«Πάσχω από σχιζοφρένεια και από κατάθλιψη», λέει η 33χρονη που παράτησε το παιδί της στα σκουπίδια στην Κρήτη

«Έχω μετανιώσει για την πράξη μου»
Σοκ στο πανελλήνιο προκάλεσε η είδηση ότι μια μητέρα στην Κρήτη εγκατέλειψε το νεογέννητο μωρό της σε κάδο απορριμμάτων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η γυναίκα τοποθέτησε το βρέφος σε σακούλα αμέσως μετά τη γέννα και το άφησε στα σκουπίδια.
Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν ο σύντροφός της τη βρήκε αιμόφυρτη στο σπίτι και ειδοποίησε το ΕΚΑΒ. Όπως έγινε γνωστό, η 33χρονη πάσχει από σοβαρά ψυχικά νοσήματα. Σε δηλώσεις της στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, αποκάλυψε ότι αντιμετωπίζει σχιζοφρένεια και κατάθλιψη.
«Πάσχω από σχιζοφρένεια και από κατάθλιψη»
«Έχω μετανιώσει για την πράξη μου. Ο λόγος που το έκανα αυτό, ήταν λόγω οικονομικής στενότητας και όταν το έκανα, ήμουν εκτός τόπου και χρόνου, διότι δεν έπαιρνα την φαρμακευτική μου αγωγή, καθόσον πάσχω από σχιζοφρένεια και από κατάθλιψη. Λόγω του ότι δεν έπαιρνα την φαρμακευτική αγωγή, δεν γνώριζα τι έκανα, δηλαδή είχα το ακαταλόγιστο, ήμουνα εκτός τόπου και χρόνου», δήλωσε η 33χρονη στην εκπομπή του ΑΝΤ1.
Στη συνέχεια, στην εκπομπή μίλησε ο δικηγόρος της 33χρονης, Γιώργος Καρούτσος, ο οποίος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι η εντολέας του πάσχει από σχιζοφρένεια και κατάθλιψη, ενώ επισήμανε πως υπάρχει επίσημη ιατρική διάγνωση.
Η στιγμή που η 33χρονη πετάει το νεογέννητο βρέφος της στα σκουπίδια
Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, η 33χρονη μητέρα φαίνεται να βγαίνει από το σπίτι κρατώντας μια μπλε σακούλα, μέσα στην οποία είχε τοποθετήσει το νεογέννητο μωρό της. Περπατά αργά και διστακτικά, πριν τελικά ρίξει τη σακούλα στα σκουπίδια.
Λίγο αργότερα, εμφανίζεται το αυτοκίνητο του συντρόφου της, ο οποίος φτάνει στο σπίτι. Η γυναίκα τον πλησιάζει πριν εκείνος προλάβει να μπει μέσα. Το βρέφος παραμένει εκτός κινδύνου, νοσηλευόμενο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Κρήτης.