένη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που τα τελευταία χρόνια υλοποίησε την αντιλαϊκή πολιτική, συνεχίζοντας το έργο των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, είναι αρνητικό το γεγονός ότι ένας κόσμος στράφηκε σε παλαιότερες, δοκιμασμένες αντιλαϊκές επιλογές όπως είναι η Ν.Δ. Η καπηλεία, η συκοφάντηση αριστερών, σοσιαλιστικών αξιών από τον ΣΥΡΙΖΑ αποστράτευσαν αριστερό ριζοσπαστικό κόσμο, επέδρασαν αρνητικά στο εργατικό λαϊκό κίνημα ευρύτερα».

Ο προβληματισμός αυτός ήταν ιδιαιτέρως εμφανής στη σύντομη δήλωση του γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, από το περιεχόμενο της οποίας, μεταξύ άλλων, προκύπτει ότι το συγκεκριμένο εκλογικό αποτέλεσμα οφείλεται κυρίως στις συνθήκες πόλωσης και στην απαξίωση των ιδεών της Αριστεράς από τον ΣΥΡΙΖΑ, που με τη σειρά τους διαμόρφωσαν ευρύτερα ένα κλίμα συντηρητικοποίησης της ελληνικής κοινωνίας.

ΚΚΕ βουλευτικές εκλογές

Ο κ. Κουτσούμπας, αφού χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι υποχώρησε σημαντικά σε ψήφους και ποσοστά η Χ.Α., πρόσθεσε: «Το ποσοστό του ΚΚΕ επιτεύχθηκε μέσα σε συνθήκες πόλωσης, εκβιαστικών διλημμάτων, απογοήτευσης, αποχής, μειωμένων απαιτήσεων που καλλιεργούν όχι μόνον οι αστικές πολιτικές δυνάμεις όπως η Ν.Δ., αλλά και αυτές που παρουσιάζονται ως αριστερές.

Η νέα κοινοβουλευτική ομάδα, με το ποσοστό που έδωσε ο ελληνικός λαός στο ΚΚΕ, θα δώσει όλες τις δυνάμεις της τα επόμενα χρόνια για την προώθηση και την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων της πατρίδας μας. Οι ψήφοι του ΚΚΕ θα κατατεθούν από αύριο το πρωί σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά στα σχολεία και στις σχολές, για την οργάνωση των αγώνων, για να εμποδιστούν αντιλαϊκά νέα μέτρα, για την ανακούφιση όλων όσοι υποφέρουν». Και κατέληξε: «Τα δύσκολα δεν τέλειωσαν. Ολοι νιώθουμε ότι το παραμύθι της μεταμνημονιακής εποχής, της δήθεν δίκαιης ανάπτυξης, δεν αφορά την καθημερινότητα του λαού μας».

Εκλογές 2019: Η πρώτη αντίδραση του ΚΚΕ!

ΚΚΕ βουλευτικές εκλογές

Ικανοποίηση εκφράζει το ΚΚΕ για το αποτέλεσμα του exit poll.

Σε ένα πρώτο σχόλιο για το exit poll, στελέχη του ΚΚΕ ανέφεραν ότι φαίνεται να σημειώνεται άνοδος του κόμματος, τόσο σε ποσοστά εν σχέσει με εκείνα των ευρωεκλογών και των προηγούμενων εθνικών εκλογών, όσο και σε αριθμό εδρών.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την εκτιμήση, το ΚΚΕ λαμβάνει 5-7% και 16-19 έδρες στη Βουλή.

Εκλογές 2019: Ποια είναι η αντίδραση των ξένων μέσων;

Με επείγοντα τηλεγραφήματά τους τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν το αποτέλεσμα του exit poll στις ελληνικές εκλογές αναφέροντας πως η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με αυτοδυναμία.

ο Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει πως σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης, 51 ετών, κερδίζει τις εκλογές με 40% των ψήφων έναντι του κύριου αντιπάλου του, ο οποίος δεν παίρνει παρά το 28,5% των ψήφων, σηματοδοτώντας την επιστροφή των παραδοσιακών κομμάτων στην Ελλάδα έπειτα από τέσσερα χρόνια στην εξουσία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επικρίθηκε επειδή 'πρόδωσε' τους ψηφοφόρους του με τη συνέχιση της λιτότητας».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share