Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020

Τι έδειξε η τελευταία δημοσκόπηση για τις εκλογές και τις ευρωεκλογές;

Η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ!

18 Απριλίου 2019 13:17
Τι έδειξε η τελευταία δημοσκόπηση για τις εκλογές και τις ευρωεκλογές;

Διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία -τόσο για τη μάχη των ευρωεκλογών, όσο και για τις εθνικές εκλογές- καταγράφει νέα έρευνα της εταιρίας Opinion Poll, που δημοσιεύει το protothema.gr.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το κυβερνών κόμμα αδυνατεί να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του την ώρα που η ΝΔ βαδίζει – σύμφωνα πάντα με την Opinion Poll - προς μία καθαρή νίκη στις ευρωεκλογές, αλλά και προς την αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές. Αποδοκίμασαν άγρια υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ στην Μακεδονία! - «Στόχος» έγιναν Γιαννούλης και Αρβανίτης!

Στα «δευτερεύοντα» ερωτήματα, που περιέχουν οι δημοσκοπήσεις όπως για παράδειγμα την πρόθεση ψήφου, τα στοιχεία είναι ενδεικτικά: σαφής υπεροχή της ΝΔ στην παράσταση νίκης, άνετο προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα για το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, αλλά και μεγάλη δυσαρέσκεια για το κυβερνητικό έργο.

Ευρωεκλογές

Η ΝΔ καταγράφει, σύμφωνα με την έρευνα, τη μεγαλύτερη διαφορά στην κάλπη των ευρωεκλογών και όταν γίνεται αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια. Εκεί, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει διαφορά 17,1 ποσοστιαίες μονάδες, με ποσοστό 33,75 έναντι 16,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά είναι 15,4 μονάδες, με ποσοστά για τη ΝΔ 30,1% έναντι μόλις 14,7%. Το τελευταίο αυτό νούμερο είναι η χαμηλότερη επίδοση που έχει να παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση εδώ και πολύ καιρό.

undefined
Τρίτο κόμμα, με τάση αύξησης της συσπείρωσης στην εκλογική του βάση είναι το Κίνημα Αλλαγής, που φτάνει στο 6,9% όταν γίνεται αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια.

undefined
Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,3% και η Χρυσή Αυγή με 4,5%. Τα συγκεκριμένα πέντε κόμματα είναι και τα μόνα που εξασφαλίζουν την είσοδό τους στην ευρωβουλή, σύμφωνα με την Opinion Poll, η οποία βρίσκεται τους αναποφάσιστους των ευρωεκλογών γύρω στο 14% με ένα ποσοστό 8,3% να σκέφτονται την αποχή.

Εθνικές εκλογές
Εντυπωσιακή είναι η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφει ποσοστό 30,5%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται περίπου 14 ολόκληρες μονάδες πίσω, στο 16,3%! Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 5,3%, η Χρυσή Αυγή με 5% και το ΚΚΕ με 4,7%. Οι αναποφάσιστοι είναι στο 12,8% και η αποχή στο 6,5%.

Στην αναγωγή επί των εγκύρων ψήφων η ΝΔ είναι μία ανάσα από την αυτοδυναμία – ελπίζοντας ότι θα πάρει έστω και ελάχιστους από τους αναποφάσιστους – καθώς έχει ποσοστό 33,8% και διαφορά 15,7 μονάδων από το κυβερνών κόμμα.

undefined
Ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει μόλις στο 18,1%, με τρίτο το ΚΙΝΑΛ στο 5,9%, τέταρτη η Χρυσή Αυγή με 5,6% και πέμπτο το ΚΚΕ με 5,2%. Πρόκειται για τα κόμματα που καταφέρνουν να εισέλθουν στη Βουλή, καθώς κανένα άλλο δεν ξεπερνά το κατώφλι του 3%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 69%, ενώ μόλις 12% πιστεύει ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα 38,5% προτιμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη θέση του πρωθυπουργού, ενώ τον Αλέξη Τσίπρα προτιμά το 21,9%, ποσοστό μεγαλύτερο από την επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το καταγράφει η έρευνα.

undefined
Οι ψηφοφόροι πάντως είναι απαισιόδοξοι γενικώς, αλλά και απογοητευμένοι από τα δύο μεγάλα κόμματα.
Ποσοστό 71.4% πιστεύει ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση, 76,2% θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει με σωστό τρόπο τα προβλήματα, ενώ 68,6% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από την αντιπολίτευση, που ασκεί η ΝΔ.

Η πανελλαδική έρευνα της Opinion Poll έγινε στις 15-17 Απριλίου, με δείγμα 1204 νοικοκυριά, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις.

Ευρωεκλογές 2019: Μέχρι και κανίς...έκανε πρωταγωνιστή ο Καμμένος! (Video)

Ευρωεκλογές 2019: Μέχρι και κανίς...έκανε πρωταγωνιστή ο Καμμένος! (Video)

Πρωταγωνιστή στο προεκλογικό του σποτ έκανε ο Πάνος Καμμένος ένα..κανίς!!! Εχθές το απόγευμα έκανε την παρουσίαση των βουλευτών, για τις ευρωεκλογές, του κόμματος ΑΝΕΛ ο Πάνος Καμμένος!

Κάποτε ήταν ο «μικρός Αλέξης» που μάθαινε να γράφει με το δεξί. Τώρα, στο νέο προεκλογικό σποτ των ΑΝΕΛ, πρωταγωνιστής είναι ένα χαριτωμένο μαύρο κανίς, ο Thanassis

Το προεκλογικό σποτ των ΑΝΕΛ παρουσιάστηκε μαζί με το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, το απόγευμα της Τρίτης (16.04.2019) στο Ζάππειο. Εκεί ήταν και ο… Thanassis (σ.σ. Boris είναι το πραγματικό όνομα του χαριτωμένου κανίς), που φωτογραφήθηκε στην αγκαλιά του Πάνου Καμμένου.

Ευρωεκλογές Πάνος Καμμένος

Το σποτ ξεκινά με μια γυναίκα να μιλά γερμανικά και να φωνάζει τον… Thanassis. Το μικρό κανίς πηδά μια πινακίδα που γράφει «ευρωεκλογές 2019» και πάει στη γυναίκα, η οποία τον επιβραβεύει που είναι υπάκουος.

Οι εντολές δεν σταματούν εκεί. «Σήκω», «Κάτσε» λέει η Γερμανίδα και ο Thanassisυπακούει. Μέχρι και κωλοτούμπα τον βάζει να κάνει. Κι εκείνος δεν της χαλά χατήρι. Του δίνει ψίχουλα και της φέρνει μια… δεσμίδα 500ευρα.

«Σε αυτές τις εκλογές, μην ψηφίσεις κανέναν Thanassis. Ανεξάρτητοι Έλληνες, υπακούμε μόνο σε μια φωνή, τη φωνή των Ελλήνων» είναι το μήνυμα με το οποίο «κλείνει» το προεκλογικό σποτ των ΑΝΕΛ.

Η αποκρυπτογράφηση του μηνύματος μάλλον δεν θέλει και… πολλά. Το γιατί επιλέχθηκε γυναίκα να δίνει εντολές στα γερμανικά είναι σαφές, παραπέμπει στην Άνγκελα Μέρκελ. Όπως και τα… ψίχουλα έναντι 500ευρων. Όσο το γιατί επιλέχθηκε το όνομα Thanassis; Αυτό ίσως είναι ένας γρίφος. Θα μπορούσε να είναι αναφορά στον Θανάση Παπαχριστόπουλο, που εγκατέλειψε τους ΑΝΕΛ και ψήφισε υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Δείτε το σποτ των ΑΝΕΛ:

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share