Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019

Αυστηρό διάβημα στον Τούρκο πρεσβευτή για την παρενόχληση του ελικοπτέρου Τσίπρα!

Στο ΥΠΕΞ ο Τούρκος πρεσβευτής!

26 Μαρτίου 2019 17:25
Αυστηρό διάβημα στον Τούρκο πρεσβευτή για την παρενόχληση του ελικοπτέρου Τσίπρα!

Αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας επέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα, Μπουράκ Οζούγκεργκιν, σχετικά με την προκλητική παρενόχληση τουρκικών μαχητικών εναντίον του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου στο Αγαθονήσι!

Όπως αναφέρει η ελληνική πλευρά, δύο τουρκικά F-16 πέταξαν κοντά στο ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό στο Αγαθονήσι.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ότι δεν θα επιτρέψει να υποβαθμιστεί το ζήτημα, παρότι η Αγκυρα διαψεύδει το συμβάν.

Η τουρκική πλευρά υποστηρίζει ότι τα τουρκικά μαχητικά ανάγκασαν τον πιλότο του ελικοπτέρου να κάνει χαμηλούς ελιγμούς μέχρι να καταφέρουν να τα αναχαιτίσουν τα ελληνικά μαχητικά.

Ελληνικά μαχητικά, που απογειώθηκαν από το Καστέλι, αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά μαχητικά σε απόσταση τεσσάρων μιλίων από το ελληνικό ελικόπτερο.

ΥΠΕΞ

Εσείς το ξέρετε; Αυτή τη σχολή έχει τελειώσει ο Αλέξης Τσίπρας!

Ο Αλέξης Τσίπρας, από μικρή ηλικία εντάχθηκε στο χώρο της Αριστεράς, καθώς οργανώθηκε στην Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας (ΚΝΕ) το 1988.

Συμμετείχε στην ομάδα μαθητών που συνομιλούσε με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια των μαθητικών κινητοποιήσεων του 1990-91. Αποχώρησε από την ΚΝΕ το 1991.

Ως φοιτητής συμμετείχε στην ίδρυση της παράταξης Εγκέλαδος,συνιστώσας των Εναλλακτικών Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων.Την περίοδο 1999-03 ήταν γραμματέας της Νεολαίας του Συνασπισμού.

Εσείς θυμάσαι ποια σχολή τελείωσε ο Αλέξης Τσίπρας;

Ο πρωθυπουργός, σπούδασε στο ΕΜΠ Πολιτικός Μηχανικός απ' όπου αποφοίτησε το 2000. Το 2003 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στην Πολεοδομία-Χωροταξία στο ΕΜΠ.

Για περισσότερες πολιτικές ειδήσεις του AthensMagazine.gr δείτε εδώ!

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share