Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Εκλογές 2019: Ο χάρτης της αποχής! Οι περιοχές με τα μεγαλύτερα ποσοστά

Που σημειώθηκε η μεγαλύτερη αποχή;

8 Ιουλίου 2019 10:39
Εκλογές 2019: Ο χάρτης της αποχής! Οι περιοχές με τα μεγαλύτερα ποσοστά

Σε ποσοστό 42,08% κυμαίνεται το ύψος της αποχής στις Εθνικές εκλογές της Κυριακής με την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων να είναι στο 99,83%. Εκλογές 2019: Κι όμως αυτοί οι διάσημοι κατάφεραν να μπουν στη Βουλή!

Όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών, το υψηλότερο ποσοστό αποχής καταγράφει ο νομός Φλώρινας, όπου το ποσοστό ανέρχεται στο 62,78%. Αντίστοιχα υψηλά τα ποσοστά της αποχής και στην Κεφαλονιά όπου οι ψηφοφόροι που δεν συναντήθηκαν στην κάλπη φτάνουν το 58,96%, ενώ στις πρώτες θέσεις της αποχής συναντάμε και την Λακωνία με ποσοστό 56,37%. Υψηλή αποχή και στην Ευρυτανία όπου το ποσοστό που καταγράφηκε είναι 55,34%.

Αντίθετα, ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά συμμετοχής καταγράφονται, στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, όπου το ποσοστό της αποχής περιορίζεται στο 32,23%. Ιδιαίτερα χαμηλή αποχή και στην Αττική, με τις πρωταθλήτριες της συμμετοχής να είναι η Ανατολική Αττική με ποσοστό 33,49% και στον Β1 Βόρειο Τομέα των Αθηνών με 33,28%. Τέλος, σε χαμηλά επίπεδα και η αποχή, σε σχέση με την επικράτεια, και στη Β' Θεσσαλονίκης όπου το ποσοστό ανέρχεται στο 35,57%.

Απίστευτο περιστατικό: Πήγε στην κάλπη και τον ενημέρωσαν πως είχε...ήδη ψηφίσει!

Απίστευτο κι όμως αληθινό αυτό που σε συνέβη σε εκλογικό κέντρο της Αθήνας! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Athensmagazine.gr σε ένα από τα εκλογικά κέντρα του Δήμου Ηρακλείου έγινε ένας μεγάλος χαμός! Στο συγκεκριμένο εκλογικό κέντρο μπέρδεψαν τους ψηφοφόρους και έτσι δημιουργήθηκε ένταση! Αν αυτό σας φαίνεται απίστευτο τότε και η επιλογή των ψηφοφόρων στο Αθαμάνιο να βγάλουν τον Αλέξη Τσίπρα δεύτερο πρέπει να σας πει πολλά!

Το Athensmagazine.gr θα σας μεταφέρει όλα όσα έγιναν το απόγευμα των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου!

Σύμφωνα με πληροφορίες την ώρα που περίμεναν οι υπόλοιποι ψηφοφόροι να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα έγιναν μάρτυρες ενός απερίγραπτου σκηνικού! Η εφορευτική επιτροπή που ήταν υπεύθυνη για την σωστή διεξαγωγή της ψηφοφορίας έκανε ένα τεράστιο λάθος... Μπέρδεψαν δυο ψηφοφόρους και δεν μπορούσαν να καταλάβουν πως έγινε αυτό!

Πιο συγκεκριμένα το θέμα προέκυψε όταν δυο αδέρφια πήγαν να ψηφίσουν στο εκλογικό κέντρο του Ηρακλείου και ο ένας από τους δύο πήγε το πρωί και ο άλλος το απόγευμα... Το απόγευμα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Athensmagazine.gr ο άτυχος ψηφοφόρος πήγε με την μητέρα του να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και όταν είχε ρίξει το ψηφοδέλτιο του μέσα στην κάλπη, μέλος της εφορευτικής επιτροπής κατάλαβε ότι δεν έπρεπε να έχει ψηφίσει..

Ο ψηφοφόρος τον ρώτησε για ποιο λόγο ισχυρίζεται κάτι τέτοιο και τι θα γίνει τώρα; Ο άνθρωπος της εφορευτικής επιτροπής του είπε ότι έχει ψηφίσει ήδη και ότι είναι παράνομο που βρίσκεται πάλι εκεί.. Ο ψηφοφόρος προσπαθούσε να του εξηγήσει ότι δεν γίνεται να έχει ξαναέρθει να ψηφίσει. Του εξηγούσε ότι με το ίδιο επίθετο ήρθε ο αδερφός του το πρωί! Μάλιστα για να του δώσει να καταλάβει το λάθος που έκανε ρώτησε το μέλος της εφορευτικής επιτροπής αν έλεγξε τα στοιχεία του σωστά!

Η απάντηση δεν ήρθε ποτέ κάτι που αποδεικνύει το λάθος τους και πόσο οργανωμένοι ήταν!

Το αποτέλεσμα ήταν ένα να κρατήσουν και να ταλαιπωρήσουν τον άνθρωπο μέχρι να καταλάβουν τι έγινε κάτι που δημιούργησε απίστευτες ουρές και ταλαιπωρία!

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share