Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

"Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων" δήλωσε πριν λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης!

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του...

7 Ιουλίου 2019 22:19

Πριν από λίγο ο Κυριακός Μητσοτάκης έκανε τις πρώτες δηλώσεις μετά την νίκη του στις εκλογές.

Μεταξύ άλλων είπε ότι θέλει να είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και όχι μόνο αυτών που τον ψήφισαν. Δεσμεύτηκε απέναντι σε όλους ακόμα και στους Έλληνες του εξωτερικού. Συγκινήθηκε μιλώντας για την οικογένεια του και τους γονείς του. Επίσης ανέφερε ότι «Η Βουλή θα δουλέψει όλο το καλοκαίρι. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».

Δείτε το βίντεο:

Αναλαμβάνω τη διακυβέρνηση, έχοντας επίγνωση της εθνικής ευθύνης. Και στέκομαι με σεμνότητα και σεβασμό απέναντι στη λαϊκή ετυμηγορία. Δεν θα διαψεύσω τις ελπίδες σας. #Ενωμένοι_Μπορούμε

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Sunday, July 7, 2019

Εκλογές 2019: Δηλώσεις Αλέξη Τσίπρα μετά το αποτέλεσμα!

Ο Αλέξης Τσίπρας άφησε αιχμές για τον Αντώνη Σαμαρά και μίλησε για το λάθος που έκανε το κόμμα του στη διάρκεια της θητείας του

«Οι πολίτες έκαναν την επιλογή τους», σχολίασε από το Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας. Και συνέχισε : «Θα σεβαστώ τη λαϊκή βούληση και δεν πρόκειται να επαναλάβω όσα έκανε ο προκάτοχός μου. «Οι πολίτες έκαναν τις επιλογές τους. Η λαϊκή ετυμηγορία είναι για μας απόλυτα σεβαστή», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας για το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Στη δημοκρατία η εναλλαγή στη διακυβέρνηση αποτελεί την πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Θα υποδεχτώ αύριο τον κ. Μητσοτάκη στο μέγαρο Μαξίμου, δεν θα επαναλάβω ότι έκαναν οι αντίπαλοί μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εδώ ισχυρός, από τη θέση της Αξιωματικής αντιπολίτευσης για να το αποτρέψει, εκδηλώσεις ρεβανσισμού απέναντι στις κοινωνικές κατακτήσεις δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Η Ελλάδα που παραδίδουμε στη νέα κυβέρνηση δεν έχει καμιά σχέση με την Ελλάδα που παραλάβαμε. Η εκλογική επικράτηση της ΝΔ είναι σήμερα καθαρη.


Το εκλογικό αποτέλεσμα ωστόσο, μόνο στρατηγική ήττα δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως πολλοί επεδίωξαν και πολέμησαν για να συμβεί. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία να μετασχηματιστούν σε μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη, με ευθύνη για το παρόν και το μέλλον του τόπου. Θα δουλέψουμε δε σκληρά, και με πείσμα, το επόμενο διάστημα, ώστε η νίκη της ΝΔ να αποδειχθεί και πρόσκαιρη. Θα είμαστε λοιπόν εδώ πιο έμπειροι και πιο δυνατοί για να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα.»

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι θα δώσει όλες του τις δυνάμεις ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προστατεύσει τα συμφέροντα των ανθρώπων του μόχθου και της δημιουργίας. «Θα ασκήσουμε υπέυθυνη αντιπολίτευση και θα προετοιμαστούμε να επιστρέψουμε σε θέσεις κυβερνητικής ευθύνης όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου».

Είναι οριστικό: Αύριο η ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Αύριο, Δευτέρα, στη μία το μεσημέρι θα γίνει η ορκομωσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον συνεχάρη για τη μεγάλη νίκη της ΝΔ στις εκλογές και του είπε ότι τον περιμένει στο Μαξίμου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τον ευχαρίστησε για το τηλεφώνημά του.

Έτσι, η παράδοση-παραλαβή θα γίνει αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου αμέσως μετά την ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Για περισσότερες πολιτικές ειδήσεις του AthensMagazine.gr δείτε εδώ!

 
 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share