Από μαιευτήρας… Υπουργός! Ποιος είναι ο Γιάννης Μουζάλας που βρίσκεται στο επίκεντρο τις τελευταίες ώρες λόγω… “Μακεδονίας”;

Την παράσταση για αρνητικό λόγο έχει κλέψει τις τελευταίες ώρες ο Γιάννης Μουζάλας, για την περιβόητη δήλωση περί Μακεδονίας.
Ποιος είναι ο Γιάννης Μουζάλας;
Έχοντας εργαστεί σε κοινωνικά κινήματα και όντας ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Γιατρών του Κόσμου, ο κ. Μουζάλας έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 25 αποστολές στην Ασία και την Αφρική και είναι άριστος γνώστης των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες στην χώρα μας.
«Εχω κλάψει αρκετές φορές. Πάντα όμως μόνος μου, το βράδυ στη σκηνή μου. Αυτό είναι κάτι δικό μου, εγώ βρίσκομαι εκεί γιατί κάποιοι άνθρωποι έχουν ανάγκη την ψυχραιμία μου και όχι το κλάμα μου», είχε πει στην Espresso ο γνωστός γιατρό μετά τη συμμετοχή του σε μία αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αϊτή όπου προσπαθούσε μέσα σε δύσκολες συνθήκες να «γεννήσει» ζωή. «Στις αποστολές παλεύουμε με την έλλειψη χειρουργείων, την έλλειψη φαρμάκων, την έλλειψη υποδομών. Χειρουργούμε σε αντίσκηνα», σημείωσε ο κ. Μουζάλας στη συνέντευξή του.
Πέραν των παραπάνω, ο κ. Μουζέλας έχει χτίσει μία μεγάλη καριέρα στον χώρο της μαιευτικής και της γυναικολογίας καθώς είναι ο πρώτος που έκανε τοκετό στο νερό στην χώρα μας.
Το βιογραφικό του κ. Μουζάλα:
Ο Γιάννης Μουζάλας είναι μαιευτήρας και χειρουργός-γυναικολόγος. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Τελείωσε την Ιατρική Σχολή Αθηνών και μετά μετεκπαιδεύτηκε στο Μιλάνο (Laser) και στο Λονδίνο (φυσιολογικός τοκετός).
Έχει εργαστεί στα νοσοκομεία Τζάνειο, Άγιος Σάββας, Έλενα (λαπαρο/ση). Στο Λονδίνο συνεργάστηκε με τον Michel Obent και τον Gordon στο Queen Elisabeth-Saint John Clinic.
Το 1999 έκανε τον πρώτο στην Ελλάδα τοκετό στο νερό. Υπερασπίζεται επιστημονικά και πρακτικά τον φυσικό τοκετό. Βοήθησε να δημιουργηθούν στα μαιευτήρια αίθουσες φυσικού τοκετού με δυνατότητα χρήσης νερού και «τοκετού σαν στο σπίτι».
Είναι μέλος επιστημονικών συλλόγων. Συμμετέχει ενεργά σε κοινωνικά κινήματα και είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Γιατρών του Κόσμου, έχοντας συμμετάσχει σε πάνω από 25 αποστολές σε Ασία και Αφρική.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:






0 ΣΧΟΛΙΑ