ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Πάνε να μου φορτώσουν πράγματα για τα οποία δεν φταίω» – Κόλαφος η Ειρήνη Μουρτζούκου

Ειρήνη Μουρτζούκου - κατηγορίες

Τι είπε η Ειρήνη Μουρτζούκου για τις κατηγορίες;

Η Ειρήνη Μουρτζούκου μίλησε αποκλειστικά στο «Πρωινό ΣουΣου» και αναφέρθηκε στις κατηγορίες. Μάλιστα, τόνισε πως φοβάται μήπως τις φορτώσουν πράγματα για τα οποία δεν φταίει.

Τι είπε η Ειρήνη Μουρτζούκου για τις κατηγορίες

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το πώς νιώθει που θεωρείται πλέον ύποπτη η Ειρήνη Μουρτζούκου απάντησε: «Έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά και τους έχω πει, είμαι εδώ. Δεν φοβάμαι τίποτα. Αλήθεια σου λέω. Ύποπτη! Ύποπτη το πάνε με βάση ότι επειδή δεν έχω… δεν έχει δοθεί η κατάθεση ακόμα. Αν δεν πάρουμε κάποια χαρτιά στα χέρια μας να ξέρουμε και να γνωρίζουμε, δεν μπορούμε να πούμε, τώρα τι βγάζει ο ένας και ο άλλος. Τη στιγμή που δεν έχεις κάνει κάτι γιατί;»

Ακόμη, σε άλλη ερώτηση της δημοσιογράφου για το εάν έχει πληροφορίες για το πότε θα καταθέσει, η Ειρήνη είπε: «Τίποτα, ακόμη περιμένουμε, δεν είναι τίποτα σίγουρο. Γιατί πάνε να μου φορτώσουν πράγματα που δε φταίω. Σκέφτομαι ένα γιατί στο κεφάλι μου, ότι γιατί να πούνε εκείνα, γιατί να πούνε τα άλλα, ενώ δε φταίω εγώ κάπου».

«Τρίζει» η καρέκλα της Μουρτζούκου: «Ο Παναγιωτάκης δολοφονήθηκε»

Νέα σοκαριστικά στοιχεία προκύπτουν από την ιατροδικαστική εξέταση του Ανδρέα Γκότση για τον θάνατο του μικρού Παναγιωτάκη. Το Live News αναλύει διεξοδικώς τα δεδομένα που αφορούν τον τρόπο θανάτου του άτυχου αγοριού, στο οποίο το σώμα διαπιστώθηκαν διάφορα ευρήματα. Ποιος είναι ο ρόλος της Ειρήνης Μουρτζούκου σε αυτό;

Ο ιατροδιακστής στα συμπεράσματα του αποκλείει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, αν και ο Δημήτρης Γαλεντέρης ισχυρίζεται ότι ο Παναγιωτάκης δολοφονήθηκε. Στο πόρισμα 13 σελίδων, αναλύει διεξοδικά μια σαφή παθολογία που όπως εκτιμά είχε το 15 μηνών βρέφος.

Όλες οι αποκαλύψεις

-Δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη ευρημάτων που να αποδεικνύουν βίαιο στερητικό θάνατο.

-Τα παθολογοανατομικά ευρήματα αποκλείουν οποιοδήποτε μηχανισμό ασφυκτικού θανάτου και επιβεβαιώνουν μια συγκεκριμένη παθολογική κατάσταση.

Στο πόρισμα καταγράφονται αναλυτικά όλες οι κακώσεις που διαπιστώθηκαν. Από το εξάνθημα στο ρουθούνι και μια παλιά μελανιά στον κρόταφο μέχρι τη γρατζουνιά στο φρύδι του παιδιού η οποία αν και έγινε κοντά στην ώρα θανάτου, δεν θεωρήθηκε από τον ιατροδικαστή πως συνέβαλε στον μηχανισμό θανάτου.

Οι κακώσεις στην παιδική ηλικία είναι είτε απούσες είτε ελάχιστες οπότε πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη. Αντιθέτως, εκεί που στάθηκε αρκετά ο ιατροδικαστής ήταν το έντερο το οποίο για εκείνον είχε βέβαιη εικόνα εγκολιασμού και νέκρωσης.

«Μακροσκοπική εικόνα εγκολεασμού, συμβατή με τα ευρήματα της ιστολογικής εξέτασης όπως η διόγκωση λεμφαδένων. Εικόνα ιογενούς λοίμωξης εκ του αναπνευστικού και του γαστρεντερικού, εικόνα νέκρωσης του βλεννογόνου στην περιοχή του τυφλού με παρουσία ευμεγεθών κυττάρων με μορφολογία συμβατή με ιογενή προέλευση».

Τα κομμάτια πλαστικού που εντοπίστηκαν στο στομάχι του παιδιού υποβοήθησαν όπως λέει στον εγκολεασμό. Τα λευκά αιμοσφαίρια και η αύξηση στα λεμφοκύτταρα συνηγορούν στο ότι το παιδί ήταν βαριά άρρωστο υποστηρίζει ο ιατροδικαστής.

Σε άλλο σημείο γίνεται αναφορά στα βρώμικα νύχια του παιδιού.

«Μπλε χείλη και όλα τα νύχια των χεριών εντόνως ρυπαρά».

Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός πως ο Ανδρέας Γκότσης εκφράζει κρίση στο πόρισμά του, όχι μόνο για τα ιατροδικαστικά ευρήματα, αλλά και για την φροντίδα του παιδιού.

«Ελλιπής φροντίδα ενός παιδιού, ειδικά αν αυτό νοσεί, μπορεί δυνητικά να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του. Η ανεύρεση τεμαχίων πλαστικού εντός του στομάχου δεν είναι ένδειξη μέγιστης δυνατής φροντίδας. Λόγω της ασαφούς ώρας ενάρξεως των πρώτων συμπτωμάτων, κρίνεται πως η άμεση παροχή ιατρικής φροντίδας θα μπορούσε να επηρεάσει θετικά την πορεία της υγείας του θανόντος». Με αυτό τον τρόπο αφήνεται να εννοηθεί πως τα συμπτώματα εγκολεασμού όπως ο αφόρητος πόνος, το κλάμα, οι εμετοί, δεν έγιναν αντιληπτά από τους φροντιστές του.

Τα ευρήματα που δείχνουν υποξία

Όλα αυτά τα σημεία που οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας βλέπουν ασφυκτικό θάνατο, ο Ανδρέας Γκότσης εκτιμά πως είναι μη ειδικά ευρήματα.

«Οι αλλοιώσεις στο ήπαρ ξεκαθαρίζεται πως είναι μη ειδικό εύρημα. Η υδρωπική εκφύλιση προκαλείται συνηθέστερα από τοξικότητα ή ανοσολογικό μηχανισμό. Το πνευμονικό οίδημα, για να αξιολογηθούν προς άλλη κατεύθυνση θα πρέπει να υπάρχουν υγιείς πνεύμονες, ενώ εδώ προκύπτει πέραν αμφιβολίας παθολογία εκ των πνευμόνων».

Και την πνευμονορραγία που για πολλούς θεωρείται εύρημα συμβατό με ασφυξία, ο Γκότσης την απέδωσε κι αυτή στην ιογενή λοίμωξη. Για τον δείκτη CRP που ήταν εξαιρετικά χαμηλός στον Παναγιωτάκη ισχυρίστηκε πως η τιμή της δεν προλαβαίνει να αυξηθεί τόσο σύντομα στις περιπτώσεις εγκολεασμού.

Παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των πρωταγωνιστών της υπόθεσης από την ΕΛ.ΑΣ.
Ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΝΕΑ» και «ΒΗΜΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος, μιλώντας στο LIVE NEWS ανέφερε πως σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν δύο κρίσιμα στοιχεία στο πόρισμα του κ. Γκότση.

Το πρώτο αφορά την υποξία στον εγκέφαλο, η οποία ήταν διαρκής και αρκετές ώρες πριν τον θάνατό του και το δεύτερο είναι ο εγκολεασμός του εντέρου.

Σύμφωνα με την πλευρά του κ. Γκότση, αυτό αποδεικνύει πως δεν υπήρξε ασφυξία.

Όπως αποκαλύπτει όμως ο αστυνομικός συντάκτης, αυτά τα δύο σημεία ήταν αντικείμενο τριβής μεταξύ των δύο παθολογοανατόμων ων που έκαναν την αρχική ιστολογική εξέταση.

Επιπλέον, όπως ανέφερε σύμφωνα με στοιχεία, φαίνεται να έχει ζητηθεί άρση απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών των πρωταγωνιστών της υπόθεσης και το τελευταίο χρονικό έχει ήδη ξεκινήσει η παρακολούθησή τους. Ωστόσο , μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει οτιδήποτε ύποπτο.