Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Τα μαζεύει τώρα η Κατερίνα Παπακώστα! - Δεν εννοούσα τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο προσωπικά!

Ο δικηγόρος την απείλησε με μήνυση!

22 Απριλίου 2019 13:50
Τα μαζεύει τώρα η Κατερίνα Παπακώστα! - Δεν εννοούσα τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο προσωπικά!

Σε δήλωσή της, η Κατερίνα Παπακώστα αναφέρει ότι η αναφορά της δεν αφορούσε τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο προσωπικά.

Ας σημειωθεί ότι ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος ανακοίνωσε μέσω του δικηγόρου του ότι θα καταθέσει αγωγή στην Κατερίνα Παπακώστα για τις δηλώσεις της. Την κατάθεση αγωγής προανήγγειλε ο δικηγόρος του Θρασύβουλος Κονταξής.

Αφορμή για την κίνηση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου στάθηκαν οι δηλώσεις της κ. Παπακώστα, για την υπόθεση της αποκαλουμένης «μαφίας των φυλακών».

Κατά τον κ. Κονταξή, η κ. Παπακώστα διαρκούσης της ανάκρισης και λίγο πριν απολογηθεί ο κατηγορούμενος ποινικολόγος έσπευσε να δώσει συγχαρητήρια για την επιτυχία της, στην Αντιτρομοκρατική, με δηλώσεις της στη δημόσια τηλεόραση αναφέροντας πως «ξεκαθάρισε η κόπρος του Αυγεία».

Τα μαζεύει η Κατερίνα Παπακώστα

«Η αναφορά μου αφορά στο σύνολο και δεν είναι προσωπική» αναφέρει η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Ο κάθε πολίτης έχει από το Σύνταγμα και τους Νόμους το τεκμήριο αθωότητας έως ότου τελεσιδικήσει υπόθεση που τον αφορά και εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη.

Δεν αισθάνομαι ευτυχής διότι στην διαδικασία της έρευνας για την εξάρθρωση του κυκλώματος, το οποίο διαβιούσε λάθρα επί χρόνια στις φυλακές, προφυλακίστηκαν, διότι έτσι έκρινε η Δικαιοσύνη, και δικηγόροι.

Η αναφορά μου, λοιπόν, αφορά στο σύνολο και δεν είναι προσωπική», αναφέρει η Κατερίνα Παπακώστα στη δήλωσή της.

Όλη η δήλωση της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη

«Συνεχάρην, ως όφειλα, την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για την εξαιρετική της δουλειά και στο ζήτημα του κυκλώματος της μαφίας των φυλακών, το οποίο συνδέεται με τέσσερις δολοφονίες, η μία εκ των οποίων αφορούσε στον καλό συνάδελφό μου αείμνηστο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και με πληγώνει.

Ο κάθε πολίτης έχει από το Σύνταγμα και τους Νόμους το τεκμήριο αθωότητας έως ότου τελεσιδικήσει υπόθεση που τον αφορά και εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη.

Δεν αισθάνομαι ευτυχής διότι στην διαδικασία της έρευνας για την εξάρθρωση του κυκλώματος, το οποίο διαβιούσε λάθρα επί χρόνια στις φυλακές, προφυλακίστηκαν, διότι έτσι έκρινε η Δικαιοσύνη, και δικηγόροι. Η αναφορά μου, λοιπόν, αφορά στο σύνολο και δεν είναι προσωπική.

Θέλω να συγχαρώ πραγματικά την Αντιτρομοκρατική μας Υπηρεσία. Υπάρχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες στην Ελληνική Αστυνομία κάτω από την ομπρέλα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η Αντιτρομοκρατική είναι μία από αυτές. Έμπειρη, με τεκμηρίωση και μέθοδο, προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην εθνική ασφάλεια της χώρας, στην εσωτερική ασφάλεια, αλλά και εκτός αυτής, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με άλλες ομόλογές της Υπηρεσίες στην Ευρώπη και αλλού.

Επειδή με διακρίνει καλή πίστη, δεν θα μπω στον πειρασμό να υποθέσω ότι γίνομαι αποδέκτης από συνηγόρους πολιτών επιθέσεων για δημιουργία εντυπώσεων, επειδή έχω την πολιτική συνευθύνη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία του οποίου εργαζόμενη νυχθημερόν εξάρθρωσε αυτό το εξαιρετικά επικίνδυνο κύκλωμα.

Θέλω να γνωρίζουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ότι οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πραγματικά επαγρυπνούν. Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, διότι οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εργάζονται με ζήλο, με αφοσίωση, με σχέδιο και μεθοδικότητα για την ασφάλειά τους».

Ας σημειωθεί ότι οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος έμειναν στο κρατητήριο όλο το σαββατοκύριακο και παρουσιάστηκαν σήμερα στον ανακριτή για να απολογηθούν.

Παράλληλα, δείτε τις πρώτες δηλώσεις τις Νατάσας Καλογρίδη για την σύλληψη του Αλέξανδρου Λυκουρέζου!

Πηγή: iefimerida.gr

Νατάσα Καλογρίδη: Εμφανώς καταβεβλημένη έξω από το Εφετείο περιμένει τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο!

Έξω από το Εφετείο βρίσκεται η Νατάσα Καλογρίδη όσο ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είναι στον ανακριτή!

Εμφανώς στεναχωρημένη, με σοβαρό στυλ ανέβηκε τα σκαλιά

Οι δύο δικηγόροι, Λυκουρέζος και Παναγόπουλος θα καταθέσουν υπομνήματα με τα οποία αρνούνται τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απόπειρας εκβίασης.

Η σύντροφος του Λυκουρέζου, Νατάσα Καλογρίδη, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του και βρέθηκε από νωρίς στο Εφετείο.

Στο πλευρό του βρίσκονται και η κόρη του Μαρία Ελένη Λυκουρέζου αλλά και πολλοί συνεργάτες και συνάδελφοι του ποινικολόγου.

Ήδη συνήγορος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου κατέθεσε αγωγή κατά της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα για προσβολή του τεκμηρίου της αθωότητας.

Πηγή: youweekly.gr

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share